Lenti: a város látnivalói és hotelek, szálláshelyek

Lenti

Nem a legalja, sőt, sok szempontból ‘fenti’. Évtizedek óta kedves nyaralóhely lett panziókkal és kempinggel, most szintet ugrott, 2016. májustól négy csillagos szálloda, teljes wellness szolgáltatáskör indul, érdemes a nyitási akciók egyikére lecsapni. A városban unatkozó helyiek nem szeghetik kedvünket, itt 4-5 nap boldogan telik el, és a közelben kiváló kirándulásokra van lehetőség, így egy teljes hétre bőven van élmény, amikből szemezgetünk. Magyarország elfeledett sarka, aminek ilyen módon is sok sikert kívánunk. A Földet behálózó különleges energiavonalak megértéséhez ez jó kiindulópont. Talán meglepő sokaknak, Eger környékéről és Szlovéniából sok a visszajáró vendég itt, ami nem csak a kedves vendégszerető helyiek érdeme, mélyebb tartalma is van (évezredes összetartozás).

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Lenti szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Budapest (a főváros központja) és Lenti távolsága kb. 265 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 35 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül 272 km) haladva 4 óra alatt elérhető. M7 – es autópálya mellett a Balatontól ~80 km- re, Bécs ~210 km –re, Zágráb pedig 120 km–re van.

Az összes ár, Lenti és környéke (szomszédai), szálláshelyek listája:

– az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Kerkakutas, Csesztreg, Nemesnép, Kerkafalva, Szentkozmadombja, Gosztola, Zalabaksa, Bödeháza, Tormafölde, Alsószenterzsébet, Szentgyörgyvölgy, Felsőszenterzsébet és Lendva – Lendava.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A város lakossága alig csökkent 25-35 év alatt 1980-1990 után, az elöregedés itt is jelentkezett, a 8800 fő körüli csúcsról 7800-ra esett, ez munkalehetőségek szűkülésének, a kultúra visszaesésének és a az elvándorlásnak is köszönhető. Zala megyében több faluban a lakosság száma felére-harmadára zuhant, ami ami hosszú évtizedek, kb. 45-50 év eredménye, és a folyamat most 2016-ban is tart az elöregedés és a kevés betelepülő miatt.

Lenti látnivalói, nevezetességei:
Lenti, a Kerka völgye Magyarország délnyugati csücske, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében. A térség három néprajzi tájegység (Őrség, Göcsej, Hetés) találkozási pontjához közel helyezkedik el.
Kiemelhető programok, látványosságok:
– Erdei kisvasút (túra, 32 km): információs email: eredivasut@zalaerdo.hu
– Múzeum (Gőcsej Kincse Erdő és Fa) kiállítás, nyitvatartás 9-13-ig, július 25.-től augusztus 20.-ig 9-17-ig
– Lenti Vár (műemlék épület)
– XIII. században emelt Szent Mihály római katolikus templom, plébánia weboldala ITT.
– Gokart Ring (A Sugár út végén, a Ring Eszpresszó van a pálya mellett, drága mulatság, listaáron: 8 perc – 2200 Ft / fő – 32 perc – 6600 Ft / fő)
Horgásztó (Címe: Lenti, Sárberki-tó 1.), A tó a hetvenes évek közepétől kezdve, 15 év alatt kavicsbányászás folytán keletkezett. A környékbeli települések horgászai nem tervszerűen behurcolt halakkal már a bányászás alatt elkezdték a víz telepítését és horgászatát. Süllő, csuka : 2.000 Ft/kg, Harcsa: 1.200. Ft/kg Ponty, amur 5 kg/db alatt : 900 Ft/kg, Keszeg, kárász : 500 Ft/kg Egyéb halat elvinni tilos!

A közelben az apró Iklódbördöce megér egy látogatást, no nem a szállások miatt, itt mangalica füstölt termékeket, szalonnát és zsírt tudunk például beszerezni jó minőségben (Tóth Károly-t kell keresni).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

A szocreál strandtól a gyógyítás és wellness felé lépdelve:
A város életében egyre jelentősebb szerepet játszik az idegenforgalom. A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark 8 ha zöld területen öt+++ szabadtéri és öt fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa szerte ismert 40 ezer éves nátrium – hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére.

Szálláshelyek lista Lentiben:
– Thermal Hotel Balance Lenti 4**** (új, 2016-ban nyitott színvonalas wellness szálloda)
– Siesta Apartman
– Bundics Vendégházak
– Pacsirta Apartman
– Silvanus Panzió (32 db különféle szoba, átlagosnál jobb értékelések)
– Hotel Zéta 3***
– Szekrény Apartman
– Termal Ferienhaus (4 fős nyaralóház)
– Anna Villa (szép kert, két hálószobás apartman)
– Főnix Fogadó
– Don Quijote Középkori Panzió és Étterem (öt db szoba, mini és családi lakosztály)
– Apartment Lotus
– Mol-Ker-Vill Apartment (kertes, vidéki stílusú vendégház, 5 és 7 fős két hálószobás apartman is)
– Denis Hotel és Étterem (egyágyas, kétágyas, háromágyas és négyágyas szobák, a fürdő és a kemping közvetlen szomszédságában)
– Napsugár Apartman Lenti
– Hubertus Hotel
– Sárberki Horgásztó (5-7-8 fős bungalók, kiadó házak)
– Vadvirág vendégház
– Lenti Castrum Termálpanzió (a kemping területén, reggelivel étteremmel, kiváló szolgáltatással)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.