Brescia szálláshely, Olaszország nevezetesség útikalauz

Brescia (lombardul Brèsa) város Olaszország Lombardia régiójában, az azonos nevű megye székhelye. A Val Trompia völgy bejáratánál fekszik a Monte Maddalena (874 m) és a Colle Cidneo lábainál. A Mella folyó szeli át. 196745 fő volt a állandó lakossága a 2018-as év elején. Teljes területe 90.7 km², ami java részt sűrűn lakott.

Brescia népszerű szállodák, szálláshely ajánló egyénileg foglalható kedvezményes árakkal: Kattintson ide, Brescia szállások ITT Kezdjük a szállás árak áttekintését most itt! 1-2-3-4-5 csillagos hotelek, apartman és panzió kategória mind, több mint 20 hely ajánlata rendezve. A szép hotelekről vélemények, képek és értékelések segítenek információkat kapni. Reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok a kínálatban. Jó árak egész évben,  a fenti és az oldalsó szálláskereső még kis csoportoknak használható hatékonyan. A elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kedvelt hotelek Brescia-ban:
– Best Western Hotel Master 4**** (tágas és szép szobák, gyakorlatilag minden jó, legfeljebb a Wifi akadozott néha picit)
– Hotel Vittoria 5***** (öt csillagos luxus a városközpontban, kicsi ház, viszonylag kevés szolgáltatás, 1,2,3 és 4-ágyas családi szoba egyaránt, illetve pótágyazható lakosztály)
– NH Brescia 4**** (a híres szállodalánc egy kisebb háza, egyszerű és jó standard)
– Regal Hotel 3*** (a három csillagos kategória kiemelt tagja, egyszerűen átlag feletti mindenben)
– Il Leoncino (18 szobás egyedi és egyszerűen felszerelt vendégház)
– La Loggia Appartamenti (privát apartmanok, kiadó felszerelt lakások 1-2-3-4-5-6 fő részére, messze kiemelkedik szolgáltatás színvonalában)

Ha biztosra szeretnél menni ár/olcsóság tekintetében, vagy egy főszezoni/telítettebb időszakban utazik, akkor a következő oldal segít gyorsan: Brescia összes szállás ajánlata online ITT, forintos, eurós árakkal, elhelyezkedési, népszerűségi, kategória rendezéssel és részletes szűréssel gyorsan. Minden Hostel (olcsó diákszállás, turista, munkásszálló), szép hotel, jó mini vendégház ajánlatai a listában, ahogy a luxus szálloda akciói se maradnak ki.

Közeli települések, városok a környéken további online szállás ajánlatokkal és távolságuk: Roncadelle 5.9 km 1, Rezzato 7.8 km 1, Castegnato 8.8 km 1, Castel Mella 9.1 km 1, Castenedolo 10.0 km 2, Rodengo Saiano 11.3 km 1, Azzano Mella 12.1 km 1, Vallio Terme 15.8 km 2, bedizzol 16.3 km 1, Cazzago San Martino 16.7 km 1, Provaglio d’Iseo 17.5 km 1 és Calvagese della Riviera 18.0 km 1.

Repülőterek távolsága a belváros, központi résztől: Montichiari (VBS) 14.8 km – Orio Al Serio (BGY) 43.0 km – MilánóVerona – Villafranca (VRN) 54.3 km – Linate (LIN) 73.6 km – Parma – Giuseppe Verdi (PMF) 80.0 km.

Brescia Történelme, nevezetességei és látnivalók:

Az ókorban Brixia néven a Római Birodalom egyik jelentős városa volt. Ma az ország harmadik legjelentősebb ipari központja (a gépgyártó-, a fémfeldolgozó-, a textil-, és az élelmiszeripar emelkedik ki), valamint turizmusa jelentős a Garda-tó nyaralás és szállások itt és az Alpok közelségének köszönhetően. Ezenkívül két bank székel a városban: a Bipop-Carire (ma az Unicredit-csoport tagja) és a Banca Lombarda.

A város i. e. 225 körül került a Római Birodalomhoz, majd a Nyugatrómai Birodalom bukása után, longobárd hercegség lett. Bresciában született az utolsó longobárd király, Desiderius. A város fontos szerepet töltött be a Karolingok alatt, majd a 12. században városállamként az egyik legerősebb tagja volt a lombard ligának. A rákövetkező századokban sűrűn váltogatta urait (da Romano, Pallavicino, Torriani, Scaligeri, Visconti, Malatesta nemesi családok), majd 1426-tól csaknem három évszázadon át Velencéhez tartozott. Nem osztozott a szomszédos Milánói Hercegség sorsán, mely a spanyol királyok fennhatósága alá került. Ebben az időszakban élte virágkorát a festészet is, jelese Vincenzo Foppa (1427-1516) volt. 1797-ben Brescia osztrák fennhatóság alá került, 1815-től pedig a Lombard-Velencei Királyság része lett. 1859-ben a Szárd-Piemonti Királyság szerezte meg. 1861-től vált az egyesült Olaszország részévé.

