Rozsnyó – Rožňava látnivalói és szálláshely tippek

Rozsnyó – Rožňava

Az egyik legjobb hangulatú magyar város a felvidéken, a Sajó folyó partján épült kisváros az 50-es főút mentén. A Rozsnyói-medencében, püspöki székhely lett, aminek egy palota őrzi az emlékét. Gazdag térség volt, a betelepített szászok bányásztak itt, gazdag volt a polgárság, a török egy időben megadóztatta és kirabolta őket. II. Rákóczi Ferenc többször járt és dolgozott a városban.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Rozsnyó – Rožňava szállások, ajánlatok ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szobák, panziók, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Az elit luxus apartman lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive keresés.

A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen. Név szerint: Boutique Hotel Empress 4**** (viszonylag drága), Penzion Luxury (10 szobás panzió-vendégház a Bányászati múzeum mellett, az óváros közelében), Privat Eva (3 magánszállás szoba), Penzion Areal Zamma (kimondottan szép és tiszta szobák), Selfness Rožňava 3*** (apartman és szoba egység), Penzión CONTESA (1-2-3 és négyágyas).

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Hollópatak, Betlér, Dobsina, Berzéte, Várhosszúrét, Krasznahorkaváralja, Oláhpatak, Gömörhorka, Gömörhosszúszó, Szepespatak, Udvarnok és Sajóréde.

Rozsnyó és környéke szállások ajánlatainak összegyűjtése gyorsan ezzel keresővel.

Utazás élménybeszámoló, hotel szállás és látnivaló ízelítő képek:

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Rozsnyó, Rožňava távolsága kb. 265 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 35 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 4 óra (272 km) alatt elérhető.

Rozsnyó környéke, szlovák városok/települések szállások ajánlóval: Kassa, Rimaszombat és Dobsina.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Főtere négyszögletes, fontos építészeti emlékei itt vannak. Diák-templom (1650), városháza, Kamaraház, püspöki székesegyház (14. század), Lőpor-torony. Korábban komoly erődrendszere volt.

Repülőterek távolsága a központtól autóval, közúton vagy légvonalban: Kassai repülőtér (KSC)
52,1 km.

Egy hozzászólás a(z) “Rozsnyó – Rožňava látnivalói és szálláshely tippek” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük