Torino szállás, belvárosi hotel, apartman és látnivaló

Torino

Piemontiul Turin, Róma, Milánó és Nápoly után Olaszország negyedik legnagyobb lakosságú városa, Piemont és Torino megye székhelye, kulturális, kereskedelmi és turisztikai központ. Megkapó, magával ragadó tájkép fogad a közelében. Téli Olimpia helyszín volt, például 2006-ban, a környéke kiváló sípályáit sokan szeretik. Számomra egy nagyon kellemes meglepetés volt átutazóban a Francia Riviéra felől nyáron, bármikor visszamennék oda kirándulni a nyári melegben.

Több mint ezer online szállás ajánlata 2018-tól. Egész évben (szinte minden hotel és apartman) versenyez, garantáltan jó árak egy vagy több éjre azonnali visszaigazolással díjmentesen: Turin: torinói szállások ITT: vendég vélemények és azonnali árak – az utazási irodák itt foglalnak gyakran, mert bizony az internetes árak alá csak a nagy csoportok árai mehetnek. A vendég értékelések és élménybeszámolók a választásban sokat segítenek. A hálótermi, kollégiumi ágyaktól a luxus szálloda lakosztályokig mindenki egy helyen versenyez az áraival, a szolgáltatásaival Önért.

Biztosra akarsz menni és gyors és kényelmes foglalást szeretnél azonnali visszaigazolással? Itt a megoldás, előleg nélkül foglalható egyre több ajánlat, csak ott kell majd helyben fizetni: Torinó, Turin összes hotel vagy panzió, vendégház ajánlata ITT kereshető, összehasonlítás gyorsan, a 2 csillagos 26 eurós szobától az 5 csillagos luxusig mindenki egy helyen.

Kiemeltek keresett, népszerű torinói szállások, jó vélemények alapján:
– Hotel Dock Milano 3*** (10 perces sétára Torino történelmi központjától, óváros)
– Hotel Due Mondi (90 méterre fekszik Porta Nuova pályaudvartól)
– Hotel Urbani (pályaudvar mellett, légkondicionált szobákkal a belvárosban)
– AC Hotel Torino – Marriott (5 csillagos luxus, 5 perc sétára a Lingotto Fiere Kongresszusi Központtól, fő üzleti negyedben)
– NH Santo Stefano 4**** (50 méterre a torinói katedrálistól, egy fő látnivalótól)

A teljes szállás lista Torinóban igazán hosszú lista lenne.

Budapest és Torino távolsága kb. 1094 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 10-11 óra autópályákon haladva. Mellékutakon (autópályán kívül) haladva egy napon belül elérhetjük, de jobb több napot hagyni rá.

Közeli városok, települések távolsága, Torino környéke szállások: San Mauro Torinese 7.1 km 2, Pecetto 7.8 km 1, Moncalieri 7.8 km 6, Pino Torinese 8 km 2, Grugliasco 8.0 km 2, Venaria Reale 8.1 km 8, Nichelino 8.9 km 2, Borgaro Torinese 9.4 km 2, Collegno 9.4 km 1, Beinasco 10 km 1, Trofarello 10.4 km 1 és Druento 10.7 km 1 db online listázott szálláshellyel.

Filléres kedvezmények szezonon kívül, last minute utazás akciók az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon. Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok terén óriási a fejlődés, szerencsére élénk a turizmus, jó megélhetést biztosít az Airbnb stílus, kiadó szobák, privát házak és olcsó ágyak hosszútávra. Kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel diákszálló, kollégium) ITT kereshetően. Az egyénileg foglalható árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok egész Olaszországból, Európából és távolabbról.

Kerületei, részei: Piazza Castello 26, Stazione Porta Nuova 24, Lingotto 16, Aurora 10, Stazione Porta Susa 9, San Donato – Vittoria 8, Madonna del Pilone 3, San Paolo – Cit Turin 3 és Mirafiore 2 db szállással.

A nagy repülőterek távolsága légvonalban a központtól: Torinói nemzetközi repülőtér (TRN) 14.0 km és Cuneo nemzetközi repülőtér (CUF) 58.5 km.

Starhotels Majestic, Le Meridien Lingotto és a Principi di Piemonte mind mesébe illőek a drága luxus kategóriából, ilyen helyen lakni életre szóló élmény lehet egy szerényen élő embernek. Grand Hotel Sitea és Best Western City, mondani se kell, hogy a belvárosi csillogás elismert résztvevői. Királyi lakosztályok vagy csak tágas szobák és apartmanok? Town House 70 Suite Hotel, Golden Palace és az AC Torino ilyen módon kiemelkednek az átlagos szobát nyújtó szállodák közül. A 2-3-4-5 csillagos szálloda kategóriában sok jó ajánlat közül választhatunk, hosszabb tartózkodás esetén érdemes apartman és 2 különböző hotel kategóriát kipróbálni.

Hotel Dock Milano

Torinó

Város útikalauz leírás, Torino magyarul:
Északnyugat-Olaszországban, a Piedmonti- alföldön fekszik. Fontos üzleti, kulturális, és oktatási, a harmadik legnagyobb város, harmadik legfontosabb gazdasági központ. A FIAT-on túl több más ismert márka székhelye és gyártási központja van a városban, az autógyártástól a csokoládéig, ilyenek többek közt a Lancia, a Pininfarina, a Lavazza, a Martini & Rossi, a Kappa. Az Alenia révén az űripar képviselteti magát Torinóban. A Nemzetközi Űrállomás egyes részeit gyártották itt, illetve az Ariane-5 hordozórakéta utáni közös európai űr-szállítóeszköz kifejlesztését szintén innét irányítják. Torinóból indult az olasz mozi. A Nemzeti Mozimúzeum ma a Mole Antonelliana épületében található.

Története röviden – útikalauz:

A város nevét a kelta Tau szóból származtatják, mely hegyeket jelent, a várost szinte teljesen körbefogó dombos-hegyes területre utal. Az 1. században helyén a rómaiak létesítettek Castra Taurinorum (majd Augustus császár tiszteletére Augusta Taurinorum) néven katonai tábort. A tipikus római utcahálózat szerkezete ma megfigyelhető a modern városban. Torino mai neve a római elnevezésre vezethető vissza, jelentése kis bika, mely a címerpajzsban megjelenik. A Római Birodalom bukása után 569-ben a lombardok foglalták el. A város utána a frankok kezére került, majd 942-ben megalapították a torinói grófságot, amely 1050-től a szavojai grófok birtoka lett. A 13. század végén a Savoyai Hercegséghez csatolták. Ebben az időben számtalan palota és kert épült a városban, 1404-ben megalapították Torino egyetemét.

A 16. században a város francia uralom alatt állt, majd 1563-tól, Emanuele Filiberto alatt a Savoyai Hercegség fővárosa lett. Virágkorát a barokkban élte, ekkor fejlődött sakktáblaszerű, szabályos szerkezetű várossá, ekkor alakult ki a Via Roma útvonala, épült a királyi palota. I. Napóleon idején Torino ismét Franciaországhoz tartozott, majd az olasz egyesítés egyik élharcosává vált. 1861-ben itt választotta a parlament II. Viktor Emánuelt Olaszország királyává. Az egyesült olasz állam fővárosa tehát Torino lett, míg azt 1864-ben át nem helyezték Firenzébe. (Róma 1871 óta főváros). A 19. század vége az iparosodás időszaka volt Torino életében. 1871-ben nyitották meg az Alpok alatt átvezető Fréjus-alagutat, 1899-ben alapították a FIAT-ot, 1906-ban pedig a Lanciát. 1902-ben, és 1911-ben Torino a Világkiállítás helyszíne volt. A II. világháború után a város gyorsan újraépült, ipari szerepét tovább erősítve. A klasszikus ipari termelés hanyatlása a nyolcvanas években érte utol a várost, és mindig Olaszország egyik legfontosabb ipari központja volt s maradt, ezt a szerepét máig őrzi.

Repülővel utazhatunk a közelbe, ahonnan busszal vagy vonattal utazhatunk tovább Torinába jellemzően. A repülőjegyek olcsóbbak lehetnek, maga az egész utazás drága errefelé Olaszországban.

Torinói egyetem (olaszul és angolul): www.unito.it.

Zoomolható Google térkép, műholdképek Torinoról és környékéről az autóstérkép utak jelölése mellett:

Kapcsolódó cikk: Torinió még – útikalauz itt

Linkek: Ugrás a link lista oldalra ITT.

Torino

Turisztikai információk A-tól Z-ig: www.turismotorino.org ill. minden együtt www.comune.torino.it/canaleturismo/en, Torino – Turin.

Hotel szálláshelyek Torino, a város története, olasz városi élet. Utazás Torinóba repülővel lehetséges, gyors fapados kiruccanás, piemontiul Turin-ba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük