Málta olcsó szállás, all-inclusive hotel és kiadó Airbnb lakás

Málta

Neked mit adhat ez a hely? Én miért szerettem meg a helyet annak ellenére, hogy Afrika közelében egy száraz tengerparti kő, nyáron egy szeles sivatagi forró világ magas páratartalommal?

Fő települések: Málta szálláshely ajánlatok városok szerint, foglalható listák itt : Saint Julians, Qawra, Gzira, Valletta, San Pawl il-Baħar, Attard , Għajnsielem, Xlendi és Victoria.

Röviden a helyi emberek őszintesége, egyszerűsége és kedvessége miatt szerethető. Hogy élhetnek túl évezredek óta egy mára kősivataggá vált ivóvíz nélküli pici szigeten? Inkább elmondták, hogy mi a helyzet, ez más mint a közeli Szicília szigetén például. A déli népek közül egy ismerkedésre nyitott, családalapításra inkább konzervatív, ősi/visszafogott utakat kereső népként mutatták maguk. an utazóknak segítünk alább elsősorban.

Az Airbnb szállás kínálat óriási mértékben megnőtt, amit most már egyéb programok (Experiences élmények) is kiegészítenek, online tudjuk őket foglalni kedvező lemondási feltételekkel, regisztráció és keresés: www.airbnb.hu itt.

Kiemelten keresett, kedvelt a négy csillagos kis szálloda a Hotel Juliani****. Mondhatjuk, hogy már túlságosan nagy a Le Méridien St Julians Hotel and Spa***** itt a luxus szállodák sorában. A környéke kevéssé exkluzív, és itt mindent megkapunk, amire vágyhatunk ebben a kategóriában. Szinte minden jó szállásadó a látnivalók vagy a helyi strand közelében található, közel a belvárosi éttermekhez. A térképeken mindent tudunk ellenőrizni.

Kikkel találkozhatunk? Kik járnak Máltára? A személyes tapasztalatok (2008) óta vannak változások. A rengeteg olasz, német és Egyesült Királyságból érkező vendég mellett valamivel kevesebb az orosz vendég. Sok éjszakát töltenek itt még francia, spanyol és skandináviai utazók. 2014-es hivatalos jelentés ITT letölthető ingyen. A vendégkör igen színes, a szerény nyelvtanuló középosztálybeli családok gyermekeitől a világutazó és 5 csillagos kaszinó-hotel látogató, luxus óceánjárón pihenő jómódúakig.

Egy turisztikai, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységből ‘vígan’ működő kis Európai Uniós tagállam. Igaz ott 2008-ban óriási hullámokat vetett az afrikai menekültek áradata (migráns), átvészelték a helyiek, a nyomás arányaiban jóval nagyobb a magyarországi 2015-ös rekordoknál. A magyar utazók kedvelik, saját tapasztalataim (5 hét) és ismerőseim véleménye alapján 5-10 napra érdemes meglátogatni, hosszabb távra más helyek valók kikapcsolódásra, nyaralásra, ahol a természeti kincsek (erdők, mezők) és a kulturális programok színesek. Hogy melyik korosztálynak és melyik hónapban ideális üdülés helyszín, az egy ravasz kérdés, én nem foglalnék állást. A 17-21 éveseknek mindenképpen óriási élmény a hasonló korúak óriási tömege miatt (nyelviskolák és bentlakásos iskolák).

Máltán minden szállás kategória elérhető, ahol a 400.000 fő körüli állandó lakosságra akár 800 ezer fő extra turista (vendég) jutott a nyári főszezonban (2007-2010 között). 2017.-re a lakossága 440 ezer főre duzzadt. Ne féljünk a távolságoktól a fő tengerparti szakaszokon! Pici a sziget. Minden évben sok nyaraló és nyelvtanuló fiatal fog ide érkezni Magyarországról. Egyénileg, kis csoportb

Málta olcsó ételeket kínál (kis pékségek) utcai büfékben, zöldségeseknél például, és kis bevásárlóközpontok – supermarketek segíthetnek a spórolásban.

Ismertebb üdülőhelyek, ahol az oldalsó kereső segít jó elhelyezést találni egyénileg utazóknak (városok, városrészek): St. Julian’s, Sliema, Buggiba és Mellieha. Továbbá: Birzebbuga, Cirkewwa, Comino, Floriana, Gharb, Ghasri, Gozo, Marsalforn, Marsascala, Marsaxlokk, Mdina, Mgarr, Msida, Munxar, Naxxar, Paceville, Rabat, Saint Lawrence, San Anton, San Gwann, Sannat, St Pauls Bay, Tarxien, Xaghra, Xewkija, Xlendi és Zejtun. Jó busz közlekedés köti össze a városokat, és több helyre kényelmesen eljuthatunk kerékpárral. Az utakon nagyon vigyázni kell, a kerékpárt (biciklit) gyakorlatilag észre sem veszik a vad autósok (még a taxisok sem), sok a baleset emiatt.

Köztük vannak kimondottan a helyiek számára kialakított dombokra épült városkák, ahol alig van szálláshely a turisták számára. Sokan laknak persze nyáron a vendéglátó családoknál (konyhás teljesen felszerelt, sokszor légkondicionált privát felszerelt lakás, albérleti szoba), és szerencsére a parthoz és a nyelviskolákhoz közel lehet kiadó szobát találni olcsón, minőségi légkondicionálás nélkül kevés jó, mert tényleg gyilkos a forróság és a magas páratartalom együtt. Egy kis kitartás kell, és egyénileg szervezve jó árat kapunk. Legutóbb nekem 17 euro/éj áron sikerült így foglalni reggelivel egy kedves egyedülálló embernél a sportos kapcsolataimon keresztül Sliema jó részén.

Apartman házak, apartman hotel, privát nyaraló villa, üdülőközpont, luxus hotel, mini panzió, és sok-sok standard tömeg hotel 2-3-4 csillagos szálloda kategóriában.

Az igazán jó minőséget meg kell fizetni. A Fortina Spa Resort 5***** csillagos luxus szálloda, minden igényt igyekeznek kielégíteni, az oldalsó (jobb fenti) keresővel az ő akciós áraikat megtaláljuk, a vendégek speciális igényeit a foglalás után a hotellel angolul lehet lelevelezni közvetlenül.

Málta

A büféreggeli sokszor unalmas, ezért érdemes apartmant foglalni a családoknak, mert akkor sokkal változatosabban és egészségesebben tudnak étkezni.

A Földközi-tenger középső részén található szigetország Málta. Vulkanikus tája, csodás öblök és nagyon régi emberi emlékek híressé tették az Afrikához közeli néhány százezer fős lakosságú törpe államot.

A tengerpartja szinte minden helyen sziklás, van néhány homokos öböl, illetve mesterségesen kialakított mini strandokat találunk homokkal feltöltve.

A vendégeket sok-sok étterem várja, a szórakozóhelyek koncentráltan találhatóak meg leginkább a St. Julian’s részen, ahol a tizenéves fiatalok ellepik az utcákat nyáron.

Nyáron nagy a meleg június közepétől szeptemberig, amit a szél néha picit tud enyhíteni, de így sokakat megvisel az éjszakai meleg vagy a nap égető ereje, amire sokak ki sem merészkednek a déli órákban. Az alacsony páratartalom jellemző, csapadékról pedig a nyári hónapokban szinte egyáltalán nem beszélhetünk. Málta nagy szigete mellett a még két sziget híres, Gozo és Comino együtt egy egész napos kirándulás célpontja lehet. A Gozon lévő és a fővárostól távoli kisebb falvak élete a mediterrán béke egy példája, az emberek lassabban mozognak, és sportolni vagy fizikai munkát végezni sokszor csak a hajnali órákban vagy ősztől-tavaszig lehetséges.

Málta azoknak ajánlható, akik nem csak a tengerparti pihenésre, fürdőzésre vágynak, hanem például egy hetes nyaralás alatt 4 napot aktívabban szeretnének tölteni (halászhajózás, vitorlázás, búvárkodás, diszkó hajó, városnézés és a legszebb vidéki vagy külvárosi célpontok felfedezése.

Egy-egy hotel kimondottan a pihenésre lett kialakítva, rendelkezik saját medencével, van all-inclusive ellátás lehetőség, de az ide utazók nagyobb része legfeljebb a félpanziós ellátást kéri, és délben néhány déli gyümölcs vagy egy pita szendvics elfogyasztásával csillapítja a hőségben amúgy sem túlságosan nagy éhségét.

A nagyobb üzletekben mindent megkapunk, amit Európában elvárunk egy szupermarketben, egy-egy helyi termék kipróbálását javasoljuk, nem sok ilyen van, így tarthatunk egy külön máltai étel és ital kóstolás napot. A csapvizet ne igyuk meg, már kis mennyiségben hasmenést okozhat egy gyengébb szervezetnek! Együnk sokkal több vitamint és zöldséget mint otthon! Az italozásban tartsuk a mértéket! Kerüljük el a megfázást, ami a nyelviskolák légkondicionált tantermeiben minden évben ezreket vesz le a lábáról! Így nem kell drága orvosi szolgáltatást sem igénybe vennünk, és sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

Az apartmant foglalók vigyázzanak, hogy lehetőleg a főzéshez se használjanak csapvizet! Egy európai gyomornak komoly kellemetlenséget okozhat ez a tengerből kiszűrt víz, amin még sokat fejleszthetnek a helyiek, ha fenn akarják tartani a turizmust és a saját egészségüket. Olcsó ásványvizet több helyen kapunk, ha nem volt sokat a napon a víz, akkor abban bízhatunk.

Igen, itt a hajózás nagyon jelentős, sok-sok óceánjára megáll itt, köztük a világ legnagyobb óceánjárói közül szinte mint járt már itt. 2008 júniusában egyszerre volt szerencsém látni három ilyen lakótelep méretű és létszámú hajót kihajózni (Regent…).

Az olcsó repülőjegyet érdemes kb. 2-3 hónapra előre megvenni, és utána oda rögzíteni a szabadságunk, akkor 20-40-50 ezer forintot spórolhatunk az oda-vissza úton szerencsével. Néha ugyanannyiba kerül egy nem fapados jegy, ami tartalmaz kiváló étkezést is, vagy jobb/kényelmesebben menedzselhető napszakban visz el minket oda.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Ez volt a málta hotelek blog fórum bejegyzést, szálláshelyek ajánlói és foglalási lehetőség magyarul az interneten. Olcsó szállások, kis panziók, apartman szálloda vagy vendéglátó család. Kérdéseket várunk alább (anonim).

Fotó ízelítő egy hosszú út képeiből válogatva, élménybeszámoló helyett, illetve hotel és vendéglátó család hálószoba képek. Málta utazás fotók:

Málta látnivalói, nevezetességei, kulturális események és programok egy külön cikkben kapnak helyet. Bevezető kis film, Youtube kedvcsináló videó angolul: www.youtube.com/watch?v=gXqxa-okcr8, angolul sok lényeges információval. Újabbakat találunk magyarul is szerencsére, egyre többet 4k minőségben, drón légifotókkal is.

Időjárása és előrejelzések, hőmérsékletek, éghajlati és földrajzi információk: www.maltaweather.com.

Az összes egyénileg foglalható szálláshely ajánlat egy helyre összegyűjtve, jelentős időt spórolhatunk, a szállásfoglalási rendszerekről összegyűjtve az árakat: Minden szállás ajánlata Máltán, Málta hotel ajánlat lista ITT. Díjtalan és gyors foglalás, garantáltan jó árak egész évben. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból. Hotelek keresése Máltán, jó árajánlat lista rengeteg kedvezményes, last és first minute akciós ajánlatok. A jó szálláshelyek szobáit elkapkodják, így érdemes előre foglalni, ha október előtt érkezünk. Népszerűbb, egyénileg előre foglalható szálláshelyek a város cikkekben, utazás blog-fórum bejegyzésekben részletesebben.

3 thoughts on “Málta olcsó szállás, all-inclusive hotel és kiadó Airbnb lakás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.