Bochum szállás keresés segítség, utazás és látnivalók

Bochum

Az Észak-Rajna Vesztfália tartományban található német város a Ruhr-vidéken, Essen és Dortmund között fekszik. A gazdaságilag fejlett Németország ütőereinek közelében lenni magáért beszél, sok munka és szórakozási lehetőség várja az ide érkezőket. Állandó lakossága 364 ezer fölötti volt 2015-ben 145.66 km²-es területén.

A város olcsó, népszerű és luxus szállásait, ajánlataikat egy helyen át tudjuk tekinteni és lefoglalhatóak díjmentesen: Bochum hotel, apartman és hostel lista árakkal ITT: Park Inn, Renaissance, Marriott Courtyard, Excelsior, acora Wohnen, Ibis, Ostmeier a turista és a luxus vagy üzleti top kategóriák mindegyike jelen van. Foglalj ezen a linken keresztül magyarul, miután sikerült hotelt választani! Hostel turista vagy diákszállás (Jugendherberge) kevés van. A munkásszállás viszonylag magas árakon érhető el, és jó előre betelik.

A bochumi vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek:
• Courtyard by Marriott Bochum Stadtpark **** (drága, de olykor akciósan kifejezetten csábító szép szállás jó étteremmel)
• Hotel Ostmeier *** (megfizethető belvárosi ház)
• DJH-Gästehaus Bermuda3Eck – pályaudvarhoz közeli szállás büféreggelivel
• Park Inn by Radisson Bochum **** (üzleti és úri-elit vendégeknek egyaránt jó választás)
bon marché hôtel Bochum ITT (gyakran olcsó, reggeli külön kérhető, igazi motel hangulat, egyszerű, korábbi Formule-1, az átutazóban lévőknek tervezték, régi neve Pension Bella Vista a Formule 1 Hotel Bochum Nord Ost Riemke
• Az Ibis Hotel Bochum City 2 csillagos**, hozza a színvonalat, amit szokott, előnye a reggelis ár és a központi elhelyezkedés.

A 2-3-4 csillagos szállodák, panziók és az apartman kategória online akciós árakkal.

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Herne 7.4 km 2, Witten 9.8 km 3, Hattingen 9.9 km 3, Castrop-Rauxel 10.1 km 4, Gelsenkirchen 12.1 km 12, Herten 14.2 km 2, Essen 14.2 km 70, Recklinghausen 14.9 km 4, Herdecke 17.6 km 1, Dortmund 17.8 km 47, Gladbeck 18.6 km 5 és Gevelsberg 20.2 km 1.

Bevezető útikalauz leírás magyarul:
Saját egyeteme mellett, saját sörgyárral büszkélkedhet, a Moritz Fiege a pilsner típusú sörökre szakosodott. Bochumban számos templom és múzeum várja, hogy felfedezzük, a középkori hangulat megidézéséről pedig a város két kastélya gondoskodik.

A város alapítása a 14. századra nyúlik vissza, noha Bohum csak a 19. században tett szert jelentőségre. A környék fejlődését a Ruhr-vidékén talált szén és acél, valamint a köréjük épülő bányászat és ipar lendítette fel. Ekkoriban a város népessége megtízszereződött. A világháború pusztításai Bochumot elérték, előbb az amerikaiak, majd az angolok bombázták a várost, belvárosát csaknem a földdel tették egyenlővé. Bár az 1960-as években a korábban jövedelmet hozó bányákat sorra bezárták, ekkor számos autógyár létesült a városban, köztük az Opel idehelyezte székhelyét. 1965-ben a város egyeteme, a Ruhr Egyetem megnyithatta kapuit a hallgatóság előtt. 1975-ben Bochum területe nőtt, Wattenscheid várost a területéhez hozzákapcsolták.

Látnivalók, nevezetességek:
Bochum nevezetességeinek sorából kiemelkedik a város két középkori kastélya, melyeket a Ruhr északi partján találunk. A harmadik, 13. századi Blankeinstein kastélynak, melyet I. Adolf gróf építettet sajnos mára csupán egyetlen kapuja és tornya maradt fenn. Ettől függetlenül érdemes megnézni.

