Graz szállás, hotel, apartman+látnivaló tipp

Graz

Ausztria második legnépesebb városa, az osztrák tartomány, Stájerország székhelye. A Mura-folyó két partján fekszik, a Grazi-hegyvidékről kilépő Grazi-medence északi részét teljesen kitölti. Egyetemvárosként jelentős, négy felsőoktatási intézményében több mint 35 ezer hallgatót képez. Történelmi, régi részein magával ragadhat a hangulata. Minden város nem lehet a szívem csücske, Graz és környéke csodás. Dombok, hegyek és a folyóvölgy, különféle mikroklímák, és amikor meglátjuk a csodás fügefákat a várban, sétálgatunk és pihenünk a parkban augusztus végén, akkor érezhetünk valami idillit, az egészen biztos.

Az egyetemekhez tartozó szálláshelyek, kollégiumi szobák és studio-apartmanok minősége sok szállodát megszégyenítő, alább képekkel illusztráljuk. Az egyetemi szállás szerződési feltételek, időtartam/kaució jobbak a piaci ‘felnőtt’ (dolgozó) értékeknél, pl. 245-570 euró/hó, mélygarázs például extra 47 euró havonta.

Gráci hotelek kedvezményes árakon, díjmentes foglalás azonnali visszaigazolás közvetlen elérhetőségekkel: Szállások Grazban lista és keresés itt – az összegyűjtött árakért nézzen körül, olcsó, normál és luxus kategória. Szállodakereső 1-2-3-4 csillagos házak, közel 5 csillagos hotel színvonal. Kedvező, olcsó és luxus árak, lakosztályok és olcsó ágyak gyors keresése egyéni vendégeknek, kis csoportoknak, családoknak. A munkásszálló és turista kategória németül jobban kikereshető, elérhető. Panziók, apartmanok és szállodák minden igényre. Olcsó diákszállás (Hostel, Jugendherberge), wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, rendezvényre, esküvőre. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok ajánlatok az egész világból. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Schlossberghotel luxus

Schlossberghotel luxus

Úgy egyik kedvencem ez a város, hogy nem is az, ezt hosszú idő lenne elmagyarázni. A lényeg, hogy 2018-ban az autóm lerobbant a városban éjszaka, és kaptam segítséget, ami után szerencsésen hazaértem, és olcsón megúsztam a veszélyes kalandot (leégett a generátor). Eltekintve a fájó emlékektől szívesen visszatérek ide, hiszen ideális kirándulás célpont, én összekötöttem a kerékpáros délutáni városnézést egy esti társastánc (salsa, bachata, kizomba és cha-cha-cha zenékkel) bulival. A városban minden megtalálható, történelem, természeti szépség, világszintű egyetem, béke, belvárosi nyüzsgés, olcsó és luxus termékek, tudás és igényesség. Mondhatjuk, hogy más az itteni magyarság, mint Salzburgban, Münchenben vagy éppen Londonban, de nem ez a lényeg. Itt lehet élni és fejlődni minden korosztálynak, 20 alatt, 20 és 40 között vagy az osztrák nyugdíjra pályázva (‘benevezve’) 40 felett is. Aki 20-25 év osztrák munkaviszony után tér vissza Bécsbe vagy Grazba, annak feltehetőleg más lesz az érzése, mint annak aki életében összesen két-három alkalommal jut el nyugatra a határon túl.

Kerületei, részei, belváros és külső kertvárosi részek szállás ajánlóval név szerint: Lend 16, Gries 10, Andritz 8, City centre (központ) 7, Mariatrost 6, Geidorf 5, St. Leonhard 4, Liebenau 2, Puntigam 2, Eggenberg 1 és Waltendorf 1.

1379-től a Habsburgok félkeleti székhelye lett, komoly jelentőséget kapott. Közép-Európa egy jó állapotban fennmaradt óvárosa jól kompenzálja a kevéssé megtervezett és szép ‘modern’, iparosodáskori részeket. Miután körülnéztünk megérhetünk néhány történelmi eseményt. A Városban található Európa egyik legnagyobb fegyvergyűjteménye, méretével mutatja, hogy méltán voltak nagy urak a világban egykor. Harmicezer darab fegyver egy múzeumban.

Jelenleg egyeteme nagy hírű, több szakon nemzetközileg elismert az oktatás színvonala. Többnyire persze más egyetemek szívják el a jó készségekkel rendelkező magyar diákokat, nagy a verseny a felsőoktatási piacon, a legjobbak az ingyenes oktatás mellett ösztöndíjakra, kutatói pályázatokra számíthatnak. Európában hozzászokhattunk, hogy a zenei fesztiválokon nagy a tömeg, nagy eseményekkor az egyetemisták aktívabbak, feltöltik az utcákat és a sörözőket, kávézókat és a bárokat.

A belvárosi nevezetességek, a város híres látnivalói mellett bőven találunk szabad ágyakat. Népszerű grazi szállodák, keresett helyek Grazban például: a Mercure Graz City **** méltán közkedvelt drágább ház, ahogy a Augarten Hotel Art & Design ****. Greenrooms Graz az egyik legnépszerűbb olcsóbb vendégház (60 szobás fiatalos hotel), egy modern szállás wifi internettel. A Schlossberghotel minden igényt kielégítő, csak győzzük megfizetni, 100 euró egy egyágyas szobáért egy kisebb vagyon.

Városok, Graz környéke szállások, települések szerinti hotel ajánlatok: Hart 5 km, Thondorf 5.7 km, Raaba 6 km, Gössendorf 9.6 km, Unterpremstätten 11.1 km 3, Lassnitzhöhe 11.4 km 2, Lieboch 12.2 km, Nestelbach bei Graz 12.6 km, Friesach 13.8 km, Ligist 18.5 km, Sankt Ruprecht an der Raab 19.1 km 2 és Sankt Marein bei Graz 19.7 km.

Szállodák, hotelek fotó galéria Graz:

Repülőterek, saját és közeli repülőtér távolsága: Thalerhof (GRZ) 7 km, Maribor International Airport (MBX) 67.9 km (Szlovénia) és Klagenfurt (KLU) 95.8 km.

Budapest és Graz távolsága kb. 347 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával Szombathelyen keresztül, az utazási idő így kb. 4 óra autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 5 óra 10 perc (326 km), Veszprém felé a 8-as úton végig, Fürstenfeld felé.

Térkép, fotók segítik az eligazodást, az utazás szervezését. Taxival, busszal, vonattal vagy Oszkár telekocsival (sok ajánlat van folyamatosan, illetve BlaBlaCar) jól elérhető, gyakran át kell szállni persze, ha Magyarországról a tömegközlekedést akarjuk választani. Ott ügyesnek kell lenni.

Kis történelem, Graz története:
A vidék avar uralmát a szlávok váltották fel a VI. században. A város elnevezése tőlük származik, a Gradec „kis vár” szóból. Grazot 955-ben a magyarok legyőzésével a Német-Római Birodalom császára, Ottó szerezte meg magának. Városi rangot 1281-ben kapott. Az igazi fejlődés a 16. században köszöntött rá, nemcsak az egyetem épül ekkor, olasz művészek és építészek özönlenek a városba, ennek nyomát viseli magán a híres Landhaus, híres reneszánsz udvarával, melyet Domenico dell’Allio mester tervezett a reneszánsz építészet legfontosabb épületének számít Ausztriában. A protestáns iskolában ekkor Johannes Kepler tanít.

Graz Óvárosát az UNESCO 1999-ben a világörökség részének nyilvánította a gótikustól a modernig a legkülönfélébb stílusokat felvonultató épületeinek harmonikus együttesére hivatkozva.

Graz egyik legnevezetesebb emlékműve az Eggenberg-kastély. A háromemeletes, fényűző barokk épületet Hans Ulrich von Eggenberg birodalmi herceg építette 1623-ban. Különleges belső terét csillagászati és mitologikus témák ihlették. Európa legmeredekebb fogaskerekű vasútja a Schlossbergbe vezet. Itt emelkedik az 1561-ben emelt, 80 mázsás harangtorony, Graz jelképe. Az 1809-es Habsburg győzelem után az őslakosok jelentős összeget fizettek a franciáknak, hogy a tornyot, a harangtoronnyal egyetemben, megóvják Napóleon pusztító dühétől.

Szálloda szoba keresés, szabad helyek árai: Szálláshelyek árai Grazban ITT – minden hotel, apartman (lakás) és olcsó diákszállás (hostel, kollégium) kategória.

Látnivalói:
A régi épületek mellett a modernek sorából a Művészetek Háza emelkedik ki. Múzeumokban egyébként sem szűkölködik a város, a népművészet, a képzőművészet, a kortárs fotográfia otthonra és értő közönségre lel Grazban. A kulturális ínyencségekre vágyók kielégülhetnek a városban, a Krimimúzeumban, vagy az Irodalomházban találhatnak menedékre.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Egyetemei oldalai: www.uni-graz.at/de/, www.tugraz.at. A www.kfunigraz.ac.at oldal már 2022-ben rég nem élt.

Nagykanizsa, Szentgotthárd, Szombathely stb. nyugat-magyarországi régió gyorsan elérhető  autóval, nyugodtan ajánlható, hogy keressünk egyetemi ösztöndíjakat magunknak vagy felnőtt gyermekeinknek.

Ez volt a magyar ajánló, hotel szálláshelyek: Graz és környéke látnivalók, nevezetességei miatt gyakori utazási célpont számunkra. Grazban sokan csak vásárolni állnak meg.

Aktuális időjárás és előrejelzések 24 órás / 4-9 napos, hőmérséklet, szél, csapadék, páratartalom értékek:: www.wetter.at/wetter/oesterreich/steiermark/graz.

Webkamera élő képek Grazból: www.graz.at/cms/beitrag/10059051/7765410/Webcams_Hier_haben_Sie_den_besten.html. Szállásfoglalásért kattintson a fenti piros linkekre, vagy a jobb felső kereső dobozra!

Árak az online piacon jelenleg, minden ajánlat összegyűjtve egy helyre gyorsan, (soknyelvű online szállásfoglalás): Graz összes szállás ajánlata az internetről itt Díjmentes foglalás, és garantáltan a kedvező árak helye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük