Platamonas nyaralás: szállás árak Pieria

Platamon, vagy más néven Platamonas görög tengerparti üdülőváros Pieria (Πιερία) megye déli részén. A város lakossága 1500 fő. Platamont Pieria egyik legjelentősebb turistacélpontjának tekintik. Katerini városától 36 km-re találjuk az Olymposz hegység lábainál.

Platamonasi szálláshelyek 2, 3 és 4 csillagos szállások a körzetben: Hotelek és apartmanok ITT – Hotel árak. Magyar nyelvű leírás, jó szálloda árak. Szálláshely leírások és vélemények fórum szerűen is: Kymata Hotel ***, Platamon Palace Beach Hotel & Spa *****, Olympion Melathron (önellátó szobák és apartmanok légkondicionálással), Hotel Morfeas egy olcsó kis szállodák között, Kronos Hotel **** (saját medencével) vagy a Royal Palace Resort & Spa központi, belvárosi helyen remek szolgáltatásokkal.

Története az 1200-as évekre tekint vissza. A hagyomány szerint nevét vagy a platán fákról kapta, vagy széles homokos strandjairól, mindkettőt megtalálhatjuk a város környező területein.  A város leghíresebb látványossága a platamoni vár. Számos éttermet, kávézót, hotelt és kempinget is találunk a Larisától 54 fekvő városban. Larisát és Katerinit a helyi buszok és vasút igénybevételével közelíthetjük meg. Platamon közelében magasodik Görögország legmagasabb hegye, az Olymposz is. Nyugodt atmoszférája, gazdag flórája és faunja, festői látványa, a velencei várkastély, valamint Palios Panteleimonas települése a térségben ideális úti céllá teszi Platamont egy rövid látogatásra és a városi élettől való elszakadásra. A nyári időszakban a lakosság száma közel 120 ezresre dagad, mely az idelátogató turistáknak köszönhető. Köztük sokan belföldiek, Larissából vagy Katariniből származó görögök. A vendégházak mellett, hangulatos éttermekben sincs hiány errefelé. Ha egy kis kirándulásra is kaphatóak vagyunk, látogassunk el Neoi Poroiba, és a már emlegetett Palios Panteleimonasba is.

Fakultatív programként a Skiatos-i hajóút, görög est és tánc, ami a legtöbb embert érdekel. Vásárolni otthon is tudunk, ill. nem itt az legérdekesebb program. Egy tengerparti vacsora helyi specialitásokkal biztosan többet ér egy izzasztó nyári piacos alkudozásnál. Zorba és fotózkodás a helyi néptáncosokkal szinte kötelező :).

Ami a hotel szállás lehetőségeket illetően Platamonban és környékén (Pieria – Néoi Póroi ) a olcsó két, 3, 4, és 5 csillagos luxus apartman kategóriájúakat is megtaláljuk a környezetében.

Apartman, nyaralás bemutató videó: indavideo.hu/video/Platamonas_2.

Egyéb szállás linkek, kemping: www.travelling.gr/hotels/northern/Makedonia/Platamon.html. Kis családi panzió vagy apartmanház, kiadó lakás vagy szoba közvetlenül a tulajdonosoktól.

Nyaralások, nyaralóhelyek élménybeszámolói stb. angolul:
www.virtualtourist.com/hotels/Europe/Greece/Platamon-418778/Hotels_and_Accommodations-Platamon-BR-1.html,
www.virtualtourist.com/travel/Europe/Greece/Platamon-418778/Things_To_Do-Platamon-BR-1.html#0.

Erre a részre jellemzően buszos és autós turisták utaznak, utazási irodákon keresztül intézik a legtöbben a foglalást, mivel ők bombáznak minket jó hotel all-inclusive ill. önellátó apartmanos ajánlatokkal is.

GoogleMaps műholdképek, zoomolható térképek:

Szálláshelyek, apartman és hotel foglalása Platamon avagy Platamonas Görögország, Pieria. Egy a kedvelt nyaralóhely, olcsó görög üdülőfalu, ahol ki tudunk kapcsolódni kellemesen.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz