Lenti, a város látnivalói és története(i)

Lenti

Nem a legalja, sőt, sok szempontból ‘fenti’. Évtizedek óta kedves nyaralóhely lett panziókkal és hangulatos kempinggel, szintet ugrott, 2016. májustól négy csillagos szálloda, teljes wellness szolgáltatáskör indul, érdemes a nyitási akciók egyikére lecsapni. A városban unatkozó helyiek nem szeghetik kedvünket, itt 4-5 nap boldogan telik el, és a közelben kiváló kirándulásokra van lehetőség, így egy teljes hétre bőven van élmény, amikből szemezgetünk. Magyarország elfeledett sarka, aminek ilyen módon is sok sikert kívánunk. A Földet behálózó különleges energiavonalak megértéséhez ez jó kiindulópont. Talán meglepő sokaknak, Eger környékéről és Szlovéniából sok a visszajáró vendég itt, ami nem csak a kedves vendégszerető helyiek érdeme, mélyebb tartalma van (évezredes összetartozás). A 2020-as kényszer zárvartartás után fantasztikus akciós árakkal csábítják a vendégeket, magas színvonal kedvező áron. Kerékpárutak tekintetében is az egyik legjobb hely Magyarországon.

Szállás ajánlatok keresése, helyi és megyei lehetőségek összehasonlítása gyorsan: Lenti szállások, ajánlatok lista ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Budapest (a főváros központja) és Lenti távolsága kb. 265 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 35 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül 272 km) haladva 4 óra alatt elérhető. M7 – es autópálya mellett a Balatontól ~80 km- re, Bécs ~210 km –re, Zágráb pedig 120 km–re van.

Az összes ár, Lenti és környéke (szomszédos települések), szálláshelyek listája:

– az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, foglalható szálloda lista. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Kerkakutas, Csesztreg, Nemesnép, Kerkafalva, Szentkozmadombja, Gosztola, Zalabaksa, Bödeháza, Tormafölde, Alsószenterzsébet, Szentgyörgyvölgy, Felsőszenterzsébet és Lendva – Lendava.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:


A sok új és régi fotó még nem került fel ide, de 2020-tól ez is fejlődni fog.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A város lakossága alig csökkent 25-35 év alatt 1980-1990 után, az elöregedés itt is jelentkezett, a 8800 fő körüli csúcsról 7800-ra esett, ez munkalehetőségek szűkülésének, a kultúra visszaesésének és a az elvándorlásnak is köszönhető. Zala megyében több faluban a lakosság száma felére-harmadára zuhant, ami ami hosszú évtizedek, kb. 45-50 év eredménye, és a folyamat most 2016-ban is tart az elöregedés és a kevés betelepülő miatt.

Lenti látnivalói, nevezetességei:
Lenti, a Kerka völgye Magyarország délnyugati csücske, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében. A térség három néprajzi tájegység (Őrség, Göcsej, Hetés) találkozási pontjához közel helyezkedik el.
Kiemelhető programok, látványosságok:
– Erdei kisvasút (túra, 32 km): információs email: eredivasut@zalaerdo.hu
– Múzeum (Gőcsej Kincse Erdő és Fa) kiállítás, nyitvatartás 9-13-ig, július 25.-től augusztus 20.-ig 9-17-ig
– Lenti Vár (műemlék épület)
– XIII. században emelt Szent Mihály római katolikus templom, plébánia weboldala ITT.
– Gokart Ring (A Sugár út végén, a Ring Eszpresszó van a pálya mellett, drága mulatság, listaáron: 8 perc – 2200 Ft / fő – 32 perc – 6600 Ft / fő)
Horgásztó (Címe: Lenti, Sárberki-tó 1.), A tó a hetvenes évek közepétől kezdve, 15 év alatt kavicsbányászás folytán keletkezett. A környékbeli települések horgászai nem tervszerűen behurcolt halakkal már a bányászás alatt elkezdték a víz telepítését és horgászatát. Süllő, csuka : 2.000 Ft/kg, Harcsa: 1.200. Ft/kg Ponty, amur 5 kg/db alatt : 900 Ft/kg, Keszeg, kárász : 500 Ft/kg Egyéb halat elvinni tilos!

A közelben az apró Iklódbördöce megér egy látogatást, no nem a szállások miatt, itt mangalica füstölt termékeket, szalonnát és zsírt tudunk például beszerezni jó minőségben (Tóth Károly-t kell keresni).

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten. A folyamatosan bővülő fotótár legjobbjait több ezren megnézik, így érdemes neked/nektek is a térképen feltöltés funkciót használni a mobiltelefonotokon.

A szocreál strandtól a gyógyítás és wellness felé lépdelve:
A város életében egyre jelentősebb szerepet játszik az idegenforgalom. A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark 8 ha zöld területen öt+++ szabadtéri és öt fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa szerte ismert 40 ezer éves nátrium – hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére.

Szálláshelyek lista Lentiben:
– Thermal Hotel Balance Lenti 4**** (új, 2016-ban nyitott színvonalas wellness szálloda)
– Siesta Apartman
– Bundics Vendégházak
– Pacsirta Apartman
– Silvanus Panzió (32 db különféle szoba, átlagosnál jobb értékelések)
– Hotel Zéta 3***
– Szekrény Apartman
– Termal Ferienhaus (4 fős nyaralóház)
– Anna Villa (szép kert, két hálószobás apartman)
– Főnix Fogadó
– Don Quijote Középkori Panzió és Étterem (öt db szoba, mini és családi lakosztály)
– Apartment Lotus
– Mol-Ker-Vill Apartment (kertes, vidéki stílusú vendégház, 5 és 7 fős két hálószobás apartman is)
– Denis Hotel és Étterem (egyágyas, kétágyas, háromágyas és négyágyas szobák, a fürdő és a kemping közvetlen szomszédságában)
– Napsugár Apartman Lenti
– Hubertus Hotel
– Sárberki Horgásztó (5-7-8 fős bungalók, kiadó házak)
– Vadvirág vendégház
– Lenti Castrum Termálpanzió (a kemping területén, reggelivel étteremmel, kiváló szolgáltatással)

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.idokep.hu/elorejelzes/Lenti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.