A város központját három, egymással teljesen ellentétes jellegű tér alkotja, Brescia fő nevezetességei is ezek köré csoportosulnak. A Piazza Vittoriát modern, árkádos épületek, nyüzsgő üzletek és kávéházak veszik körül, melyeket Piacentini tervezett 1932-ben. A tér egyetlen műemléke egy kicsiny templom, a Santa Agata, mely a 16. században épült. A Piazza Vittoriától északra fekvő Piazza Loggia gyönyörű, reneszánsz épületeivel a város legszebb terét képezi. A három tér közül a Piazza Duomo a legnagyobb, nagyszerű épületeivel és két szép barokk kútjával történelmi hangulatot áraszt.

A Torre dell’Orologio óratorony a város jelképe. Velencei mintára épült 1597-ben. Számlapja az órát, a napot és a hold állását is mutatja, az órák számát két vasból készült figura kongatja. A Rotonda vagy másnéven Duomo Vecchio dóm a 11-12. században épült, egy korábbi román stílusú bazilika helyén emelték, melynek maradványai ma is a kriptában láthatók. A dómot a 15. században kápolnákkal bővítették, majd a 19. század elején az egész épületet barokkosították. Az öthajós templom belsejében nyolc pillér tartja a hatalmas félgömb alakú kupolát. A főoltárt Moretto festménye, Mária mennybemenetele díszíti.

A Duomo Nuovo méreteit tekintve a város legnagyobb, legimpozánsabb temploma, a régi bazilika mellett áll. Az 1596-ban lerombolt San Pietro-bazilika helyén kezdték meg építését 1604-ben, G. B. Lantana tervei szerint. Építése hosszú ideig tartott, a tervet többször is megváltoztatták, végül 1825-ben a Cagnola által tervezett 82 m magas kupola megépítésével fejezték be. A templombelső látnivalói közé tartozik számos Paolo Veronese és Tintoretto festmény, valamint néhány Callegari szobor is.

A Palazzo Broletto palota a 12. és a 15. század között épült. Körbefutó csúcsíves árkádsora a 15. század elejéről való, s a késői gótika stílusjegyeit viseli magán. Udvarán egy szép barokk kút áll. A palota termeit részben a 14. századból származó, értékes falfestmények díszítik.

A híres Castello helyén egykor valószínűleg kelta erődítmény állt, amely a Brich nevet viselte, amit a rómaiak változtattak át Briciává, majd Brixiává. A városnak a középkorban is itt volt az erődítménye, bástyafalát a két henger alakú toronnyal együtt a Viscontiak és a velenceiek építtették. A bástyafalon kívüli kastély a 14-17. századból származik. Az észak felé néző Torre Mirabelle felől nyílik a legszebb a kilátás a városra. A vár és a kastély ma a Museo del Risorgimento (Risorgimento Múzeuma) otthona.

A város egyik legnagyobb turistacsalogató látványossága a Pinacoteca Civica Tosio-Martinengo, a Paolo Tosio és Leopoldo Marlinengo által a városnak adományozott gyűjtemény. Itt többek között Raffaello, Tiepolo, Tinoretto, Moretto, Lorenzo Lotto és számos bresciai mester műveit csodálhatjuk meg.

A templomok sorából, melyek közt alig akad olyan, melyben ne őriznének értékes műkincseket, a Piazza del Forón magasodó Capitolium-templom emelkedik ki, melyet 73-ban Vespasianus császár kívánságra emeltek. Ma a város egyik legjelentősebb lombardiai római kori emléke.

A városból indult és itt ért véget a híres Mille Miglia autós gyorsasági verseny, mely Brescia és Róma között zajlott. A versenyt utoljára 1957-ben rendezték meg.

A város híres szülötteinek sorát gazdagítja VI. Pál pápa is.

Bresciát érinti az A4-es autópálya, mely összeköti Trieszttel, Velencével, Veronával, Milánóval és Torinóval. Az autópálya déli irányba elágazik Cremona és Piacenza felé is. Bresciában találkozik a Mantovából, valamint Ventimigliából érkező vasútvonal a Trieszt-Torino kelet-nyugati vonallal. A városközponttól 35 km-re fekszik a Brescia-Montichiari repülőtér, melyet 1999. október 25-én adtak át.

Magyarul hotelek, szállás vélemények: Szállásfoglalás vagy hotel ár ellenőrzés. Kattintson ide, nézelődjön! A legjobb helyen járunk itt, szálláshelyek kedvező árakon a kiadó szobától, kis lakástól a luxus szállodáig.

Időjárás adatok, előrejelzések, aktuális jelentések és webkamera képek: www.ilmeteo.it/meteo/Brescia, hőmérséklet, szél, páratartalom és csapadék.

Budapest és Brescia távolsága kb. 873 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. 8-9 óra tiszta utazási idő gépjárművel az autópályákon.

A város távolabbról, utazás és útvonalterv segítség a zoomolható GoogleMaps térképen:

Ez volt a Brescia szálláshely árak, hotel ajánlatok, az olasz luxus vagy olcsó utazás Önnek. Itt térkép és időjárás jelentés is segít, történelmi információk és a látnivalók leírása mellett.

Fotók, szállás és élménybeszámoló képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük