Kamenari szállások, utazás ajánló szép tengerparton

Kamenari

Kamenari hangulat

Szállás ajánlatok összegyűjtése gyorsan: Kamenari szállások, ajánlatok ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében tudunk keresni.

Az Apartments Boka Vista egy elsőosztályú, stílusos tengerparti kiadó apartman, egy- és két-hálószobás teljesen bedendezett nyaraló egység.

A Boutique Hotel Casa del Mare – Mediterraneo egy 8 szobás 4 csillagos**** mini panzió, üdülő kis étteremmel. Apartments Villa Kostanjica *** vagy a négy fős nyaraló-ház a Holiday Home Sunny Hill.

Montenegró, a „fekete hegyek” és a tengeri üdülés országa, azonban a területén nagyon sok kivételesen szép üdülővároska és falu van, amelyek a pihenni és a kikapcsolódni vágyókat vonzzák a világ minden tájáról. Ilyen az 1100 fős Kamenari, ami Herceg Novi-tól 15km-re a Kotori-öböl mentén, a Verige-szorosnál van.

A középkorban Kamenari a velenceieké volt, és évszázadokon át úgy volt ismert, mint a Velencei Köztársaság és az Oszmán Birodalom közötti határátkelőhely. A város sokáig virágzott a középkorban, és nagy volt a kulturális és szellemi élete. Kamenari arculata a mai napig olyan, mintha a letűnt idők Velencéjében járnánk.

Kamenari festői környezetben, tengerparti fekvéssel, csodálatos erdőkkel borított hegyek alatt szép település. Fekvésének köszönhetően kedvelt pihenőhely a turisták körében.

Kamenari-ban két műemlék jellegű templom található, amelyeket páratlan kialakításuk miatt érdemes megnézni. A Sveta Nedelje („Szent Vasárnap”) és a Sveta Ane („Szent Anna”) templom.

Természetesen, mint minden nagyobb part menti montenegrói falunál, lehetőség van csobbanásra, ám még sem ez Kamenari jellege, hanem a pihenés és az eldugottság. Extra fürdőzésre a közeli Herceg Novi ad még jó lehetőséget.

Közlekedés szempontból a várost belföldi tengeri utak érintik. Montenegróban az utas- és teherszállító komphajók rendszeresen közlekednek a következő vonalakon: Bar-Bari, Bar-Ancona-Bar. A Lepetani – Kamenari hazai vonalon utasszállító komphajó közlekedik. A nyári csúcsidőkben a komphajó non-stop közlekedik. A kompot igénybe vevő autósok igen komoly kilométert és időt takaríthatnak meg.

A komp a Kotori- öböl legkeskenyebb részénél közlekedik. Csúcsidőben 15 percenként, 4 komp üzemeltetésével, így az átlag várakozási idő 5 – 10 perc. – Forgalomtól függően.

Lehetőségünk van a menetrend szerinti helyi járattal eljutni a közeli Herceg Novi-ba. Az utazási díj 1,5 Euró.

Üdülőhely, pihenőhely jellegéből adódóan szállodák és hotelek hadából válogathatunk. Irányítószánma, postai kódja: 85343.

környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Tivat, Perast, Bijela, Donji Morinj, Donji Stoliv, Donja Kostanjica, Donja Jošica, Lepetani, Opatovo, Donja Lastva, Lipci és Strp.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Tivat repülőtér (TIV) 8,4 km, Dubrovnik repülőtér (DBV) 35,3 km és Podgorica repülőtér (TGD) 48,6 km.

Budapest központja és Kamenari távolsága kb. 775 ill. 792 km autóval, 10 és fél ill. 11 óra 15 perces út jó időjárás esetén, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán keresztül illetve Szeged felé Szerbián keresztül. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére. Aki gyorsan akar haladni, több pénze és szabadideje van, annak nagyobb részt autópályán, Zágrábon és az Adria tengerpartjával párhuzamosan haladva dél felé 1015 km-es az út, időben 10 óra alatt megtehető kis forgalom, kevés fennakadás esetén. Ha 4-6-9 főre szétosztjuk az utazási költségeket, akkor jó igazán anyagilag egy ilyen túra/nyaralás. A B kategóriás minibusz vagy olcsó sofőr nem áll mindenki rendelkezésére, ezért nagy érték, amikor egy baráti társaság jó sofőrökkel tud egy ilyen utat megszervezni. Néha telekocsi rendszereken is meghirdetnek szabad helyeket, így egy sátorral és egy hátizsákkal egyedül is neki lehet vágni. Lásd. pl. az Oszkar vagy a BlaBlaCar (nemzetközi) rendszereit.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Kamenari szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük