Barlangfürdő Miskolctapolca nyitvatartás és szállások

Miskolctapolca

Minden nap (ünnepnapokon is) nyitva tart!

Volt szerencsém ide háromszor eljutni, a jó vélemény tartós, jó időjárás mellett kiváló programlehetőség egyénileg és csoportoknak egyaránt.

Szezonon kívüli időszak:
szeptember 1.-december 31. között – 9:00-18:00 óra
Pénztárzárás ideje: 17:00

Ebben az időszakban a kültéri medencék (többnyire) nem használhatók! Társaságunk azonban rugalmasan alkalmazkodik az időjáráshoz igazodó vendégigényekhez, ezért a kora tavaszi, és késő őszi, napsütéses jó időre tekintettel, használhatóvá tesszük a kültéri medencéket, melyek a szezonális belépőjegy árakat nem befolyásolják.

Fő szezonális időszak:
június 1.-augusztus 31. 9:00-20:00
Pénztárzárás: 19:00

Ebben az időszakban valamennyi külső és beltéri medence használható!

A piros linken keresztül megkapjuk a ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul: Miskolctapolca szállások, hotel szoba és apartman árak leírással ITT – apró szálloda, nyári kemping és apartman (kiadó turista-ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

Barlangfürdő - Miskolctapolca

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Miskolc, Lillafüred, Tardona, Bükkzsérc, Kazincbarcika, Harsány, Bánkút, Cserépfalu, Kisgyőr, Répáshuta, Ómassa és Berente. A környék fontos értéke, látványossága a Bükki Nemzeti Park.

A Barlangfürdő Magyarországon található Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Miskolctapolca Miskolchoz van közel.

A Barlangfürdő története már a 16. században elkezdődött. 1711-ben már felfedezték a lehetőséget, hogy ezt a forrásvizet ne csak mosásra és más egyéb háztartási célra használják, hanem építsenek fürdőt. 1820-1823 években már meglettek a tervek, de sok aggály merült fel, hogy nem fog e mégis a víz fölé épített “fedél” beomlani. Igazi áttörést Tapolcán 1920-1930 évektől lehetett érezni, fellendült a turizmus, egyre többen látogattak el erre a csodálatos helyre. A mai Barlangfürdőt Pávai Vajna Ferenc feltárásának köszönhetjük, aki 4 barlangot megvizsgálva fedezte fel a lehetőséget.

Fantasztikus környezetben 4 csillaggal várják a vendégeket. A különleges szolgáltatások közül megemlítendő a teljeskörű wellness, Knepp kúrához hideg és melegvizes taposóösvény, masszázsmedence, súlyfürdő, pezsgőfürdő. A gyermekek számára biztosítanak gyermekmedencéket csúszdával, játszótérrel. A Tavi-fürdő az 1930-as évekre visszanyúlik és Szeghalmi Bálint nevéhez fűződik. A szauna park, gőzkabin, infra szauna, szolárium és merülőmedence csak hab a tortán, ennyi minden kipróbálása élvezetes lehet minden látogatónak.

A kagyló medence a vízsugárral kényeztet minket, melyek különböző erősségűek. A nyakzuhany, dögönyöző, skótzuhany és vízforgató medence használata felemelő érzés. Kellemes izomláz is érződhet használatuk után, mert az izmok megpróbálnak ellenállni a vízsugár erejének.

A Barlangfürdőt Miskolctapolcán úgy közelíthetjük meg a leggyorsabban, ha autópályán az M3-as, majd az M30-as utat követjük Miskolc irányába. Vonattal a Keleti-Pályaudvarról indulva, Miskolcra érkezünk. Onnan az 1-es villamossal megyünk tovább.

Megközelíthetőség és térkép: www.barlangfurdo.hu/index.php?page_id=187. Pontos árak, csoport kedvezmények, időjárás és további hasznos utazási információk itt, zártkörű bulik, rendezvények, videó és ajándékutalvány (voucher) lehetőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük