L’Aquila szállás és látnivalók magyar útikönyv helyett

LʼAquila

Ez tényleg Olaszország, Dél-Olaszország egy történelmi városa, ahol az igazi olasz mentelitást, a modern és a régi keveredését egy helyen élhetjük meg. A 70 ezer fős állandó lakosú város emberi léptékű, jól áttekinthető.

A városban és környékén egyre több szép szálláshely kínálja a szolgáltatásait több kategóriában.

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: LʼAquila szállás, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel, kollégium) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

Szállodakereső: L’Aquila apartman, magánszállás és hotel ajánlatai részletes információkkal ITT. – Igazán olcsó szálláshelyekből kevés van, illetve néhányukat online nagyon nehéz elérni olasz nyelvtudás nélkül.

A Porta Rivera Hostele viszonylag olcsóbb, a Grand Hotel E Del Parco L’aquila **** akciós időszakait érdemes figyelni, mert ez mégis egy szebb szálloda. Ismert szálláshelyek még a Federico Ii Hotel ****, Armiterum ***, a belvárosi Hotel Centrale **** vagy a Hotel Residence Azzurro. Aki legdrágábbat keresi, annak a Relais Ducale Hotel is megfelelő lehet. Sok a telített időszak itt, így egyelőre nehézkes a foglalás az interneten keresztül. Van olyan rendszer, ami 45 km-es körzetben sem talált szabad szobákat egy normál időszakra sem. Tehát foglaljunk jó előre, vagy legyünk bátrak és bízzuk magunkat az olasz vendéglátóinkra!

Repülőterek távolsága a belváros központjától a környéken, légvonalban mérve: Abruzzo nemzetközi repülőtér (PSR) 65,3 km és Róma Ciampino repülőtér (CIA) 90,0 km.

Települések szállás ajánlóval a környéken, városok és falvak: Assergi, Poggio Picenze, Lucoli Alto, Rocca di Cambio, Santi, Paganica, Preturo, Tempera, Monticchio, Filetto, Fossa és SantʼEusanio Forconese.

Történelem, adatok, érdekességek: II. Frigyes német-római császár alapította a várost a 13. században az ókori Amiternum helyén. Nevét Aquila (sas) a Staufok címerállatáról kapta.

Látnivalók, nevezetességei:
Erődítmény (Forte Spagnolo), Rocca Calascico kastély, mely Európa legmagasabban fekvő várkastélya, római romok, Fontana Luminosa (szökőkút), paloták: a Palazzo Dragonetti vagy a Palazzo Persichetti, templomok és még néhány régebbi, szépen felújított épület. Angolul adatok: en.wikipedia.org/wiki/L%27Aquila.

Budapesttől 1233 km-re található L’Aquila városa. Autóval ez meglehetősen hosszú út, de egy éjszakás pihenővel kényelmesen oda tudunk utazni busszal, buszos kirándulás részeként is. Pescara távolsága 100 km, és akkor egy szebb tengerparti részt is meglátogathatunk.

Egy városnézés ajánló, adatok és nevezetességek olaszul, Wikipedia: it.wikipedia.org/wiki/L%27Aquila.

Olasz időjárás és előrejelzések: www.3bmeteo.com/meteo/l’aquila, hőmérséklet, szél és csapadék értékek jól áttekinthető formában.

Zoomolható térképe, a környéke GoogleMaps műholdképekkel:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük