Nei Pori szállások: apartmanok és hotel, utazás fórum

Néi Póri

Nei Pori (Néi Póri, Neoi Poroi – görögül: Νέοι Πόροι) egy kis turisztikai falu Görögországban, mely pontosan az Olymposz lábainál fekszik, a hegy alant, melyen a görög mitológia szerint az istenek és istennők éltek. Igazán szép és csendes hely, távol a kitaposott, forgalmas utaktól.

Helyi apartmanok és a környék szállásai, 2, 3 és 4 csillagos magánszállás és hotel, a közelben, a térségben nyaralás egyénileg. Üdülés ajánlatok teljes listája minden kiadó egységre, szobára: Nei Pori hotel és apartman árak ITT. Keress egyénileg itt és a környéken díjmentesen és gyorsan a piros linkeken keresztül. Ma már az olcsó szálláshelyek mellett sok luxus kategóriás apartman és hotel is elérhető így könnyedén.

Új hotel

Új hotel

Ha igazán kellemes pihenésre vágyunk, akár családostul, vegyük csak az irányt Nei Pori felé. Bár kicsiny falu, nincs messze Görögország nagyobb turisztikai központjaitól. Néhány kávézót leszámítva, ezen a békés helyen hiába is keresnénk a szórakozóhelyeket (nagy disco vagy kaszinó), ha ilyesmire vágyunk, el kell, látogassunk a közeli helyek egyikére, Paraliára, Leptokariara, vagy akár Thessalonikibe. A helyi buszok minden nap éjfélig közlekednek, segítségükkel elérhetjük a nagyobb városokat. Viszont, ha göröghon legszebb és legtisztább strandjait szeretnénk élvezni, az olcsó szállás előnyeivel egyetemben, Nei Porit nekünk találták ki, hétvégén Görögország szerte a helybeliek is Nei Pori strandjait részesítik előnyben.

A legjobb alkalom a látogatásra a június vége és a szeptember eleje szerintem, illetve az augusztustól októberig tartó időszak. Az év ezen szakában igen kedvező időjárásra lehet számítani ugyanis, nincs olyan pokoli hőség, mint nyár közepén, és kevesebb a gyerekkel érkező turista is.  Visszatérve a szálláslehetőségekre, a helyi kempingek nem csak kedvező áruk miatt lehetnek vonzóak, tisztaságuk és biztonságosságuk miatt is. Itt aztán igazán nem kell attól rettegnünk, hogy holmiainknak lába kel. Ha szeretünk horgászni, élvezni fogjuk az errefelé igen közkedvelt éjszakai halászatot.

A thessaloniki-i reptérről busszal, vagy bérelt kocsival juthatunk Nei Poriba. Az út körülbelül egy órás, az utak kitűnő állapotban vannak, sok közúti jelzés segíti az eligazodást. Ha taxival szeretnénk menni, előzetesen tájékozódjunk az árakról.

Nei Poriban valóban az istenek lábnyomába szegődhetünk, ha jó túravezetőt találunk, megtudhatjuk, hol vadászott Artemisz, vagy hol csapott össze egymással Athéné és a szerelem istennője, Aphrodité. Engedjük, hogy fantáziánk és képzeletünk repítsen minket, így aztán biztos nem lesz izomlázunk, legföljebb majd a hegymászás után. A hegyi kirándulásnak érdemes minél korábban nekiindulni, odafentről ugyanis nem csupán a kilátás csodás, a napfelkelte.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Platamónasz, Leptokariá, Paleósz Pandeleímon, Paralía Szkotínisz, Paralía Pandeleímonosz, Pláka Litóhoru, Néa Meszángala, Sztómio, Néosz Pandeleímonasz, Áno Szkotína, Paleí Póri és Rapszáni.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Szaloniki repülőtér (SKG) 66,9 km és Néa Aghíalosz repülőtér (VOL) 85,1 km – Volos.

hotel szállás

A környező településekkel együtt több mint 150 hotelt találunk, 1, 2, 3, 4, és 5 csillagos kategóriában, valamint apartmanok és vendégházak rendelkezésünkre állnak nagy számban a csodás üdülőhelyeken.

Egyéb szállás, apartmanok online árakkal a környéken: információ és szállásfoglalás

– magyar nyelvű foglalás utazási irodák közbenjárása nélkül.

Nyaralások, élménybeszámolók angolul jól kereshető az interneten.

Nei Pori és környéke térkép, GoogleMaps műholdképek és StreetView fotók garmadája már ott van az interneten.

Képek, fotók, élménybeszámolók, hotel és tengerpart: www.neiporihotel.com/nei-pori-photo-gallery/.

Réges-régi, de tipikus tengerparti videó: www.youtube.com/watch?v=YeNrgZcgVA8 – ezt jól ismerjük. Éljenek a jó fej fánkosok!

Egy hozzászólás a(z) “Nei Pori szállások: apartmanok és hotel, utazás fórum” bejegyzéshez

  1. Zsuzsa néni

    Szeretnék még újra elmenni e csodálatos helyre, szinte minden utcáját, boltját, játszóterét, füge fáját, ékszerteknősét, ismerjük. Szinte minden évszakban voltunk, rengeteg emlékünk van e szép helyről. Van még medúza képünk is, pedig az ott igazán ritka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük