Marketing tippek a turizmusban fenntarthatóan

2023-ban kétségtelenül, de egy-egy más válság után az önkormányzatok/cégek/desztináció marketing felelősök általában igyekeznek friss ötletekkel visszacsalogatni ügyfeleiket. A turizmusban ez régóta alap feladat/kötelesség. Nézzünk meg néhány aktuális közelmúltbeli ötletet a palettáról! Nem így terveztük, de magát a fenntartható szálláshelyeket emeljük ki itt az elején, hogy érthető legyen a későbbi leírások pár részlete.

1. Greenhost Boutique Hotel Prawirotaman *** ITT – Ez a szállás jelezte, hogy erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatóság felé, amelyek hatással lehetnek a környezetre és a társadalomra pozitívan. Láthatjuk a zöldeket és fa anyagokat, amik ténylegesen ilyenek, egészségesek a test, szellem és a lélek számára minimalizálva a környezetszennyezést is. Yogyakarta, Indonézia. Látva az ottani beépítettséget ez inkább csak marketing, teljesen fenntarthatatlan, 11958 fő/km² volt a népsűrűség már 2010-ben.

2. Bosco Della Spina *** ITT, szobák, apartman és étterem, az általunk is ismert toszkánai környezet, Olaszország. Egy ilyen szép zöld helyen, egy 114.6 km²-es területen, ahol 21.14 fő/km² a népsűrűség 2023-ban, ott hihető a történet, sőt kifejezetten vonzó.

A kedvezményes és rugalmas árképzés egy örökzöld ötlet ezer színárnyalattal. Szicília a „See Sicily” program keretében a három éjszakát foglalóknak plusz egy éjszakát ad ajándékba, 50%-os engedményt a szigetre tartó repülő vagy a komp árából, valamint egy helyi kirándulást. Tajvan (Taipei) olcsóbb vonatjeggyel és pénzbeli juttatással, Honkong ingyenes repülőjeggyel kampányolt. Franciaország a 2024-es párizsi olimpiára érkező önkéntes segítőknél ugyanezt tervezi bevezetni. Törökország nem közvetlenül a turistákat szólította meg, hanem eltörölte a hajótársaságok kikötői díját. Így jelentősen megnőtt a sétahajó-forgalom, a turisták pedig komoly pluszbevételt jelentenek az országnak. Maguk a szállodák szintén tehetnek ösztönző ajánlatot: például kedvezmény az először foglalóknak vagy törzsvásárlói kedvezmény, hűségprogram –üzletemberek, művészek, közéleti szereplők szívesen éjszakázhatnak jól bejáratott szállásokon. Esetleg egy ingyenes taxijárattal vagy programmal ajándékozhatják meg ügyfeleiket az ott-tartózkodásuk során.

Több ország egyre aktívabban használja a médiát. A „Piensa en México” a Discovery csatornán keresztül népszerűsíti Mexikó látványosságait, konkrét útvonaltervekkel, ugyanígy YouTube csatornát is készítettek, de közel se olyan aktivitással, amit a mai korszellem megkívánna. A változatos túrák átlagosan 3-4 órásak, és az egyes szövetségi államok fővárosaiból kiindulva derítik fel a környék legszebb értékeit. A közelmúltban új szempontok bukkantak fel a turizmusban, például a fenntarthatóság igénye. Sok ember igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát, és ez nehezen fér össze a nagy távolságra történő utazással. Az okozott kár azonban mérsékelhető, legalábbis a német „Feel Good” kampány erre tett kísérletet a booking.com-on szerzett tapasztalataik alapján.. Ennek keretében a DZT olyan régiókat és szálláshelyeket javasol ügyfeleinek, amelyek elkötelezettek a környezet védelme mellett. Négyféle tematikában ajánlanak célpontokat: „Aktívan a természetben”, „Tudás és élmény”, „Felelősségteljes élmény”, „Fenntartható városi élmények.” Az utazók nyomon követhetik, majd a vakáció során kompenzálhatják az utazás alatti széndioxid-kibocsátásukat. A legnagyobb (és távoli) felhasználók, például az amerikaiak és japánok mellett megcélozzák a szomszédos országokat, többek közt a Facebook és az Instagram segítségével. Ezen régebbi platformok mellett egyre népszerűbb és egyelőre még alig kihasznált a TikTok, ahol már komolyabb tartalmak is elérhetők.

Az egyes szálláshelyek reklámozásakor fontos lenne nagyobb hangsúlyt fektetni a speciális szempontokra, az akadálymentes, gyerek/felnőttbarát, állatbarát jelzőket szerencsére egyre több helyen feltüntetik, és számos – főleg gyógyvízzel rendelkező – hotel kínál enyhülést különféle panaszokra. Az étkezési szempontokat ugyanígy előtérbe lehetne helyezni. A vegetáriánus/vegán konyha mellett például a gyakoribb allergiások ígéretes piacot jelenten(én)ek. Érdemes monitorozni a szállodába érkező vendégek életkorát, és ha kirajzolódik egy-két markáns korcsoport, akkor az ő érdeklődésükhöz passzoló (akár kedvezményes) programokat javasolni. Fiatalok esetében piacképes a fesztiválokkal való együttműködés, a nagyobb operaházak, hangversenytermek környékén elhelyezkedő szállodák pedig idősebb zenekedvelő vendégeiknek tervezhetnének kedvező konstrukciókat. Gyermekbarát hotelek sikeresen együttműködhetnek vidámparkokkal, állatkertekkel.

3. A barátságos, fenntartható szálláshely kategóriából kiemelhető a Eco Friendly Vendégház *** ITT, Déván (Erdély, Románia). Kedvező árai mellett a szobák minőségével is kiemelkedik. Az Aqualand Deva, a wellness és termálfürdő minden korosztályban kedvelt, és ott még vannak gyermekek is szép számmal. A környék kellemes kirándulóhely, ahol a helyi ételek, friss zöldségek csodáit élvezhetjük júniustól egészel télig.

4. Ami a magyar határhoz viszonylag közel van, és így érdemes útba ejteni egy hosszabb tengerparti nyaralás helyett, vagy előtte, vagy utána az a Eco Village Nevidio ITT. Régóta az egyik legjobb, legpéldamutatóbb. A fantasztikus környezet és a személyzet segít elfeledni a hétköznapi problémáinkról. Montenegro amúgy is csodás, így útközben is egyik ámulatból eshetünk a másikba. Hamisítatlan ökofalu érzés, hiába hamisított, ha egyszerűen ilyen jól sikerült. A 34-40-60 m²-es kiadó egységek tényleg minden igényt kielégítenek 1-2-3-4-5 fő részére. Áraiban finoman szólva versenyképes, egy hasonló a Balaton felvidéken (gondolhatunk a Jurta Hotel Balatongyörök-re) kétszer annyiba kerül még utószezonban is. A nálunk sokat emlegetett falusi turizmus helyett ez a fő irányvonal, amit követni érdemes.

Magyarország-on is akadtak már jó ötletek és rendezvények, mint a Sziget-Fesztivál is, de átfogó és minőségi ugrás nem következett be, ami a vidéki szállodákban mutatkozott meg leginkább, egyes hotelekben olyan ritka volt a külföldi vendég, hogy szinte a teljes személyzet elfelejtette a korábban tanult nyelveket. A gyors változásokat néha lehetetlen lekövetni, de máskor tűzoltás szerűen kellene lépni, különben sose nyitnak ki a szállodák újra (Hévíz és Budapest ékes példája ezeknek). Az emberek túlságosan a rossz berögződéseik/szokásaik rabjai, így a változás vagy nagyon hirtelen fog jönni kívülről, vagy olyan lassan belülről, mint az már hihetetlen.

A fentiekhez kapcsolód linkek:
1. Feel Good: www.germany.travel/en/feel-good/sustainability.html
2. Szicília, Olaszország: www.visitsicily.info/en/see-sicily-voucher-program/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük