Cannes szállások: üdülés, nyaralás keresés blog-fórum

Cannes

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A Francia Riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelye, kikötőváros a Földközi-tenger partján. Annyira fejlett a turizmusa, hogy tényleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben ezt a színvonalat egyáltalán tartani lehet. Más régiók válságos időket éltek meg, miközben ő maximum díszkivilágítást váltott, és folyton folyvást bővült. Bárok és éttermek lettek egyre szebbek, színesebb lett az éjszakai élet és a kulturált szórakozóhely paletta. Teljes, 19.6 km²-es területén 74152 főre nőtt a 2016-ra az állandó lakossága

Önellátó, reggelis, félpanziós vagy all-inclusive ajánlatok, az interneten utazási irodák nélkül kényelmesen és díjmentesen foglalhatunk egyénileg (kis csoportnak) szobát vagy apartmanokat kedvezményes árakon. Több mint kétezer hely 2019-től: Cannes szállások, hotelek összehasonlítása ITT. Bátran ezen a piros linken keresztül kezd el a foglalást (most vagy később). 1-2-3-4-5 csillagos luxus hotelek, minden kategóriában az önellátó privát apartmantól a privát luxus üdülő villáikig. A lakások, a kiadó konyhás apartmanok paradicsoma lett a város, sok az üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás, itt együtt, egy helyen kereshető a fenti linken és a jobb oldali keresődobozzal.


Először nézd át a lehetőségeket, és utána nyugodtan foglaljon online! Az utazási irodák ezekkel az árakkal dolgoznak általában. Belvárosi és tengerpari különleges számok: Suitehotel Cannes, Hôtel Alizé, Intercontinental Carlton, Hôtel Martinez, Novotel Montfleury, Suite Novotel Centre, Grand Hotel Mercure Croisette Beach, 1835 White Palm Hotel, Hotel Palais Stéphanie, Pavillon Riviera és Pavillon Bel Air, ezek nagyon népszerűek és a magyar vendégek szeretik őket. B&B Villa Blanche (2017-től superior szoba és tágas 50 m²-es két hálószobás lakosztály), Fabuleux Loft, 4 mins à pied du Palais des Festival (40 m²-es modern tetőtéri lakás).

Cannes: tengerpart 2010

Közeli települések, szállásokkal: Le Cannet 2.8 km 6, Mougins 5.4 km 8, Mandelieu La Napoule 5.8 km 17, Golfe-Juan 6.1 km 5, Juan-les-Pins 7.4 km 39, Mouans-Sartoux 8.1 km 4, Pégomas 8.2 km 1, Sophia Antipolis 8.5 km 1, Théoule-sur-Mer 8.5 km 4, Valbonne 9.1 km 7, Antibes 9.2 km 22 és Auribeau-sur-Siagne 9.3 km 1.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Nizza repülőtér (NCE) 20.6 km, Monaco helikopter-repülőtér (MCM) 38.4 km és ToulonHyères repülőtér (TLN) 86.1 km. A repülőjegy árak között nagyon nagy eltérés van az economy, fapados és akciós charter járatoknak köszönhetően.

Budapest és Cannes távolsága kb. 1293 km autóval. Az utazási idő kb. 11 és fél óra autópályákon. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl. Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére. Jó időben, kevéssé forgalmas napot választva ez egy napos út kis pihenőkkel, kényelmesen haladva félút után valamivel érdemes megpihenni (például Padova környékén). Vonattal és busszal elérhető, természetesen a tömegközlekedésnél át kell szállni, így még a telekocsi a legjobb megoldás, ha nem akarunk repülővel utazni.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Cannes közigazgatásilag Alpes-Maritimes megyében, Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban található. Nizzától 36, Monacótól 55, az olasz határtól pedig 60 kilométerre fekszik. A Cannes-i Fesztivál otthona. Fő bevételeit az idegenforgalom teszi ki. Az intenzív turizmus rendkívül fejlett szálloda- és vendéglátóipart, valamint a luxuscikkek kereskedelmét vonta magával a térségben. Jelentős továbbá a csúcstechnológiát képviselő elektronikai és számítógépipar. A város környékén szintén fejlett a szőlészet és a virágkertészet, utóbbi nagyban hozzájárul a Grasse mellett kialakult parfümgyártáshoz.

A középkorban a Lérins-szigeteki apátsághoz tartozott, és egész a 19. század elejéig szegény, földművelésből és halászatból élő falu volt. Sorsa 1834. decemberében fordult meg, amikor Anglia főkancellárja az útját álló kolerajárvány miatt kénytelen volt megszállni egy cannes-i fogadóban. A hely annyira magával ragadta, hogy egy villát építtetett, amit lányáról nevezett el. Ettől kezdve angol és francia előkelőségek húzták fel villáikat és kastélyaikat a városban, mígnem a település fokozatosan üdülőhellyé vált. Cannes első kikötőjét ez idő tájt, 1838-ban kezdték el építeni.

1848-ban az orosz arisztokrácia megtelepedett a városban. 1858-ban megépült Cannes első szállodája. 1863-ban megérkezett a vasút, 1899-ben már villamos közlekedett. 1919-ben itt alapították meg a Vöröskereszt Szervezetek Ligáját, a mai Vöröskereszt és Vörös Félhold Szervezetek Nemzetközi Szövetségének jogelődjét. 1939-ben a francia kormány „napsütött volta és elbűvölő környezete” miatt Cannes-t kérte fel a nemzetközi filmfesztivál megrendezésére. A vetítések helyszínéül az éppen befejezés előtt álló Casino 1200 főt befogadó nagytermét választották. A fesztivált a második világháború miatt ugyan első ízben csak 1946-ban rendezhették meg, 1951 májusától évente ismételték. A fesztivál mára a világ filmeseinek kivételezett találkozóhelyévé vált, jó hírnevét annak, köszönheti, hogy egyensúlyt tudtak teremteni a filmek művészi értéke és kereskedelmi haszna között. A fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért versenyző filmek vetítésének legfőbb helyszíne ma a Croisette körúton fekvő Fesztivál- és Kongresszusi Palota. Ugyanekkor rendezik meg a fesztiválhoz kapcsolódó Filmvásárt, amely jelentőségét tekintve, a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Felnőtt filmek (Hot d’Or, nem az Aranypálma), a fekete és a fehér, a teljes párizsi művészvilág, mindenki itt akar lenni, és süttetni magát.

Látnivalók, Cannes nevezetességei érdekességek útikalauz:
A városban leginkább számos luxus palota, szálloda és kereskedelmi egység található, Cannes óvárosában fellelhetünk néhány régmúltból származó látványosságot. Ilyen mindjárt az óváros XI. századi őrtornya, vagy a mellette fekvő vár, ahol a Földközi-tenger antik kultúráját bemutató kiállításban gyönyörködhetünk, és ugyancsak itt találjuk a késő gótikus Notre-Dame de l’Espérance templomot, valamint a román stílusú Sainte-Anne kápolnát és a városházát.

Ugyancsak a turista látványosságok részét képezik a város előtt a tengerben fekvő Lérins-szigetek. Érdemes felkeresni a Saint-Honorat és a Sainte-Marguerite erődjeit, melyek a kikötőt vigyázzák, és a Saint-Honorat szigeten található apátság
megér egy látogatást. A Sainte-Marguerite arról nevezetes, hogy a Bastilleba történt átszállítása előtt itt raboskodott a Vasálarcos, akit a filmvásznon többek közt Leonardo Di Caprio megtestesített már.

A városban a filmfesztiválon túl évi mintegy 150 rendezvényt tartanak, melynek becsült gazdasági haszna mintegy 350 millió euró. A híres fesztiválpalota ad otthont a legnagyobb európai seregszemleként számon tartott MIDEM zenei szakvásárnak, de például luxusjacht vásárt tartanak a falai közt. Cannes tehát Párizs után nem véletlen a második legnagyobb francia rendezvényszervező város.

A turisztikai központ több nyelvű hivatalos weboldala: www.cannes-destination.com, francia, angol, német, olasz, spanyol, kínai és orosz nyelven.

Kellemes sétákat tehetünk a város finom fövenyes strandján és a híres, pálmafákkal szegélyezett Croisette körúton, mely fontos turisztikai vonzerőt ad Cannes-nak. A város legmitikusabb helyén, a fesztiválpalotán túl, errefelé olyan előkelő épületek sorakoznak, mint a Carlton Intercontinental, a Martinez, a Majestic, vagy a Noga Hilton szállodák. Itt aztán nehéz lenne nem megadni magunk a luxus bűvöletének.

Van fejlett Kórház, Internet kávézók, Idegenforgalmi központ (Office de Tourisme, július-augusztusban 9-20 óráig van a nyitvatartása).

Hotelek, szálláshelyek árai és online szobafoglalással: Cannes város hoteleinek online árajánlatai lista ITT. Kattints valamelyik piros linkre a szálloda kereséshez!

Zoomolható térképe, Googlemaps műholdképek együtt elérhetőek az interneten, amin a Google Streetview fotók még további információkkal szolgálnak:

Élménybeszámoló utazás és látnivaló fotók galéria:


Az elit szálloda luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

1 thought on “Cannes szállások: üdülés, nyaralás keresés blog-fórum

  1. Visszajelzés: Le Cannet nyaralás vágyak és szállások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.