Last minute, olcsó akciós utak keresése

Hogyan találjunk olcsó last minute utakat online, utazásokat és nyaralásokat?

Ki szeret az utolsó percben kapkodni, ellenőrizni, hogy valóban érvényes-e még az útlevele, hogy a gurulós koffernek nem hiányzik-e egy kereke, vagy, hogy a karácsonyi, húsvéti habzsi-dőzsi után egyáltalán rámegy-e még a fürdőruhája? A kényszer bizony nagyúr, és bár kapkodni valóban nem sokan szeretünk, ha ez az ára annak, hogy cserébe jutányos áron nyaralhassunk, hogy egyáltalán valahol kipihenhessük az év fáradalmait, hát tessék, hajlandóak vagyunk beadni a derekunkat. Jöhetnek a last minute utak garmadával, csak aztán sikerüljön közülük kiválasztani a legmegfelelőbbet télen-nyáron, tavasszal vagy ősszel!

Manapság ugyanis már nem pusztán a honi utazási irodák last minute ajánlatai közül szemezgethetünk, léteznek direkt last minute utakra specializálódott honi és külföldi irodák és internetes gyűjtőoldalak is, ahol specializáltan keresgélhetünk. Míg egyeseken last minute utunk, másikukon last minute repjegyünk foglalását intézhetjük könnyű szerrel.

szálloda szoba tágas

Ha last minute utakban gondolkodunk, célszerű lehet a nagyobb és nevesebb utazási irodák (Neckermann, Best Reisen) internetes hírleveire is feliratkozni (időnként, amíg nem terhelő), így akár első kézből értesülhetünk ezek last minute ajánlatairól. A last minute utak esetében nem árt azonban fokozott figyelmet fordítani az apró betűs részekre, ellenőrizni, hogy a kiválasztott út tartalmazza-e például a repülőjegy árát. Ha nem, gyorsan érdemes utánajárni sikerülhet-e ilyen rövid idő alatt akciós utunk mellé akciós repülőjegyet is foglalni, mert ha nem, könnyen lehet, hogy az akciós út végköltsége többe jön ki, mint ha egy rendes, nem az utolsó pillanatban körmünkre égő út mellett döntöttünk volna.

Némileg nehezebb helyzetben vagyunk, ha pontos helyszíntervünk van a lefoglalni kívánt last minute úttal kapcsolatban, és nem elégszünk meg az utazási irodák által értékesíteni kívánt, felkínált komplett ajánlatokkal. Például, ha mindenáron Kanadába szeretnénk menni, de se olcsó repjegyet, se szállást nem találtunk, érdemes lehet közvetlen felvenni a légitársaságokkal és az utazási irodákkal a kapcsolatot.

Mindig akadnak olyanok, akik utolsó percben mondják le foglalásukat, ezen üres helyek pótlását az említett intézmények pedig úgy próbálják meg elintézni, hogy akár olcsóbb áron is hajlandóak felkínálni az eredetivel azonos szintű szolgáltatásaikat.

Bár tagadhatatlanul sok türelemre lesz szükségünk, míg ily módon mondjuk, olcsóbb repjegyhez jutunk, de végül zsebünkben a foglalással, úgyis azt fogjuk mondani, megérte a fáradozást. Különösen a repülőjegyek esetében célszerű bevetni ezt a módszert, pláne főszezonon kívül, ilyenkor ugyanis jóval nagyobb esélyünk lehet a sikerre. Illetve, ha a last minute nyaralást már befizettük, és nagyon szorít az idő, próbálkozhatunk a korai hajnali és késő esti járatokkal is, amikor sokan nem szívesen repülnek.

A last minute repülőjegyekkel ráadásul az is probléma szokott lenni, hogy az interneten lévő ajánlatok szinte percenként változnak, így ha nem csapunk le időben a kedvező ajánlatra, esetleg a még kedvezőbbre, mindig a még kedvezőbbre várunk, könnyen elszalaszthatjuk a lehetőséget. (Többek közt ezért is jó, ha gyakori netes szörfölésünk során szereztünk egy kis jártasságot az ajánlatokra vonatkozóan, így biztosabb kézzel dönthetjük el, mire érdemes a foglalás ürügyén valóban rákattintani, mi az, aminél olcsóbb ajánlatot már biztos, nem remélhetünk.).

Már ahhoz, hogy az utazási irodák last minute ajánlatait értékelni tudjuk, sem árt persze egy kis előzetes jártasság a témában. Lényegesen könnyebb helyzetben van az, aki gyakrabban, akár naponta szörföl a neten és így józan ésszel össze tudja hasonlítani az egyes légitársaságok és utazási irodák ajánlatait. Könnyen kiderülhet ugyanis, hogy a legolcsóbbnak kikiáltott út nem is mindig a legolcsóbb ajánlat.

Végezetül néhány linket szeretnénk ajánlani azon olvasóink számára, akik valóban komolyan törik a fejüket egy last minute utazásban.

Tipikus last minute célpontok: Törökország, Tunézia, Görögország, Spanyolország (Kanári-szigetek, Mallorca, stb.), Madeira, Bulgária, Málta vagy éppen Ciprus Európából. Az egész világot tekintve: Mexikó, Kuba, Jordánia, Kenya, Egyiptom vagy USA.

Külföldi portálok, ahol érdemes lehet szétnézni last minute utakra vadászva:

www.cheaperholidays.com.

www.travelsupermarket.com/holidays/.

– Last minute a Neckermanntól: www.lastminute.hu.

– Szintén jó kiindulópontot jelenthetnek magyarul: www.lastminutekozpont.hu, lastminute.lap.hu.

– Síelés, hegyvidéki kikapcsolódást (Ausztria, Franciaország…): www.snowtrex.co.uk/search_specials.

– Olcsó repülőjegyek: www.edreams.com, autóbérlés, szállás stb. – gyors kereső pl.: Ryanair, Easyjet, British Airways, Lufthansa, Brussels Airlines, TAP Air Portugal és Delta járatokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük