Tengeri hajók és óceánjárók Európában és azon túl. Túlélhető?

Egyetlen magyar utazási irodánál (Chemol Travel) rengeteg lehetőség foglalható, a bőség zavarában mégis könnyű eligazodni, ha online keresünk a lehetőségek között, és van elképzelésünk magáról a hajózás élményről.

Elnézést, de a fenti mondat és az alábbi cikk sok évvel korábbról (~2011) származik, de 2020-ban inkább úgy szólhatnánk:
Isten ments, hogy a világ legkártékonyabb utazási üzletágát támogassam! Soha még egy óceánjáró, sose még egy all-inclusive hízókúra.
Már több évtizedes trend az ‘Élj a mának’ hedonista ámokfutása. Ha meg kell halnunk, akkor legyen jó a buli! Ennyi, ugyanez a roppant primitív okfejtés mögötte szerte a világban, néha még ennyi sem, pusztán sodródik a tömeg. 2020-ban kaptunk egy újabb esélyt a túlélésre, és 2022-ig eldőlhet, hogy megindulunk a fenntartható turizmus, a testi és lelki egészség útján, vagy elpusztul ez a földi emberiség is, ahogy már 5-7 alkalommal már korábban is megtette. A mágikus május 4.-e jelent-e bármit? Bedőljünk-e a csábító 50-70%-os kedvezményeknek, amikor újra fel akarják tölteni a hajókat? Cecília és az operatív törzs még sokszor visszainteget, ami szerencse, mert aranyos mém-ek születnek ezekből is. A gazdasági válság csak késleltethető, óriási felelősség a miénk egy kis pohár joghurt megvásárlásakor éppúgy, mint a TESLA új modelljének megvásárlásakor. Tudsz boldogan nemet mondani, meditálni és böjtölni. Tisztuljunk együtt! Én személy szerint a belföldi és közeli országokat elérő telekocsis utakat támogatom (Oszkár, Blablacar). Gondoljatok bele, Montenegró, Horvátország és Szlovénia így filléresen elérhető, és ott várminket többezer kis vitorlás, nem is beszélve a balatoni vitorlások kihasználatlanságáról.

A korrábi cikk itt folytatódik:

A Földközi-tenger az egyik legjobb kiindulási pont, ha csodálatos helyeken akarunk megállni. Egy világkörüli út esetén is olyan lökést adhat, ami évekre meghatározza az életünk. No igen, egyelőre luxus kategóriába esik egy 2-3 hónapos út, egy rövidebb földközi tengeri szakaszra olykor 100-300 ezer forint között (per fő) be lehet fizetni. Node akkor minek elindulni, ha egyből kiszállnánk!?

Csak az útvonalakat felsorolni több oldalt venne igénybe. Így másképp közelítünk a témához, pár keresési csatornát és helyet ajánlunk.

Például velencei, genovai, miami vagy dubai indulással.

Néha 1-1 éjre kénytelenek vagyunk szállást foglalni, vagy egy nagyobb út része a hajózás. Akkor ez a hotelkereső segít:

További kiemelt városok/országok például: Barcelona (Spanyolország), Málta, Athén, Cartagena, Pula, Bari, Gibraltár, Lisszabon, Kotor és Funchal (Kanári-szigetek). Északra: Helsinki, Szentpétervár (Oroszország), Tallinn, Stockholm és Stavanger.

MSC CRUISES ajánlataiból, hajó nevek/ismert utak:
MSC Armonia
MSC Divina
MSC Fantasia
MSC Lirica
MSC Magnifica
MSC Meraviglia
MSC Musica
MSC Opera
MSC Orchestra
MSC Poesia
MSC Preziosa
MSC Seaside
MSC Sinfonia
MSC Splendida
MSC Meraviglia

NORWEGIAN CRUISE LINE
NCL Bliss
NCL Breakaway
NCL Dawn
NCL Epic
NCL Escape
NCL Gem
NCL Getaway
NCL Jade
NCL Jewel
NCL Joy
NCL Pearl
NCL Sky
NCL Spirit
NCL Star
NCL Sun
NCL Pride of America
Norwegian Dawn

Népszerű úticélok / típusok
Karib-tengeri
Mediterrán
Északi
Rövid
Világkörüli
Közel-keleti
Távol-keleti
Különleges

Foglalás, további információ és kérdésekhez kapcsolatfelvétel: chemoltravel.hu/egyeni-tengeri-hajoutak – akciós és elérhető egyéb hajós utak teljes listája.

Royal Caribbean – Hajóutak a világ körül: www.rccl.hu: – Tengeri, luxus, mediterrán, vagy egzotikus hajóutak. Karib-szigetek, Földközi-tenger, mediterrán hajóutak, esküvő és nászút a hajón. Nagy flotta, elit vendégkör, kábító élmények.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.