Wuppertal olcsó szállások és szép szálloda

Utazásunkhoz Németországban nagyon jó segítséget nyújt az internet.

Nézzen körül egy perc alatt a szállás ajánlatok között! Könnyű az eligazodás magyarul: wuppertali szállások összes ajánlata listába gyűjtve kereshetően ITT. Garantáltan a legjobb árak, jellemzően jóval a portai (lista) árak alatt a verseny miatt, átlátható, kedvezményes áraj. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás is segít a döntésben.

Magyar nyelven a legjobb napi és csomag ajánlatok minden szobatípusra (apartman és családi szoba/lakosztály is):
Wuppertal hotelek, apartmanok, panziók és elit szállodák is ITT – a város és a környéke is a kínálatban. Panziók, apartmanok, szép vendégházak és új szállodák minden igényre. Központi belvárosi, wellness és üzleti elegáns szálloda is, 2-3-4 csillagos kategória foglalása gyorsan.

Kiemelten kedvelt szálloda a Arcade és az Astor hotel a három csillagos ***-ak között, a drágább szállodákra picit több a panasz. Jó választás még a Art Fabrik ****, Novotel Wuppertal Varresbeck vagy a belvárosi Intercityhotel is, ahol egy kedvező árat kifogva tényleg elégedetten távozhatunk. Olcsóbb, egyszerű szállás a Mcdreams Hotel ***.

Repülőterek távolsága, közeli repülőtér a Essen-Mülheim (ESS) 23.1 km és a Düsseldorf (DUS) 29.1 km, távolabbiak Dortmund (DTM) 40.7 km, Köln/Bonn (CGN) 44.3 km és Weeze (NRN) 80.8 km.

Városok, környéke tovvábi települései szállás ajánlóval:
Schwelm 7.2 km 2, Remscheid 9.4 km 6, Solingen 11.6 km 7, Gevelsberg 11.8 km 1, Velbert 11.9 km 6, Radevormwald 13.8 km 1, Wermelskirchen 14.2 km 1, Haan 14.8 km 2, Hattingen 14.9 km 3, Mettmann 15.2 km 4, Heiligenhaus 16.1 km 3 és Dorp 18.6 km 1.

Egyeteme

Wuppertal-Elberfeld

Diák, olcsó hostel, csoportos kollégiumi szálláshely: www.jugendherberge.de/jh/rheinland/wuppertal/?m – reggelis, félpanziós vagy teljes ellátásos lehetőség is kedvező árakon.

Leírás
Wuppertal a németországi város, Észak-Rajna–Vesztfália tartomány, a régió gazdasági és kulturális központja.

Fekvéséről, történetéről/történelméről, politika, városi tanács, polgármesterek, látnivalói, közlekedés, testvérvárosai mindenről olvashatunk magyarul is. Wiki, utazás blog és számos fórum témai között is szerepel ez a nagy német város.

A Ruhr-vidéktől délre fekszik,a Wupper folyó mellett, kb. 30 kilométerre keletre Düsseldorftól, 40 kilométernyire északkeletre Kölntől és kb. 23 kilometerre délkeletre Essentől. A város határa 94,5 km, a területén a Wupper 33,9 km hosszú. A legmagasabb pontja a 350 méter magas Lichtscheid.

Története
Kb. Kr. e. 1000 körül telepedtek le az első lakosok,  a 7. században germán törzsek éltek itt, a 9. században a Frank Birodalom része lett a terület. 874-ben Sonnborgban templomot építettek. A 10. század végén Fliehburg településen volt a kölni érsek egyik rezidenciája.

A mai Wuppertal területén lévő települések legtöbbjét a 11. században említik először az írások: Cronenberg 1050, Barmen 1070, Elberfeld 1161, Schöller 1182, Ronsdorf 1246, Beyenburg 1298, Langerfeld 1304, Dönberg 1355 és Vohwinkel 1356.

Budapest és Wuppertal távolsága 1188 km az online útvonaltervező ajánlásával. Más autópályákat választva jellemzően valamivel hosszabb az út.

Programok, látnivalók és nevezetességek a hivatalos oldalon is elérhetőek részletesen: www.wuppertal.de – A turizmus, szabadidő részben nézzünk körül!

Utazás olcsón, repülőjegy-repülőjáratok, vonat vagy buszos út? A buszos út jobb lehet ide mint a repülős, mivel a kölni és a düsseldorfi repülőtér se olcsó, és onnan még szintén tovább kell utazni.

A helyi utazási irodák ajánlataiban idegenvezetés, kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak is hasznos lehet.

Egyeteme oldala: www.uni-wuppertal.de.

Időjárás és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast – nagyon jól érthető BBC hír rendszerén műholdképpel kiegészítve.

Zoomolható térképe, a város térkép és a környék is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük