Cannes szállások: üdülés, nyaralás blog-fórum

Cannes

A Francia Riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelye, kikötőváros a Földközi-tenger partján. Annyira fejlett a turizmusa, hogy tényleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben ezt a színvonalat egyáltalán tartani lehet. Más régiók válságos időket éltek meg, miközben ő maximum díszkivilágítást váltott, és folyton folyvást bővült. Bárok és éttermek lettek egyre szebbek, színesebb lett az éjszakai élet és a kulturált szórakozóhely paletta is.

Önellátó, reggelis, félpanziós vagy all-inclusive ajánlatok, az interneten utazási irodák nélkül kényelmesen és díjmentesen foglalhatunk szálloda szobát vagy apartmanokat: Cannes szállás, hotelek összehasonlítása népszerűségi sorrendben – Például ezen a piros linken keresztül kezd el a foglalást (most vagy később), így tud a rendszer számon tartani. 1-2-3-4-5 csillagos luxus hotelek, minden kategóriában az önellátó apartmantól a privát luxus üdülő villáikig.

Először is nézze át az ajánlatokat, és utána nyugodtan foglaljon online! Az utazási irodák is ezekkel az árakkal dolgoznak általában. Belvárosi és tengerpari különleges számok: Suitehotel Cannes, Hôtel Alizé, Intercontinental Carlton Cannes, Hôtel Martinez, Novotel Cannes Montfleury, Suite Novotel Cannes Centre, Grand Hotel Mercure Croisette Beach, 1835 White Palm Hotel, Hotel Palais Stéphanie Cannes, Pavillon Riviera és Pavillon Bel Air, ezek nagyon népszerűek és a magyar vendégek is szeretik őket.

Cannes: tengerpart 2010

Közeli települések, szállásokkal: Le Cannet 2.8 km 6, Mougins 5.4 km 8, Mandelieu La Napoule 5.8 km 17, Golfe-Juan 6.1 km 5, Juan-les-Pins 7.4 km 39, Mouans-Sartoux 8.1 km 4, Pégomas 8.2 km 1, Sophia Antipolis 8.5 km 1, Théoule-sur-Mer 8.5 km 4, Valbonne 9.1 km 7, Antibes 9.2 km 22 és Auribeau-sur-Siagne 9.3 km 1.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Nizza repülőtér (NCE) 20.6 km, Monaco helikopter-repülőtér (MCM) 38.4 km és ToulonHyères repülőtér (TLN) 86.1 km. A repülőjegy árak között nagyon nagy eltérés van az economy, fapados és akciós charter járatoknak köszönhetően.

Budapest és Cannes távolsága kb. 1293 km autóval. Az utazási idő kb. 11 és fél óra autópályákon. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: GoogleMaps, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére. Jó időben, kevéssé forgalmas napot választva ez egy napos út kis pihenőkkel, kényelmesen haladva félút után valamivel érdemes megpihenni (például Padova környékén). A környék zoomolható térképe, műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map] Vonattal és busszal is elérhető, természetesen a tömegközlekedésnél át kell szállni, így még a telekocsi a legjobb megoldás, ha nem akarunk repülővel utazni.

Cannes közigazgatásilag Alpes-Maritimes megyében, Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban található. Nizzától 36, Monacótól 55, az olasz határtól pedig 60 kilométerre fekszik. A Cannes-i Fesztivál otthona. Fő bevételeit az idegenforgalom teszi ki. Az intenzív turizmus rendkívül fejlett szálloda- és vendéglátóipart, valamint a luxuscikkek kereskedelmét vonta magával a térségben. Jelentős továbbá a csúcstechnológiát képviselő elektronikai és számítógépipar is. A város környékén szintén fejlett a szőlészet és a virágkertészet, utóbbi nagyban hozzájárul a Grasse környékén kialakult parfümgyártáshoz.

A középkorban a Lérins-szigeteki apátsághoz tartozott, s egész a 19. század elejéig szegény, földművelésből és halászatból élő falu volt. Sorsa 1834. decemberében fordult meg, amikor Anglia főkancellárja az útját álló kolerajárvány miatt kénytelen volt megszállni egy cannes-i fogadóban. A hely annyira magával ragadta, hogy egy villát is építetett, amit lányáról nevezett el. Ettől kezdve angol és francia előkelőségek húzták fel villáikat és kastélyaikat a városban, mígnem a település fokozatosan üdülőhellyé vált. Cannes első kikötőjét is ez idő tájt, 1838-ban kezdték el építeni.

1848-ban az orosz arisztokrácia is megtelepedett a városban. 1858-ban megépült Cannes első szállodája is. 1863-ban megérkezett a vasút, 1899-ben már villamos is közlekedett. 1919-ben itt alapították meg a Vöröskereszt Szervezetek Ligáját, a mai Vöröskereszt és Vörös Félhold Szervezetek Nemzetközi Szövetségének jogelődjét. 1939-ben a francia kormány „napsütött volta és elbűvölő környezete” miatt Cannes-t kérte fel a nemzetközi filmfesztivál megrendezésére. A vetítések helyszínéül az éppen befejezés előtt álló Casino 1200 főt befogadó nagytermét választották. A fesztivált a második világháború miatt ugyan első ízben csak 1946-ban rendezhették meg, 1951 májusától évente ismételték. A fesztivál mára a világ filmeseinek kivételezett találkozóhelyévé vált, jó hírnevét annak, köszönheti, hogy egyensúlyt tudtak teremteni a filmek művészi értéke és kereskedelmi haszna között. A fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért versenyző filmek vetítésének legfőbb helyszíne ma a Croisette körúton fekvő Fesztivál- és Kongresszusi Palota. Ugyanekkor rendezik meg a fesztiválhoz kapcsolódó Filmvásárt is, amely jelentőségét tekintve, a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Felnőtt filmek (Hot d’Or, nem az Aranypálma), a fekete és a fehér, a teljes párizsi művészvilág, mindenki itt akar lenni, és süttetni magát.

Látnivalók, Cannes nevezetességei érdekességek útikalauz:
A városban leginkább számos luxus palota, szálloda és kereskedelmi egység található, Cannes óvárosában fellelhetünk néhány régmúltból származó látványosságot is. Ilyen mindjárt az óváros XI. századi őrtornya, vagy a mellette fekvő vár, ahol a Földközi-tenger antik kultúráját bemutató kiállításban gyönyörködhetünk, de ugyancsak itt találjuk a késő gótikus Notre-Dame de l’Espérance templomot, valamint a román stílusú Sainte-Anne kápolnát és a városházát is.

Ugyancsak a turista látványosságok részét képezik a város előtt a tengerben fekvő Lérins-szigetek. Érdemes felkeresni a Saint-Honorat és a Sainte-Marguerite erődjeit, melyek a kikötőt vigyázzák, és a Saint-Honorat szigeten található apátság is megér egy látogatást. A Sainte-Marguerite arról is nevezetes, hogy a Bastilleba történt átszállítása előtt itt raboskodott a Vasálarcos, akit a filmvásznon többek közt Leonardo Di Caprio is megtestesített már.

A városban a filmfesztiválon túl évi mintegy 150 rendezvényt tartanak, melynek becsült gazdasági haszna mintegy 350 millió euró. A híres fesztiválpalota ad otthont a legnagyobb európai seregszemleként számon tartott MIDEM zenei szakvásárnak, de például luxusjacht vásárt is tartanak a falai közt. Cannes tehát Párizs után nem véletlen a második legnagyobb francia rendezvényszervező város.

Kellemes sétákat tehetünk a város finom fövenyes strandján és a híres, pálmafákkal szegélyezett Croisette körúton, mely fontos turisztikai vonzerőt ad Cannes-nak. A város legmitikusabb helyén, a fesztiválpalotán túl, errefelé olyan előkelő épületek sorakoznak, mint a Carlton Intercontinental, a Martinez, a Majestic, vagy a Noga Hilton szállodák. Itt aztán nehéz lenne nem megadni magunk a luxus bűvöletének.

Van fejlett Kórház, Internet kávézók, Idegenforgalmi központ (Office de Tourisme, július-augusztusban 9-20 óráig van a nyitvatartása).

Hotelek, szálláshelyek árai és online szobafoglalással: Cannes város hoteleinek legjobb online árajánlatai. Kattints valamelyik piros linkre a szálloda kereséshez!

Zoomolható térképe, Googlemaps műholdképek együtt:
[geo_mashup_map]

Élménybeszámoló fotók galéria:

Egy hozzászólás a(z) “Cannes szállások: üdülés, nyaralás blog-fórum” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Le Cannet nyaralás vágyak és szállások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.