Levoča – Lőcse szálláshelyek, Szlovákia

Levoča – Lőcse

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Felkerült Lőcse az UNESCO Világörökség listájára 2009-ben. Utazást egyre több magyar turista tervez a politikai a híres látnivalók és szép kirándulóhelyek, erdők felé Szlovákiában. Szepes vára (Spišský hrad) és a kapcsolódó műemlékek méltán vonzóak.

Lőcse (Levoča), a kb. 14700 állandó lakosú kisváros egyre több szálláshelyet, ágyat kínál online, a szlovákiai városban különböző szálláshelyeket találhatunk, egy kis szlovák nyelvtudással (fordítással) bárkit megszólíthatunk közvetlenül is (‘Hotely, izby, ubytovanie‘.

Az árak, szabad szobák listája mellett a friss vendég véleményeket, értékeléseket láthatjuk: Arkada és a Hotel U Leva*** stb. online foglalható lőcsei szállás ajánlatok ITT – a környékbeli városok ajánlatait is láthatjuk, a távolságuk km-ben meg van adva. Hotelek, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Népszerűek, jó szállások Lőcsén:
– Hotel Barbakan*** (3 csillagos, 14. századi épületben található Levoca (Lőcse) központjában)
Hotel Stela **** (Szlovákia legjelentősebb építészeti emlékei közötti épületben álló szálloda, a történelmi Lőcse főterén)

Lőcse Eperjestől 40 km-re nyugatra, a Lőcse patak völgyében található. Történetébőlkiemelhetjük, hogy területén már a 9. században szláv erődítmény állt. A települést a 12. században kezdték benépesíteni a szászok, ez azonban nem a mai helyén állott, és a tatárjárásban elpusztult.

Gyors szálláskereső, hotelkereő egyénileg Lőcsén:

Környéke, közeli települések szállás és látványosság ajánlóval online: Káposztafalva – Hrabušice, Ménhárd – Vrbov, Szepessümeg, Igló, Szepesváralja, Szepestamásfalva, Duránd, Arnótfalva, Csütörtökhely, Szepesdaróc, Hernádtapolca és Betlenfalva.

Lőcse Zoomolható GoogleMaps térképe, a város Levoča és környéke:

Látnivalók, nevezetességei:
– a nagyon híres és szép Szent Jakab-templom- fotói: www.chramsvjakuba.sk/oltare/hosjakuba/galeria.html
– Szűz Mária templom
– Evangélikus templom

A település weboldala elérhető szlovák mellett angol és német nyelven is: www.levoca.sk, itt találtuk meg a Hotel SATEL: www.hotelsatel.com, a Hotel BARBAKAN vagy a Hotel Faix nevét és elérhetőségét is, ill. a kisebb panziók közül a Villa Fam, SKI CENTRE, Penzión u Janusa, POLIANKA, ROMANČINA, SKALKA vagy a Šuňavský nevét. Kevesen tudnak magyarul, és mint láthatjuk van pizzéria, fogadó, panzió / étterem egy helyen.

Repülős fotók a városról: www.civertan.hu/legifoto/legifoto.php?page_level=739.

Levoča és Budapest távolsága kb. 351 km, többféle utat is választhatunk, de érdemes a hosszabb és jobb utakat választani, és akkor gyorsabban és biztonságosabban érünk oda.

Levoča – Lőcse hőmérsékletek, időjárás előrejelzés:  weather.weatherbug.com/Slovakia/Levoca-weather.html.

Szálláshelyek Levoča / Lőcse, kiadó szobák, közeli kemping-üdülő, hotelek és panziók online elérhetőségekkel, jó árakkal. Utazás a híres látnivalók felé Szlovákiában cikke volt ez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.