Monaco szállás, nyaralás és látnivalók Monte Carlo

Monaco

A helyi nyelvjárásban Munegu, hercegsége egy kis városállam, Monte Carlo, Vatikán után a világ második legkisebb állama, egyben a legsűrűbben lakott ország a világon. Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik be a francia Riviérán, a Côte d’Azur-ön (Kék parton). Luxus, fényűzés, nászutak és látnivalók sora nagyon sűrűn egymás mellett.

Monte-Cárlói hotelek: Nézz körül mindössze néhány perc alatt! Sok akciós ár is az ajánlatok között!

Garantáltan a legjobb árak, mivel mindenki árát láthatjuk rendezve. Panzió, villa, apartman és szálloda 2 csillagos kategóriától csoportoknak olcsón is. Last minute és előfoglalási utazás, pirani szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt bármely egyéni dátumra: monacoi szállások, hotel ajánló Monte Carlo ITT. Szoba, olcsó B&B magánszállás, villa, kiadó szoba, lakás, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház. turista vagy olcsó csoportos diákszállás ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok. Gyors díjmentes foglalás, apartman és hotel keresés magyarul, a közelben kemping-üdülők vannak elérhető árakon: Hotelek véleményekkel, képek, szálláshelyek ára és térkép egy kattintásra ITT. A piros linkre kattints, és akkor láthatóak a friss vendég fórum vélemények, értékelések!

Népszerű monacói szállodák, keresett helyek Monacóban:
– Hallottál már az öt csillagos mesebeli luxusról? Ez a Hôtel Hermitage 5***** (jó személyzet, tiszta, sok szolgáltatás, kiváló elhelyezkedés, mindez drágán a legfelsőbb elit, gazdagok számára, nászutas fiatalok és idős párok kedvence)
– Hotel Ambassador ***, igazi 4 csillagos a Fairmont Hotel Monte Carlo****. Óriási drága szálloda a Le Meridien Beach Plaza Hotel. Hotel De Paris az egyik legdrágább szállás, itt a luxus lakosztályokat biztosan megtaláljuk.

Nizzától 18 kilométerre, a Földközi-tengerbe nyúló Monacói-félszigeten és Monte-Carlo sziklakiszögellésén fekszik. Egyedül Franciaországgal határos. A város a helyi lakosok és a helyi bejegyzésű cégek egy jól ismert adóparadicsoma, hisz az országban nincs jövedelemadó, a társasági adó pedig alacsony, sőt még a pénzmosás felett szemet hunynak, dőzsölnek ebben a mini-klubban. Ezért sok csúcssportoló választja lakhelyéül az országot, 2008-ban Monte Carlóba költözött például a magyar teniszező, Szávay Ágnes.

Monacó szálloda

Az oldalsó hotelkeresővel még több lehetőség a közelben. Monaco, Monte Carlo környéke szállások, települések távolsága a környéken: Beausoleil 1.7 km 7, Cap-dʼAil 2.3 km 7, La Turbie 2.3 km 2, Éze 4.4 km 6, Roquebrune-Cap-Martin 5.5 km 8, Peillon 6.2 km 1, Beaulieu-sur-Mer 7.6 km 8, Saint-Jean-Cap-Ferrat 8.7 km 4, Menton 8.7 km 27, Villefranche-sur-Mer 8.8 km 9, Contes 12.3 km 1 és Nizza 12.6 km 152. További vendégház vagy kemping angolul, németül vagy franciául kereshető közvetlenül az interneten a Google keresővel.

Repülőterek távolságas a belváros központjától: Monaco helikopter-repülőtér (MCM) 0.0 km, Nizza Cote d’Azur repülőtér (NCE) 17.9 km, Clemente Panero (ALL) 66.7 km – Albenga és Cuneo (CUF) 92.1 km.

Budapest és Monaco (Monte Carlo) távolsága 1245 km autóval, ez nagy részt autópálya, jó minőségű, egyelőre drága volt. Az utazási idő 11 óra körülbelül, ami egy napi út, kényelmesen nagy pihenőkkel két nap.

Monaco története, nevezetességei:
Monaco 1911 óta alkotmányos monarchia, ahol az államfő a herceg.  A hercegségben1292 óta a Grimaldi-ház uralkodik, a jelenlegi uralkodó II. Albert. Monaco egyik legfontosabb bevételi forrása a turizmus, a látogatókat főképp a klíma és a kaszinó vonzza. 2001-ben az üdülőhajók által használt mólót ki kellett, egészítsék a nagy forgalom miatt. Monacóban a dohányipar és a posta állami monopóliumok. Az életszínvonal rendkívül magas. Monaco nem tagja az Európai Uniónak, de nagyon szoros kapcsolatban áll vele a közös vámuniónak és pénznemnek köszönhetően. Az euró használati joga mellett, az államnak joga van saját euróérméket verni

A város alapítása 1215-re nyúlik vissza, a genovaiak hoztak létre itt kolóniát. 1297 óta áll a Grimaldi-ház uralma alatt áll, amióta François Grimaldi és katonái ferences szerzetesnek álcázva magukat elfoglalták Monaco erődjét. 1789 és 1814 között Monaco francia fennhatóság alatt állt. Majd 1815-től 1860-ig a bécsi kongresszus döntésének értelmében Szardínia protektorátusa volt. Az ország függetlenségét 1861-ben, a francia-monacói szerződésben ismerték el. Monaco ezzel területének 95%-át elvesztette, Nizza és vidéke Franciaországhoz került. Az 1911-es alkotmányig Monaco hercege volt az abszolút uralkodója, majd a versailles-i szerződés kiegészítéseként a franciák vállaltak védnökséget az ország fölött. Az 1962-ben született új alkotmány eltörölte a halálbüntetést, szavazati jogot biztosított a nőknek, eredményeként létrejött az alapvető szabadságjogokat biztosító Legfelső Bíróság. 1993-ban Monaco az ENSZ teljes jogú tagja lett. 2005. április 6-ától Grace Kelly amerikai filmszínésznő fia, Albert herceg ül a trónon, II. Albert néven. Monaco függetlenségét a 2002-es francia-monacói szerződés biztosítja, mely szerint, ha a monacói trónnak nincs örököse, a hercegség önálló állam marad, és nem válik Franciaország részévé.

Monaco az örök tavasz országa, ahol a 365 napból, 300-ban biztosan süt a Nap, és télen sincs hideg.  A fényűzés és a csillogás az egész tündérmesébe illő országot áthatja. Bár az éjszakai élet tagadhatatlanul aktív és pezsgő, napközben sem panaszkodhat sok mindenre a turista.

Látnivalói és programok útikalauz:
Az ország négy kerületéből minden bizonnyal a Monte Carlói lakó- és üdülőövezet a legvonzóbb a látogatók számára. Nem véletlenül, számos látványosságon túl, itt található a híres kaszinó, a turisztikai ágazat egyik fő jövedelmezője.  A híres játékbarlang épülete 1878-ban, Charles Garnier építész által került a Kaszinó tér központjába. Nevét 1886-ban, III. Károly herceg tiszteletére kapta. A szerencselovagok és játékosok európai fellegvárába csak 18 éven felüliek léphetnek be, ők is csak megfelelő öltözékben. Nyakkendő és úri viselet hiányában legföljebb a csodás előtérig merészkedhetünk. Míg a kívülről is hívogató épület mennyezetét domborművek, és aranycirádák ékesítik, odakint pálmafák magasodnak az égig. A tűzpiros Ferrarikból fényes nappal is estélyibe bújt hölgyek másznak elő, majd tüchtig gavallérjukba kapaszkodva lépik át a kaszinó küszöbét. A Kaszinó téren számos luxusüzlet is helyt kapott, Chanel és Versacce csak néhány név a legnagyobbak közül, akiknek luxusportékáival szemezhetünk.

A tér másik látványossága, az 1864-ben épült, impozáns Hotel de Paris. A földöntúli luxusnak meg is kérik az árát, a luxusszállóban egy éjszaka 320 Eurót kóstál, a legjobb lakóosztályok több mint 2600 Euróba is belekerülnek. Persze vendégekben így sincs hiány, a nyári szezonban képtelenség szobát kapni, Monaco milliomosai mind itt hajtják álomra a fejük.

A kaszinón túl, ha valamit, Monaco mindenkori hercegének és családjának otthonát, a Hercegi Palotát biztos, hogy minden turista felkeresi. A tengerbenyúló félsziget 60 méter magas sziklaszirtjén álló palota építése1215-ben kezdődött, eredetileg erődítménynek emelték. Belsejében igen gazdag Héraklész-galériát találunk, de látványosak termei, különösen a Trónterem és a Tükörfolyosó, valamint szalonjai is. A palota nyitvatartási ideje 9:30-tól 18:00-ig tart, a belépődíj 7 Euróba kerül. Az épület előtt minden délben nagy a tumultus, sokan vannak, akik a látványos őrségváltásra kíváncsiak. De a palotához már csak a fenséges kilátás miatt is érdemes felmenni.

A fehér kőből épült, monacói katedrálisban őrzik a hercegek sírját. III. Rainer herceg feleségének, Grace Kelly híres színésznőnek sírlapjánál, különösen sokan tisztelegnek. A 13. századi gótikus templom helyére emelt épület a 20. század második felében készült el, neoromán stílusban, így aztán a modernség látszatát kelti. Érdemes a katedrális mellett fekvő parkot is felkeresni, ahonnan Monaco második kikötőjére, és színes házaira tárul látványos panoráma.

Óceánográfiai Múzeum Monaco

meseszép helyen a tengerparton

A múzeumok sorából kiemelkedik az 1906-ban alapított Oceanográfiai Múzeum, mely 1910-1921 között épült. A több szintes múzeumot maga Albert herceg alapította, szenzációja a legalsó szinten található, mélytengeri akvárium, mely a Földközi-tenger színpompás élővilágának, halainak, polipjainak, cápáinak és murénáinak ad otthont. Míg köröttünk a tenger hullámzik, az üveglapok mögött hozzávetőleg 4000 halfajt tanulmányozhatunk. A múzeum középső szintjén bálnacsontvázakat, és bulvárfelszereléseket találunk, míg legfelül az óceánok világát bemutató kiállítás tekinthető még. A felnőtt belépő 12 Euróba, a 18 éven aluli fiataloké 6 Euróba kerül.

Még a szólás is úgy tartja, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. A Kaszinótól néhány perces sétányira található Japán kert, a maga 7000 négyzetméteres területével valóban a paradicsom látványát kelti, békés szigete a nyüzsgő országnak. Az egzotikus cserjéken túl, több tucat virág, tó és vízesés szolgálja a látogatók nyugalmát, ahová reggel kilenctől sötétedésig minden nap ingyen beléphetünk.

A Kaszinó mellett található Café de Paris, Monaco első kávézója. 1868-ban alapították, ekkor még Café Divannak hívták. Monacóba utazásunkkor vétek lenne nem beülni ide, ha csak egy kávé erejéig is.

Építészetileg ugyancsak kiemelkedő a Monte-Carlo Operaház épülete, melyet a kaszinóért is felelős, Charles Granier tervezett. Az Operaház szépségét látva a franciák őt kérték fel a Párizsi Operaház megépítésére is. 1893 és 1951 között, Raoul Gunsbourg irányította a házat, a monacói Opera neki köszönheti hírnevét és presztízsét. Ahogy azt is, hogy az aranytorkú előadóművészek sorából olyan nagyságokat tudhatott falai között, mint Paddy, Tamagno, Melba, Caruso, Chaliapine, Kert, Schipa, Dalla Rizza, Gigli, Lubin, Muzio, Thill és Pons.

A Monte Carlói üdülőövezet mellett, ugyancsak jelentős a La Condamine kerület, mely a hercegség modern üzletnegyede Monaco és Monte-Carlo között. A Kutyafej-hegyet, a híres jachtkikötőt, ahol a jacht- és vitorlásrajongók a multimilliomosok luxushajóit csodálhatják meg, és a mellette fekvő botanikus kertet találjuk itt, mely 1933-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Számos kaktuszféle és egy lenyűgözően szép, földalatti cseppkőbarlang található benne. A barlangban talált őskori leletek a kert múzeumában tekinthetők meg.

Amiért még érdemes Monacóba látogatni, az a sport és a kultúra. A sebesség megszállottainak biztos nem mond újat, hogy 1929 óta itt rendezik meg a Monacói Nagydíjat, ahogy az sem, hogy 1955 óta a Formula-1 is megfordul a hercegségben. A csak leglassabb pálya néven ismert, városi pálya a tenger mentén helyezkedik el, egy hosszú alagút is található benne. Monaco tavasszal az ATP férfi teniszsorozatnak ad otthont, 2005 óta pedig Európa egyik neves pókerbajnoksága is itt kerül megrendezésre.

Monte Carlo

Monacóhoz közel találjuk a Nice Múzeumot, mely Matisse és Chagall gyűjteményéről ismert, valamint a Picasso Múzeumot, de Cannes csillogó bevásárlóutcái sincsenek messze. Kirándulni a szomszédos középkori településekre, St. Paul de Vencébe vagy Ezébe érdemes, netán a Grassei parfümgyárak egyikébe.

Szálláshely árak, képek és leírások magyarul: Hotelek Monte Carlo, Monaco. Nézzen körül egy kattintással ITT. Luxus és csillogás, 3-4-5 csillagos szálloda csodák. Apartman és olcsó panzió szoba foglalás.

Hotel

Időjárási adatok és előrejelzések: www.timeanddate.com/weather/monaco/monaco.

Monaco zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek, a város és környéke:
[geo_mashup_map]

Webkamera képek, élő betekintés, live: www.monte-carlo.mc/en/images-monaco/webcam-monaco vagy www.ports-monaco.com/lang-en/webcam.html.

Beyoncé Monaco, a sztárok járnak ide

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.