Los Roques szállás, utazás

A Karib-térségben található venezuelai szigetcsoport mindössze 168 kilométerre fekszik Caracas kikötőjétől. Szépségéért és ökológiai jelentőségéért 1972-ben nemzeti parkká nyilvánították területét.

Hotel, szállás ajánlat: Posada Galapagos By Chana Hotel Los Roques * * * – Egyelőre itt még kevés az online foglalható hotel. Keressen az utazási ajánlatok között!

Ha csak nem rendelkezünk saját jachttal, a Caracasból, a Margarita-szigetről vagy a Maracaibóból érkező repülőjáratok egyikére célszerű befizetnünk. A repülőút igen látványos, a különböző árnyalatokban elénk vetülő, festői kékségnek köszönhetően.  Először is Gran Roque szigetére fogunk érkezni, ahonnét katamaránnal vagy halászhajóval folytathatjuk utunk más szigetekre, például Francisquí, vagy Crasquí felé.

A szigetcsoport több mint 50 szigetet foglal magába, melyek közül a Gran Roque, vagyis a Nagy Szikla nevű a legfontosabb. Amellett, hogy itt találjuk a repteret is, ez az egyetlen, mely lakott területnek számít. Szintén a jelentősebb szigetek sorát gazdagítja a Francisqui, a Nordisqui, és a Madrisqui y Crasqui. Persze ezenkívül is számos korallsziget várja, hogy felfedezzük őket.

Érdemes ellátogatni például Rasqui szigetére, ami olyannyira zárt, hogy akár magánsziget is lehetne. Szintén gyönyörű és a nyilvánosságtól elzárt Cayo de Agua szigete. De rábukkanhatunk olyan kisebb szigetekre is, ahol semmi egyebet, csupán a homokot és a kristálytiszta vizet élvezhetjük.

Los Roques látkép minta

Los Roques látkép minta

Ha ennél azért némileg mozgalmasabb programra vágyunk, látogassunk el „Dos Mesquises” korallszigetére, mely arról nevezetes, hogy otthont ad a Los Roques-i Tudományos Alapítványnak. Az állatok életben maradását segítve segédletükkel akár örökbe is fogadhatunk egy itt élő teknőst.

Los Roques a kristálytiszta vizek és a fehér homokos partok paradicsoma. Csodás lagúnái, víz alatti élővilága nem hiába vonzza a búvárokat is. Persze a halászat és a szörf is rendkívül népszerűnek számít errefelé. A novembertől-áprilisig tartó szezonban vétek lenni kihagyni a helyi horgászok fogta homárt! Kóstoljuk csak meg, nem fogunk csalódni!

Los Roques nemzeti park volta bizonyos építési szabályokat is maga után von, így hiába is keresnénk itt a luxus hoteleket. Természetesen változatos szálláshelyekben azért nincs hiány, és a helyi konyhára, mely az egyszerű fogásoktól a legkifinomultabbakig tartogat meglepetéseket, sem volt még senkinek panasza. Majdnem minden panziót (posadát, ahogy errefelé nevezik a szállást ) a Gran Roque-on találunk, innen indulnak a kishajók is a többi sziget felé. Jó szállásokat találunk még Rasquin, vagy éjszakázhatunk egy bérelt jachtban vagy vitorlásban is egyik szigetről a másikra hajókázva.

Elég a képeket gyorsan átnézni, és nem kérdezünk többet: www.venezuelatuya.com/losroques/indexeng.htm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.