A Szent Péter és Pál templom a város legrégebbi temploma, 758 és 800 között építették. Az épület a 11. században átépítésen esett keresztül, majd az 1517-ban pusztító tűzvész után ismét rekonstrukcióra szorult. Ekkor késő-gótikus stílusban épült újjá. A templom 68 méter magas harangtornya egyike a város jelképeinek. A belső tér különlegességei közé tartozik Szent Perpetua ereklyéje. A Paulus templom a város fő protestáns temploma, 1650-ben épült észak-európai adományokból. A Szent Vincent templom pedig barokk oltáráról és 16. századi orgonájáról nevezetes.

Bochum múzeumai közül a német Bányászati Múzeum, valamint a nosztalgikus Vonatmúzeum érdemel említést. Míg színházai közül toronymagasan a bochumi Schauspielhaus emelkedik ki, melyek egyike a legjelentősebb német nyelvű prózai színházaknak.

A bochumi hétköznapokat a városközpontban rendezett éves fesztiválok, sportesemények, vásárok és egyéb megmozdulások színesítik. Ilyen például, a „Bochum Total” névre keresztelt zenei fesztivál, a karácsonyi vásár, vagy az ínyencek hétvégéje.

Családosoknak érdemes felkeresni a bochumi állatkertet és fosszilis gyűjteményt, mely több mint 3000 állatnak szolgál otthonául. Elsősorban az édesvízi és tengeri élőlényekre koncentrálnak, de különféle bemutatókon is részt vehetnek a gyerekek. Ilyen például a solymászati bemutató, a kisállat etetés, vagy a póni lovaglás.

A bochumi Zeiss Planetárium 20 méter átmérőjű kupolás termében minden látogató úgy érezheti magát, mintha a galaxisok világába csöppent volna. Hogy valóban csillagközi élményben lehessen részünk, olyan technológiai újításokat is bevetnek, mint a számítógépes szimulátorok. Szerdánként a gyerekeket külön show várja, de felnőtteknek is érdemes befizetni egy-egy űrvetítésre.

A városban a sportrajongók sem maradnak kielégítetlenül. A minigolf pályák mellett Bochumban nyitott és fedett uszodákat, valamint bowling centert is találunk.

Hotel keresésre egy oldalt ajánlunk: Azonnali online bochumi hotel árak üzletembereknek és átutazóknak. Kattints ide, nézelődj vagy foglaljon díjmentesen! – Magyar nyelvű foglalás a legjobb árakkal. Nyáron csoportoknak az egyetemi kollégiumokat érdemes megkeresni időben, előre. Erről a városról leginkább német és angol nyelvű információkat találni az interneten.

szép és olscó szoba Bochum

További útvonalak keresésére jó a Viamichelin, vagy térképek és autós, buszos utazások a GoogleMaps-on műholdképpel is tervezhetőek. Repülőtér távolságok a központtól: Essen-Mülheim (ESS) 21.0 km, Dortmund (DTM) 27.7 km, Düsseldorf (DUS) 38.6 km, Köln/Bonn (CGN) 68.5 km, Weeze (NRN) 74.9 km és MünsterOsnabrück (FMO) 79.3 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Budapest és Bochum távolsága kb. 1201 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 11 óra 40 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva most 15 és fél óra (~1200 km, 2017-ben).

Helyi németországi időjárás adatok, előrejelzések: www.weatherforyou.com/clickcast/international/de/bochum.html.

Ez volt a szálláshelyek keresése Bochumban blog fórum bejgyezés. Utazás a német városba, Észak-Rajna Vesztfália tartományban. Időjárás és térkép, a látnivalókat keresőknek és az üzleti utazóknak.

A város hivatalos oldala: www.bochum.de. Foci és sportok: www.vfl-bochum.de/webcache/index_en.htm. Wiki: Ugrás az oldalra. További útleírás adatok, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
egyeteme

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.