Würzburg szálláshelyek és látnivalók ajánló útikalauz fórum

Würzburg

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

7.42 km2-es területű önkormányzat, állandó lakosú település.

Alsó-Frankföld (Unterfranken) neve önmagában beszédes, és megértést ad az utazás közben tapasztalt furcsaságokhoz. Igen, Németország roppant nagy, színes terület kulturális, földrajzi és gazdasági értelemben egyaránt. Würzburg az egyik legrégebbi német város, és ennek megfelelően rengeteg nagyszerű híres ember szülőhelye vagy tanuló éveinek fontos színhelye.

A piros linken keresztül megkapjuk a ténylegesen foglalható szálloda szoba, és kis panzió vendégház szálláshelyek listáját magyarul, illetve korábbi vendégek élménybeszámolóit: Würzburg szállások, apartman árakkal leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, kiadó ház, lakás ajánlatok. Kis csoportok részére ez a hotelkereső kínál a szabad szobákat szintén. A vendég értékelések segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű würzburgi szállások, kedveltek Würzburgban:
• Magánszállás apartman, kényelmes szállás kedvező áron az Apartment Haugerkirchgasse ITT, 30 m²-es két fős egység franciaággyal.
• 4****: Novotel Würzburg (pezsgőfürdő, gőzfürdő, fedett úszómedence, 24 órás recepci, pénzváltó, szobaszerviz)
• 4****: Best Western Premier Hotel Rebstock (szauna, fitneszközpont, könyvtár, étterem, bár, légkondicionált)
• 3***: City Partner Hotel Strauss (étterem, 24 órás recepció, tera, cipőtisztítás, ingyenes Wi-Fi)
• 2**: ibis Hotel Würzburg City (24 órás recepció, üzleti központ, mosoda, pénzváltó, lift)
• Egyéb: Hotel Fischzucht ITT (2006-tól online, sikeres szálláshely, méltán sokak kedvence és visszatérnek ide, játszótér, kerékpárkölcsönző, étterem, bár, széf stb.)

A teljes szállás kínálat óriási a városban és a kistérségében együtt, kisebb olcsó panziók, vendégházak és kiadó magánszállás vendégszobák, kempingek sorát nem kell mindig sokkal előre foglalni kivéve a telítettebb főszezoni napokat, esemény hétvégéket.

Last minute és előfoglalás, érvényes szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Würzburg szállások minden ajánlata teljes lista ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel, Jugendherberge) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok.

Würzburg környéki szállások, közeli települések, városok szállás ajánlóval: Höchberg 3.9 km 2, Randersacker 4.6 km 1, Reichenberg 6.4 km 1, Veitshöchheim 6.4 km 3, Rottendorf 7.1 km 1, Margetshöchheim 7.6 km 1, Eibelstadt 7.6 km 1, Kist 8.3 km 1, Erlabrunn 10.4 km 3, Neuhof 10.6 km 1, Sommerhausen 11.3 km 3, Thüngersheim és Winterhausen 11.4 km 1,

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Nürnberg repülőtér (NUE) 88.2 km és Frankfurt-Egelsbach repülőtér (QEF) 94.8 km.

Bajorországban, Alsó-Frankföld. Bajorország észak-nyugati határának közelében a Majna (Main) partján található, Schweinfurttól mintegy 30 km-re. Építészeti látnivalói világhírűek, most híres egyetemi város és kulturális központ a térségben. A helyiek méltán lehetnek büszkék jónéhány korábbi eredményre, a történelem szép periódusaira.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Alsó-Frankföld (Unterfranken) neve önmagában beszédes, és megértést ad az utazás közben tapasztalt furcsaságokhoz. Igen, Németország roppant nagy, színes terület kulturális, földrajzi és gazdasági értelemben egyaránt. Würzburg az egyik legrégebbi német város, és ennek megfelelően rengeteg nagyszerű híres ember szülőhelye vagy tanuló éveinek fontos színhelye.
Időszámításunk előtt ezer évvel itt kelta település volt, majd frank hercegi székhely lett. Írásbeli említésére 704-től kezdve vannak emlékek Virteburch néven. 741-ben püspöki székhellyé vált. Burkardus és utódai történe még ennyi idő elteltével is érdekes. 1402-ben egyetemet alapítottak, és azóta is minőségi iskolákról beszélhetünk itt. Volt itt a feudális rendszer elleni parasztháború 1525-ben, amit az egyházi vezető részvételével brutálisan levertek, ilyen volt itt a viharos középkor, egyetemét 1582-ben tudták újra megnyitni. Történetének fontos eleme, hogy a mai napig kiemelten gazdag Bajorország része lett 1803-tól.

A második világháború után is gyorsan talpra tudott állni, erről a mai fiatalok is örömmel mesélhetnek, akik a nagyszüleiktől hallhattak sokat a nehéz újjáépízési időszakról. Kulturális rendezvényei mutatják, hogy milyen szintű igényekkel rendelkezik a közösség. Milyen itt egy szüreti mulatság? Az engem is érdekel, és remélem még létezni fog a Winzerfest, amikor ősszel eljutok oda.

A Majna folyó bal partján emelkedő hatalmas erőd neve Festung Marienberg. Itt már 307-ben építkeztek a kelták, és ismerve a régebbi történeteket, itt biztosan voltak kisebb települések korábban is. A bástyatornyokat a tizenharmadik század elején építették. Ilyen az Öreg-Torony (Bergfried). Az itt folyó háborúk és csaták hosszú sorát nem írjuk, de jelezzük, hogy valahogy túlélte a város, és képes volt a regenerálódás után újra fejlődni évezredes távlatban.
Nevezetes épületei, fő látnivalói közül kiemelhető:
A St. Burkhard templom szürke ikertornyának látványa meghatározó a Festung Merienberg tövében. A megmaradt régi berendezési tárgyak és szobrok sokat hozzáadnak az értékéhez. Bajorország más részeire is jellemző, hogy meg tudtak őrizni ilyen tényleg értékes műalkotásokat, kincseket.
Az Alte Mainbrücke híd 1473 és 1543 között épült a régi híd helyén. 196 méter hosszú, később szobrokkal is díszítették. A városháza kiváló építészeti alkotás, hozzá kapcsolódik a híres vörös épület (a Roter Bau), a tizenhetedik században egy nemesi család palotája volt. A karmelita kolostor (Karmelitenkloster) barokk épülete is közintézmény lett az idők folyamán.
A főtér, a Marktplatz a klasszikus történelmi város képét erősíti. Itt található a Marienkapelle (csarnoktemplom, Mária-kápolna). Természetesen sok modern berendezési tárggyal és épülettel is találkozni fogunk, a második világháborúban és már előtte is sok épület elpusztult, amiket részben újjá- vagy újra építettek. Egyik legszebb házként tartják számon a régi fogadót (Haus zum Falken), rokokó stílusú épület 1752-es díszítéssel a falán.

A város egyik fontos utcája a Schönbornstrasse, délre a dóm templom felé vezet. A székesegyház (Beumünster) épülete előtt nem véletlenül állunk meg, olyan történelmi események színhelye ez is, amit a városiak őriznek. Továbbá a román bazilika megmaradt részei, vagy a Conti-ház, a püspöki palota, a Rannenberg-ház vagy a városi képtár épülete (Städtische Galerie) XIX. és XX. századi alkotásokkal szintén a mindenképpen látni kell kategóriába sorolható.
A Hofstrasse keletre vezető útja a Residenz elé vezet minket, a hercegérseki palota 1719 és 1744 között épült barokk kastély. Méretőben is jelentős épület, 167 méter hosszú és 21 méter magas.

Jómagam a városi parkok megtekintése nélkül nem igazán tudom jól érezni magam. Szerencsére erre itt is van lehetőség. Például a Hofgarten, a Palota-kert szökőkútjai és szobrai között sétálhatunk vagy ülhetünk le, fontos rendezvény helyszín, koncertek és hangversenyek is kapnak itt helyet.

A régi egyetem, Alte Universität, egy reneszánsz tömb. Az új egyetem, Neue Universität. Külön egyetemi templom is épült, neve Neubaukirche, aminek a tornya csillagvizsgálóként is szolgált. Aki a tudományokban otthon van, az pár könnycseppet is vethet, mert az akkori tudókhoz képest a mai tudósok alig járnak előrébb.
A domborművek, szobrok és festmények hosszú sora beszédes, ez jóval fontosabb hely, mint egy jó időben modern vitorlásokkal teli tó, itt fontos dolgokat alapoztak meg.

Az idő, az évek teltével egyre inkább törekszem a saját stílusom kialakítani, amiben a könnyed regény stílus, a hétköznapi élménybeszámoló blog, az irodalmi igényességű útikönyv és a száraz adatfelsorolás elemeiből egy emészthető formátum. Ezáltal lesz végül érdemes az én cikkeim olvasni többeknek, mert ez rezonál a gondolkodásmódjukkal. Itt jutunk oda vissza, hogy Majna folyó bal partján elindulva Würzburgból megtekinthetünk két kolostort. A Kloster Himmelspforten 1231-es, északnyugatabbra van a Kloster Oberzell, amit még korábban 1126-ban alapítottak. Ez a premontrei kolostor több átalakításon átesett közben, akit érdekel az építészet, itt is örömteli perceket szerezhet gyorsan.

