Melk Ausztria szállások és látnivaló/nevezetesség lista

Melk

A szívem titkos csücskei közül egy, látványában már az autópályáról lenyűgöző, a Duna jobb partján Ausztriában található kisváros óriási történelemmel, több ezer éve. Kiváló mikroklíma, óriási jólét, ami nehezen ütötte át azt a küszöböt, hogy egyre többen oda akarjanak költözni, a modern kor nagyvárosi emberének ez szerencsére túl csendes hely. Alsó-Ausztria (Niederösterreich) fontos kulturális központja. A térség teljes 1014 km²-es területén az állandó lakossága 2018-ra 77590 főre nőtt, Melk 25,8 km²-es területén az állandó lakosság 5529 fő. Én szurkolok nekik, hogy fejlődjenek, ne csak a gazdag ipari nagyvárosok tudjanak vonzóak lenni.

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Szállás keresésben és foglalásban segít az utazás blog fórum írásunk alább. Kellemes és népszerű kirándulóhely ez, ahol kiváló kerékpározási lehetőség van a Duna mentén. Melk kb. 100 km-re található Bécs határától, nyáron minden nap közlekedhetünk hajóval Krems-ből, vissza kerékpárral utazva csodás élménnyel gazdagodhatunk.

Minden lehetőség együtt, egy listában a szálláshelyek, friss vendég vélemények és értékelések. A szabad szobák foglalási lehetősége gyorsan és akciós internetes árakon: Melk város szállások és közvetlen környéke ajánlatai ITT. Azonnali visszaigazolás díjmentesen. A közeli településeken picit olcsóbb árak. Kedves osztrák vendégházak/családi panziók, apartmanok, magánszállás-vendégház és szállodák minden igényre. Olcsóbb, wellness (szauna+medence) és üzleti elegáns szállás csoportnak, rendezvényre/konferenciára. Kiadó népszerű szobák és privát szobák/ házak árait, mennyibe kerül a szállás az itt kideríthetjük azonnal.

– Kiemelhető a Pension Babenberger ITTKiemelten érdekes időszakok, események: a barackvirágzás (április elején), Melki Nyári Fesztivál, szőlőszüret szeptember közepe-vége. Június elején hétvégére is eshetnek nagy ünnepek tűzijátékkal és látványos programokkal. Júliustól extrán megélénkül a kerékpáros forgalom, ehhez én is csatlakozom, amikor tehetem, a világutazókon túl akkor a családosok is nagy számban jelennek meg, feltöltődnek a kempingek és a kis panziók Passau-tól Bécsig. Olcsó szállásban nincs hiány, szerencsésen privát kertekbe kaphatunk meghívást sátorozni 1 éjre (esős napon vagy egy kellemetlen defekt után ez különösen hasznos lehet).

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű, kiemelt hotelek, jó szállás (szálloda) ajánlatok online foglalási lehetőséggel:

Hotel Wachau **** (4 csillagos), a belvárosban a Wachauerhof Hotel és a Hotel Restaurant Zur Post (picivel drágábban). Olcsó, jó árakkal szezonon kívül a Gasthof Donaublick (dunai kilátás). Egyéb továbbiak: Cafe Restaurant Zum Fürsten Gasthof, Hotel Stadt***, Bauernhof Lugerfarm****, Cafe Central Hotel***, Gaudihof Kaltenbrunner Farmhouse (Címe: Pöverding 11 3390 Melk an der Donau Telefon: +43(2752)52401 E-Mail: gaudihof@aon.at elérhetőség) – 12 ággyal három lakóegységben.

Összes ár, szálláshelyek teljes listája: Melk és közvetlen környéke hotel és apartman szállás ajánlatai ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható lista, luxus lakosztálytól az olcsó ágyig, Airbnb privát szobáig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére is ugyanez az online hotelkeresők kínál szobákat jó feltételekkel.

Közeli városok, környékén további online foglalási, szállás ajánlói, a települések távolságai a belvárostól: Emmersdorf an der Donau 1.9 km 4, Schönbühel an der Donau 3.8 km, Zelking 7.6 km, Aggsbach 8.2 km, Aggsbach Dorf 9 km, Artstetten 9.7 km, Pöchlarn 10.1 km 3, Marbach an der Donau szállások itt 13.4 km 3, Maria Taferl 13.4 km 2, Spitz 15.2 km 3, Laimbach am Ostrong 18.8 km és Ybbs an der Donau 19.5 km. Továbbá: Loosdorf, Kleinpöchlarn, Leiben, Ebersdorf és Maria Laach am Jauerling.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Olcsó ifjúsági, turista szállásokat is találunk. Melkben a legolcsóbb jó szállás, kollégium (hostel) emeletes ágyakkal, 4-ágyas szobában reggelivel: melk.noejhw.at, diákoknak 17 euró/fő/éj ártól. Félpanzió vagy teljes ellátás (ebéd + vacsora) is kedvező árakon.

Repülőterek távolsága a központtól, belváros szíve: Blue Danube (LNZ – Linz) 85 km és Schwechat (VIE) 91.8 km – Bécs.

Melk útikalauz leírás részlet magyarul:
Ez a szép Duna-parton lévő város elsősorban a művészien tájba illő, a víz fölé magasodó Benedek-rendi apátságról híres, amelyet keresnünk természetesen nem kell, messziről látszik barokk szépsége, mely most különösen ragyogó: 1995-ben fejeződött be legújabb, tizenhét éven át tartó restaurálása.

Melk több, mint ezer éve a környék fontos szellemi és kulturális központja. A római korban Namare névre hallgatott – 831-ből van már írásos feljegyzés róla -, majd a Babenbergek vára lett, mert II. Ottó a X.sz. végén II. Lipót őrgrófnak adományozta. A bencés kolostort ő alapította 1089-ben, így hát, több, mint 900 éve élnek az apátságban a szerzetesek Szt. Benedek rendjének szabályai szerint, elsősorban oktatással foglalkozva (a gimnáziumban általában 750-800 diák tanul), de részt vesznek a kultúrában, a gazdaságban, sőt az idegenforgalom segítésében. A császári lakosztályokban (Kaiserzimmern), ahol egykor VI. Károlyt, Mária Teréziát, VI. Pius pápát és Napóleont elszállásolták, most állandó kiállítás van, amely a kincstárból, a nagy archívumból, levéltárból és a könyvtárból származó kiállítási tárgyakkal illusztrálja az apátság múltját és jelenét. Maga az építmény hatalmas: kupolája 64 méter magas (és hatvanméteres dombra épült), a háromemeletes déli frontja, amelyet a piactérről és az óvárosból vehetünk leginkább szemügyre, nem kevesebb, mint 320 méter hosszú… Feltétlenül érdemes meglátogatni a könyvtárat, amelynek nagyterme méltán vetekszik Közép-Európa legszebb barokk könyvtártermének büszke titulusáért. Kilencvenezer kötete között csaknem 1500 kódexet, régi kéziratot és ezer ősnyomtatványt őriznek. Csodálatos panoráma adódik a nyugatra néző nagy teraszról, a látogatás tetőpontja azonban minden bizonnyal az apátsági nagytemplom (Stiftskriche) felkeresése lehet, melynek belsejét a legszebb barokk alkotások között emlegetik. Olyan nagyszerű művész keze nyomán alakult ki ez a kőbe vésett és vászonra festett csoda, mint J.M. Rottmayr, J. Prandauter, A. Beduzzi vagy L. Matielli, akik 1702 és 1736 között művészetük minden szépségét beleadták ebbe a nagy közös munkába.

Az apátság egész évben nyitva áll a látogatók és a turisták előtt, de a téli hónapokban csak idegenvezetéssel lehet végigjárni. Májustól szeptemberig naponta 10.00 és 16.00 óra között óránként indulnak a vezetések, ezek díja felnőtteknek S 70,-, gyerekeknek és diákoknak (27 éves korig, diákigazolvánnyal) S 45,-. Idegenvezetés nélkül felnőtteknek S 55,-, gyerekeknek S 30,-. Jelentkezés telefonon: (02752) 2312, fax: (02752) 2312-249, 252.

Budapest és Melk távolsága 337 km az online útvonaltervező ajánlásával. Gyakorlatilag szinte végig autópályán, kényelmesen utazhatunk, 3 óra alatt elérhetjük Melk városát Budapest határától így. St. Pölten-től autóval mindössze 26 km-re találjuk ezt a szép várost.

Kezdő túrázóknak a Melk-Dürnstein-Krems (történelmi, egyetemi kisváros a Duna bal partján) kerékpárutat javasoljuk (lefelé a folyó bal partján), felfelé a Dunán naponta, menetrendszerű hajó közlekedik a szezonban. Látnivalók, nevezetességei, program és kikapcsolódási lehetőségek az osztrák hivatalos oldalról. Turisztikai hírek, helyi oldal: www.melk.gv.at. Utazási iroda (Tourismusbüro Melk) – turisztikai hivatal, éttermek, gasztronómiai iránymutató, ajánlók. További nevezetesség fotókat egyre nagyobb számban találni az interneten, te küldhetsz nekünk interneten még többet, amit publikálunk itt a blog-fórumban.

Vendéglátóhelyek, szálláshelyek és hotelek elérhetőségei: Brandner Schiffahrt GmbH, Brigitte und Herbert Langthaler, Cafe Central, Cafe´Restaurant zum Fürsten, Ferienhaus „Jensch”, Ferienhaus „Bauer”, Ferienwohnung „Jensch”, Ferienwohnung „Beck”, Ferienwohnung „Horak”, Ferienwohnung „Kronsteiner, Ferienwohnung „Zöchling”, Gasthof „Goldener Stern”, Gasthof „Zum Schwarzen Wirt”, Hotel „Wachauerhof”, Hotel „Zur Post”, Hotel Donauhof, Hotel Restaurant zur Post, Hotel Stadt Melk, Hotel Wachau, Hotel zum Schwarzen Bären, Junges Hotel Melk, Schloss Schallaburg – Seminarräume, Stift Melk – Seminarräume, Wachauring Melk,”Gaudihof Kaltenbrunner”.

Időjárása és meteorológiai alap adatok, aktuális hőmérséklet, szél és csapadék, illetve előrejelzések, ma, holnap, 3-6-7-14 napra: www.wetter.com/oesterreich/melk/ATAT10368.html – jól érthető hír rendszeren.

Golfpálya a közelben, térképen: golfclub-amstetten.at/Maps.php. Elérhetőségek: Golf Club SWARCO Amstetten, Nos Edla 18, A 3325-Ferschnitz
Tel: +43 (7473) 8293 Email: office@golfclub-amstetten.at

Zoomolható térképe, a várostérkép és a környék, GoogleMaps műholdkép és az utak/autópályák áttekintése gyorsan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük