Betliar – Betlér Szlovákia, szállás és nevezetesség keresés

szállás

Betliar – Betlér

2019. augusztus 31.-én és szeptember 1-jén a forróság ellenére nagy élmény volt Kelet-Szlovákiában autózni. Mindenkinek ajánlom, aki nem ijed meg a szegénység és a gazdagság együttes jelenlététől.

A szomszédja, a közeli Rozsnyó azonnal belopta magát a szívembe, itt hallottam a legtöbb magyar szót az utam során, és pont sok fiatalt is láttam az iskolakezdés napján. Maga Betlér területileg nagy, 24.7 km², de csak 935 fő körüli az állandó lakossága (2019), ez sok térségre jellemző Kelet-Szlovákiában, hogy a természeti szépségek és erőforrások ellenére alacsony a népsűrűség, itt éppen 37.92 fő /km², miközben az országos átlag 111 fő körül mozog.

Betlér a Kassai kerület, Kelet-Szlovákia egy szép kirándulóhelye, ami egy nagyobb kirándulás, szlovák (felvidéki) körút gyöngyszeme lehet. Az EU csatlakozás óta a szlovákiai turizmus dinamikusan fejlődik, a számunkra közepesnek mondható árak egy nyugat-európai embernek kimondottan olcsó üdülés lehetőséget jelentenek. Az 50 euró/szoba/éj reggelivel két főre szinte minden térségben elérhető. Nem ebben a térségben jellemzőek a luxus szállások, de találunk kastély szállodát és teljesen felszerelt tágas kiadó modern lakást egyaránt, amit a barátságos vendéglátók szívvel-lélekkel fejlesztenek évről évre.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Betliar – betléri szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Penzion pri Kastieli Betliar 3 *** ITT (étterem és szállás, olcsó kétágyas és háromágyas szobák, illetve családi 60 m²-es apartman egység 3-4 főre, a reggeli külön kérhető)

Galleria Betliar 3 *** – Ubytovanie ITT (jó reggeli az árban, 20 m²-es szép és stílusos szobák)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Magastátra, Poprád, Kakaslomnic, Alsóerdőfalva, Káposztafalva, Csorba, Lőcse, Rozsnyó – Rožňava, Hollópatak – Mlynky , Imrikfalva, Krasznahorkaváralja, Dobsina, Várhosszúrét, Szepespatak, Sajóréde, Berzéte és Oláhpatak.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Poprád-Tátra repülőtér (TAT) 45,5 km és Kassai repülőtér (KSC) 54,1 km.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Betliar / Betlér távolsága kb. 224 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 3 óra (részben autópályákon haladva). Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 3 és fél óra (227 km). Az utak minőségével lehetnek gondjaink, főleg egyes erdei szakaszokon, hiába főút, ha az idő és az időjárás megette, és rengeteg a kátyú télen-nyáron.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Barlang, látnivaló, szállás, turisztikai infó magyarul: www.betliar.eu/index.php?page=turistika&lng=hu. A falusi vendéglátás olcsó, az igazi vendégszeretet az ilyen falvakban vár ránk. A horgászat lehetőség is vonzó többeknek a térségben, a tiszta hegyi patakok, a kis tavak tartogatnak kalandokat. Ubytovanie Galleria - szállás

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: pocasie.sme.sk/krajina/slovensko/betliar/15-dni.

Összes ár, szálláshelyek listájával: Betliar / Betlér és környéke hotel, szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista, luxus lakosztálytól az olcsó ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkeresők kínál szobákat jó feltételekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.