Maastricht szálláshelyek: apartman és hotel útikalauz tipp

Maastricht

Nevét szinte már a génjeinkbe is beleírták. Magyarországról ritkán utazunk ide, így a legtöbb információt idegen nyelven érjük el. Magyar nyelven a szálláshely foglalás terén könnyű eligazodni, kiváló a kíánlat, több szállás kereső nyújt teljes spektrumú szolgáltatást e téren nekünk, amit több mint 15 éves tapasztalat igazol. Maastrichti Látnivalói, nevezetesség leírások ITT. Furcsa kimondani, de nagyon sok magyar ember itt igazán otthon érezheti magát. Területe 29.5 km², sűrűn lakott, 118250 fős állandó lakosság élt itt 2018-ban, ők is mesélhetnének a túlnépesedésről.

Maastrichti foglalható szálláshelyek: Maastricht és környéke hotel szállás ajánlatai ITT – 1-2-3-4 csillagos szállodák, panzió, vendégház és kiadó lakás (apartman) a belvárosban a környék a kínálatban.

Panziók, apartmanok és szállodák minden igényre. Olcsó, wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, akár rendezvényre is. Kiemelten ajánlott helyek például:

5 csillagos hotel nem volt legutóbb a listában, a minőség egyes részletekben közelíti ezt alsóbb kategóriákban-
A 4 csillagos házak bő kínálata vár, erre van fizetőképes kereslet
– Townhouse Maastricht **** (jó személyzet, nagy és kényelmes ágyak, érdekes berendezés, jó stílus)
– BEAUMONT Maastricht (megbízhatóság, központi elhelyezkedés, jó szolgáltatások)
– Kruisherenhotel Maastricht (felújított gótikus kolostor, különleges hangulat, méltán magasak az árak, itt van miről mesélni)


Booking.com


Másoknak kedves, de inkább drága, régi hírnévre alapozó házak például: Bastion Hotel Maastricht / Centrum és az Amrâth Grand Hotel de l’Empereur. A Novotel és az NH is jól megfér itt a kínálatban, akiről pedig sok a rossz vélemény, ott csak az olcsó szoba foglalása lehetne egy éjre jó megoldás.
3 csillagos
– Hotel d’Orangerie (a történelmi épületeknek még mindig van vonzereje, idősebb párok szívesen éjszakáznak itt, illetve az akciós, nem annyira luxus áraik is vonzóak olykor, például 79 euró két főre reggeli nélkül)
– Zenden Design Hotel (a Maas folyó mellett kellemes, sőt ebben a városban csodálatosnak minősülő hely, kis ház 16 szobával, ahol úszómedence is van, rengeteg étterem és bár van mellette)
Apartman
– Bourgogne Suite (Deluxe szoba és lakosztály elhelyezés, a név magáért beszél, a felszereltséget és az égiek közreműködését lehet kritizálni, ami látszólag lassan fejlődik)
Egyéb és olcsóbb
– Stayokay Maastricht (hostel, például 54 euró/szoba éj áron két főre van reggelis elhelyezés, ami kiváló, nagyon olcsónak számít itt, szép környék, amiért elnézzük az apróbb kényelmetlenségeket örömmel, ‘tábori’ vagy emeletes ágyakat)
– Star of Maastricht (személy szerint ezért szeretem Hollandiát, itt egyetlen kiadó szoba is hozhat, adhat életre szóló élményt, nem véletlenül imádják az ingyen kerékpár, nagy konyha, belvárosi, jól felszerelt, magával ragad, miközben az ára is széles rétegek számára elérhető)

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Maastricht szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Városok távolsága és közeli települések / szállások száma: Kanne 4.3 km 2, Bemelen 4.9 km 3, Lanaken 5.0 km 7, Eben-Emael 6.0 km 1, Berg en Terblijt 6.1 km 7, Sint Geertruid 7.4 km 1, Eijsden 8.0 km 3, Riemst 8.7 km 2, Margraten 9.2 km 2, Valkenburg 9.8 km 51, ‘s Gravenvoeren 10.4 km 3 és Beek 11.9 km 1.

Repülőterek távolsága a belvárostól: Maastricht (MST) 8.6 km, Liège (LGG) 29.5 km, Eindhoven (EIN) 70.6 km, Zaventem (BRU) 84.2 km (Brüsszel)), Düsseldorf (DUS) 89.0 km és Weeze (NRN) 89.4 km. Fapados olcsó repülőjegyek alig 10.000 Ft felett, ott egy reptéri transzfer, taxi vagy egy távolsági buszjegy ára is magasabb lehet.

Maastricht Limburg provincia fővárosa. Maastricht (holland, Hang.png kiejtése✩, limburgi és városi tájszólásban li:Mestreech) város Dél-Hollandiában a Maas folyó két partján, közvetlenül a belga határ mellett, Belgium határán.  Elnevezése a római korból a latin Trajectum Ad Mosam vagy Mosae Trajectum (Mosa-átkelő) névből származik, utal egy a rómaiak által Augustus császár idején épített hídra. Most az Európai Uniót létrehozó, róla elnevezett szerződésekkel forr össze a neve.

A város kerületei, részei szállás ajánlóval online: Binnenstad 17, Boschstraatkwartier, Heugum, Jekerkwartier 4, Kommelkwartier, Randwijck 2, Villa Park 1, Wijck 8 és Witte Vrouwenveld.

Nevezetességek neve: St Servaas híd, Helpoort, Wittem kastély, Holland kaszinó, Valkenburg és a Cauberg.

Ez a terület a rómaiak előtt is lakott volt, ezt a kelta településmaradványok igazolják. A római korban a Kölnt Tungrival (Tongeren, Belgium összekötő út fontos állomásaként kapott szerepet. Szent Szerváciusz itt alapította a mai Hollandia első püspökségét 344, vagy 345-ben. A középkorban a Karoling Birodalom része, majd egy időre a Liège-i Hercegpüspökség és a Brabanti Hercegség közös felügyelete alá tartozott, azaz kondomíniuma volt. 1204-ben, a hollandiai városok közül elsőként szerzett városi jogokat (hasonlóan a szabad királyi városokéihoz).

Szállás és utazás élménybeszámoló fotók:

Wiki magyar: hu.wikipedia.org/wiki/Maastricht.

A videó jól megmutatja a szépségeket a folyóparttól és a történelmi belvárostól kezdve a kedves mosolyokig, a természet még lebetonozott részeiig.

Az egyetemi város egy új épületét, annak rövid történetét is jól beleszótték a videóba. Az egyetem weboldala: www.maastrichtuniversity.nl – Maastricht University. Egyszerűen és röviden ‘európai egyetem’-nek nevezik magukat Hollandiában.

Nevezetességei, turisztikai érdekességek az angol útikalaúzban:
www.lonelyplanet.com/the-netherlands/the-southeast/maastricht/sights – Sint Pietersberg, csatorná, alagutak és felüljárok, erőd (Fort Sint Pieter), múzeumok (Bonnefanten, Spanyol), Vrijthof (belváros), templomok és régi épületek sora.
Szálláshelyek, hotelek Hollandiában ITT: apartman, diákszállás, csoportos kedvezmények online, szálláskereső tippek fórum.
A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.
térkép Maastricht környéke

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.timeanddate.com/weather/netherlands/maastricht/ext.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.