Leverkusen szálláshely, utazás és nevezetesség tipp

A szememnek nem akartam hinni, ezt írta az útikönyv: “A város nevét csak 1930-ban kapta Karl Leverkus gyógyszergyárosról, aki 1862-ben festékgyárat alapított Wisdorfban”. Ezek szerint ilyen új a története. Később a gyárat Friedrich Bayer vette át, a híres vegyipari óriás cég székhelye így került ide. Nagyváros a nagyvárosok között. Teljes, 78.9 km²-es területén 2017-ben 163 ezer fő köröli volt az állandó lakossága. Nem kérdés, a foci (a labdarúgás) miatt ismertem meg hamar a nevét, de a térképen nem tudtam volna elhelyezni gyerekként.

Leverkuseni gyors szállás árlekérdezés és foglalás magyarul: Leverkusen szálláshelyek: szálloda és hotel szoba / apartman ajánlatok ITT. Garantáltan kedvező egyéni árak kis csoportok, cégek részére. Ajánló fórum vélemények, hozzászólásokkal a leírások mellett.

Szerencsére elérhető áron foglalható egy-egy privát lakás és vendégház szoba rövid időszakra, pl.:
Wohnung Leverkusen ITT (2018. márciusa óta online, 40 m²-es teljesen felszerelt lakás)
RheinRiver Guesthouse – Art Hotel ITT (szép 14-20 m²-es szobák két főre, a reggeli extra)

Népszerű nagy szálláshely a Best Western Hotel, nem olyan jó mint egy közepes vagy kicsi szálloda, de a belvárosi elhelyezkedése miatt céges csoportok és egyéni, üzleti vendégek egyaránt kedvelik. Több dátumra akciós volt a Lindner Hotel BayArena, elismerten jó szállás. CityClass Hotel Atrium távolabb található a központtól. Családias hangulat, Villa Furstenberg Hotel ****, 4 csillagos luxus, magas árak és elit vendégkör. Olcsóbb belvárosi az Etap Hotel Koeln Leverkusen City. A központban és a kertvárosi részen találunk kiadó lakásokat, szobákat olcsón hosszútávra. Családi panzió, vendégház és diákszállás (Hostel, Jugendherberge) szintén a kínálatban.

A szállások összes ajánlata rendezve kereshetően: Leverkusen hotelek, apartman, kis szálloda árak ITT kereshetően – az egyénileg foglalható internetes árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből. Reggelivel, önellátó, félpanziós és teljes ellátásos csomag ajánlatok. Szép étterem, fitnesz, wellness. CityClass Hotel SAVOY luxusét, és az üzleti és turista kategóriát egyaránt megtaláljuk a városban.

Útleírás, látnivalók útikalauz és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Leverkusennél ömlik a Rajnába a Wupper folyó, a legtöbb utazó csak átutazóban érinti a várost, forgalmas autópályák haladnak el körülötte. Történelem, sport és jó források itt találhatóak (németül): en.wikipedia.org/wiki/Leverkusen. A szabadidő eltöltésére vannak jó lehetőségek, ebben sok hasznos információval szolgál a hivatalos turisztikai portál: www.leverkusen.de/leben-in-lev/freizeit-tourismus/index.php. Természetesen iparilag és kereskedelmileg kiemelkedően fejlett, de itt a térségben ez minden városról elmondható.

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Hitdorf 6.0 km 1, Odenthal 8.2 km 1, Langenfeld 8.2 km 6, Burscheid 9.7 km 2, Monheim 9.9 km 2, Worringen 10.0 km 2, Köln 10.7 km 237, Bergisch Gladbach 10.9 km 14, Dormagen 13.8 km 5, Pulheim 14.5 km 4, Hilden 15.6 km 9 és Brauweiler 16.9 km 1. Diákszállás, olcsó hostelek a kínálatban. Továbbá 50 km-en belül: Düsseldorf, Essen, Bonn, Duisburg, Wuppertal, Mülheim an der Ruhr, Neuss, Mönchengladbach, Ratingen, Leichlingen, Opladen, Aue és Roggendorf.

A GoogleMaps térképen jól láthatunk mindent Leverkusenről és környékéről, a távolságokat le tudjuk mérni gyalogosan vagy autóval közlekedve.

Szórakozóhelyek, éjszakai élet: eventful.com/leverkusen/events/categories/singles_social, a baráti körök és az egyedülállók egyaránt megtalálják a számításukat. Fiatalos, egyetemista, vagy kollégiumi élet légköre elérhető, és a nyugdíjasok se unatkoznak esténként télen vagy nyáron.

Focicsapat - Bundesliga 2010Sport, a híres helyi focicsapat, klub oldala: www.bayer04.de.

Budapest és Leverkusen távolsága 1150 km az online útvonal tervezővel. A jó minőségű autópályákon ez 10 órás út, egy kellemes pihenővel 11 óra alatt meg tudjuk tenni jó időjárás esetén. Az utazás busszal és vonattal lehetséges, repülővel sokan utaznak, de utána át kell szállnunk, ami nem mindenkinek praktikus vagy kényelmes.

A nevezetességek a város hivatalos oldalán több nyelven: www.leverkusen.de. Város bemutatása részletesen: Művészetek, Városháza hírek, Gazdaság, Épületek, Kultúra és oktatási intézmények, Szociális, Ifjúsági programok és vásárlás és üzletek.

Budapest és  Leverkusen távolsága kb. 1152 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 10-11 óra autópályákon haladva. Mellékutakon (autópályán kívül) haladva egy napon belül elérjük.

További útvonalak keresésére jó a Viamichelin, vagy térképek és autós, buszos utazások a GoogleMaps-on műholdképpel tervezhetőek.

Repülőtér távolságok a központtól: Köln/Bonn (CGN) 20.3 km, Düsseldorf (DUS) 31.9 km, Essen-Mülheim (ESS) 41.8 km, Dortmund (DTM) 68.6 km, Weeze (NRN) 86.6 km és  Maastricht (MST) 87.0 km.

Fő látnivalói, tudnivalók és további adatok angolul: en.wikipedia.org/wiki/Leverkusen.
Leverkusen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.