Lispeszentadorján szállás, nevezetesség és élet

Lispeszentadorján

Apró falu, ahol felismerték néhányan, hogy érdemes a különleges déli rejtekhelyet a turizmuson, a helyi terményeken keresztül visszavezetni az ország vérkeringésébe. A Mura menti Tájvédelmi körzetben, Murakeresztúr-tól Letenyéig lehet egy egynapos kerékpártúránk Zala megyében. Nekem van egy álmom erről a térségről, legfőképpen, hogy fellendül az élet, ahogy például Harcz Endre – kertészete, különleges növényekkel foglalkozó élete 15 év alatt a közelben (kivik és fügék, káki avagy datolyaszilva, indián banán stb.).

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

9.14 km²-es területű önkormányzat, 259 fő állandó lakosú település, 1980-ban 554 fő lakott itt.

Szállás ajánlat keresés/összehasonlítás gyorsan, egyénileg: Lispeszentadorján szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Kis csoportoknak, családoknak és pároknak a Rejtek Vendégház ITT 2017-től online foglalható az interneten.

2017-től foglalható a Mandala Vendégház és Energiapark ITT, ahol kéágyas, háromágyas, négyágyas szobák mellett egy nyolcágyas turista (38 m²-es családi) szoba is foglalható.

A 8888 Vendégház ITT címe: 8888 Lispeszentadorján, Kossuth Lajos út 23. Kifejezetten szép és modern. Wifi internet, konyha.

A Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház ITT
is mindössze 10 km-re található szép környezetben Kistolmácson, tóparttal és erdővel, apartman egységek jó áron, konyhával, játszótérrel, kemping, horgászat, sátorozóhely stb.

Repülőtér távolsága kb. 60 km autóval: Hévíz-Balaton Airport Sármellék.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Lispeszentadorján távolsága kb. 244 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 24 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 4 óra (273 km).

Összes ár, szálláshelyek listájával: Lispeszentadorján és környéke, Zala megye hotel, szállások ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási iroda szállás csomag/napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, foglalható szálloda lista, luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek fent.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Nagykanizsa, Lenti, Tormafölde, Maróc, Muraszemenye, Zákány, Becsehely, Letenye, Tornyiszentmiklós illetve Lendva – Lendava Szlovéniában.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Népessége kevesebb mint a felére esett vissza, ami ebben a térségben tipikus történet: www.citypopulation.de/php/hungary-zala.php?cityid=10889. Munkahely nincs, a természeti környezetet felélik és eladják, a földműveléshez vagy nem értenek, vagy egyszerűen túl bizonytalan/nehéz feladatnak tartják. Tisztelet a kivételnek, sokaknak tényleg a fő élelem a termékeny helyi földből és a napsütésből jön.

Autóval érdemes a Lenti fürdőbe is elutazni, aki hosszabb időt tölt itt, és az ottani kisvasút túrára is befizetni. http://www.lenti.hu/index.php?nyelv=hu&aktiv=kisvasut

Wikipedia: hu.wikipedia.org/wiki/Lispeszentadorj%C3%A1n. Érdemes körbe-kerékpározni a térségben, megismerni sokmindent.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.