Akit az európai kultúra sokszínűsége érdekel mélyebben, az itt jó helyen keresgél, és számtalan megerősítést nyerhet az a gondolata, hogy érdemes volt imádkozni, az évezredek alatt felgyülemlett tudás nem veszett el teljesen a modern kor, a huszonegyedik század informatikai figyelemelterelő hadjáratainak tüzében sem. Hogy jön ez az egész egy útikalauz beszámolóba? Egyszerű a története, szeretek ismerkedni, Passauban az egyetem mellett egy würzburgi csinos és sportos lánnyal ismerkedtem meg 2014-ben, aki világutazó volt, nagyon remélem, hogy szerencsés élete lett, az esze és az ereje megvolt mindehhez. Az aktivitás az utazásban divat a német értelmiségi fiatalok körében az egyetemi évek alatt és előtt. Önkénteskednek, felfedezik a világot, sportolnak, táncolnak, énekelnek és zenélnek, még mielőtt valaki azt hinné, hogy nincs ősi ‘német’ vér, jelzem, hogy a kivételek erősek, és mindenki azt kapja amit érdemel, egészen másképpen indulnak világhódító utakra, mint a vérszomjas 1940′-es években. A mi választásunk, hogy a belénk programozott előítéletekkel hogyan bánunk, mennyit tapasztalunk és tanulunk például családalapítás előtt. Én nagyra becsülöm a rengeteg világutazó fiatal lányt, hiszen többnyire békésen járják körbe a világot, és finoman szólva nem rabló, hódító és ellenség kereső attitűddel. A béke fényét és erejét körbesugározni a Földön mindannyiunk feladata. Tudásunk és figyelmünk fejlesztése olyan kincseket tud feltárni, amit a mai kor huszadik században ragadt átlagos munkás embere egyelőre nem hisz el. Például heti 2-4 nap 8 órás munkanapnál többre nincs szükség a királyi jóléthez, ez már 2013-ban igaz volt Bajorországban, a 40-es éveiket taposó rendszeresen sportoló értelmiségiek meséltek erről nekem, akik ellent tudtak állni a vásárlási láznak, a reklámok meg nem szűnő csábításának. Az ottani bolhapiacokon és online piactereken (Ebay.de) szinte minden beszerezhető töredék áron, rengeteg bútor és műszaki cikk. A jó ételekről sem kellett lemondaniuk, és a sportolói léthez a teljes értékű táplálkozás amúgy is nélkülözhetetlen, negyven felett extra mennyiségű organikus vitamin és ásványi anyag bevitellel érdemes élni, ezt ők megtették, és 5-7 évvel fiatalabbnak tűntek, öröm volt őket nézni. Volt szerencsém 42 éves tollaslabda edzőnővel is játszani, akinek a férje hívott meg az edzésre, bizony sokan példát vehetnének róla. Az egészségmegőrzés, a tömegsport, a wellness/rekreációs lehetőségek roppant jók errefelé, egymással versengenek a klubok, mert nem túltelítettek a hipermodern tornatermek. Éves 70-130 eurós tagdíj ellenében heti 1-2-3 vagy 4 edzésen vehetnek részt a tagok, és ez bizonyos sportok esetében ez a kistérségi bajnokságban való részvételt is tartalmazza. Sakk, tollaslabda, asztalitenisz (ping-pong), úszás, röplabda, labdarúgás, kézilabda, íjászat, futás, jóga, szertorna vagy harcművészetek (karate, dzsúdó stb.), csak amiket én láttam. Az idősebb, az 50 feletti korosztály körében discofox tánc volt népszerű, a száz fő körüli társaságukat jó volt látni minden hétvégén összegyűlni egy vidéki kisváros hangulatos éttermében/fogadójában.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események (rendezvények, fesztiválok), program ajánló és képek. Würzburg részletesen: Würzburg, a történelem, kultúra és a bor szép találkozása. A Majna két oldalán festőkörnyezetben elterülő frank szék, és egyetemi város. Amely a frank szőlőtermesztés központjaként híres, élénk atmoszférájával és szeretetreméltó bájával, illetve számtalan nevezetességével Németország legszebb, legvendégszeretőbb és egyetlen szóval legelbűvölőbb városai közé tartozik. Rengeteg értékes látnivalót kínál a város, ezt minden információs csatorna megerősíti, nincs kétség. Például az UNESCO-világörökség Rezidencia és a Marienberg erőd Würzburg szimbólumaként messze földön ismertek, azonban a város ennél sokkal többet nyújt. A világ legnagyobb Riemenschneider gyűjteményét. A dóm tornyainak együttese, Neumünster, Grafeneckart és Käppele. A 180 méter magas Régi Majna-híd impozáns szent szobraival. Vagy egy kicsit újabb keletű az Originallabor, amelyben Wilhelm Conrad Röntgen a nevéről elnevezett sugarakat felfedezte. A város honlapja: www.wuerzburg.de. Németül Wikipedia adatok, útikalauz részlet: de.wikipedia.org/wiki/W%C3%BCrzburg.

Würzburg

Budapest és Würzburg távolsága kb. 848 km autóval. Az utazási idő így kb. 8 óra, de inkább több. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: GoogleMaps, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a gyorsabb utak feltérképezésére. Aktuális időjárása, hőmérséklet, szél és csapadék, előrejelzések: www.wetter.com/deutschland/wuerzburg/DE0010967.html. Webkamera élő kép, fotó link gyűjtemény: www.mygermancity.com/wuerzburg-webcams.

Würzburg-i utazási, kirándulási témában szólj hozzá itt! Kérdezzük vagy segítsük egymást, hogy hatékonyan szervezzük az utat!

Würzburg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.