Prerov szálláshely: utazás és szálláskereső tipp

Přerov (németül Prerau)

Törvényhatósági jogú város Morvaország Olomouci kerületében, a Cseh Köztársaságban.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. Gyors szálláskereső online foglalási lehetőséggel: Prerov hotel és panzió, vendégház ajánlatok ITT kereshető – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, foglalható szálloda lista. Hotel FIT Přerov, Hotel Na Jizni Prerov, Jana, lovas panzió szállás stb.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Kroměříž, Bystřice pod Hostýnem, Lipník nad Bečou, Velký Újezd, Tršice, Veselíčko, Velký Týnec, Kocourovec, Kojetín, Holešov, Velká Bystřice és Zlobice.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

2006. július 1-jétől törvényhatósági jogú város, addig járási székhely volt. Alamóctól 22 kilométerre, a Felsőmorva dombságon, a Bečva folyó partján fekszik. Jelentős közlekedési csomópont, Alamóccal együtt pedig a legfontosabb vasúti kereszteződés Morvaországban. A város fontos ipari létesítményeknek ad otthont, Přerovban székel a cseh légierő 23. helikopteres Edvard Beneš alakulata és a katonaság egyik kiképzőközpontja is. Přerovnak meg van az esélye, hogy a jövőben a Duna-Odera-Elba folyamok egyik fontos kikötője legyen.

Prerov hotelek, akciós árai: Prerov népszerű hotelei az interneten is. Kezdjük a szálláshely keresést most, és olvassunk el pár beszámolót fórumokon a kiválasztott helyről!

A város északi részében kiterjedt archeológiai lelőhelyre bukkantak. Nagyon értékes leleteket találtak a mamutvadászatok idejéből. Prerov első írásos említése 1141-ből származik. Királyi város rangjára 1256-ban emelték. A város igazi fejlődésnek 1841-től, a vasút megépítésével indult. A második világháború végén itt robbant ki a přerovi felkelés, melyet erőszakkal fojtottak el. 1997. július 7-én a várost árvíz öntötte el.

Prerov történelmi magja a Felső tér (Horní náměstí) környékén található. Központjában az egykori vár helyén magasodó Prerovi kastéllyal, melyben jelenleg a Komenský Múzeum kapott elhelyezést. Kiállításainak sorából kiemelkedik a Jan Amos Komenský életét és munkásságát bemutató retrospektív kiállítás, valamint a Haná térség népművészetét bemutató.

Az eredeti gótikus várat a 16. század második felében a Pernstejn család építetett újjá reneszánsz kastéllyá, majd a 17. század elején a Zerotin család bővítette, végül 1927 és 30 között a múzeum szükségletei szerint renoválták. Az átalakítások közepette a torony 22 métert emelkedett. A Felső tér környéken XV. századból származó polgárházakat is találhatunk, vagy megtekinthetjük az egykori városfalak romjait.

A kirándulni vágyókat a várostól északkeletre található Žebračka nevű természetvédelmi terület vonzhatja. Míg a középkori látványosságok megszállottjai, ha nem volna elég nekik a Prerovi kastély, Lipník nad Bečvou irányába véve útjukat a Helfenste in középkori várat (cseh nevén Helfštýn) megszemlélhetik.

Egy prerovi népszerű szálláshelyek csehül (szlovákul és lengyelül) kereshetőek.

Időjárása, előrejelzés, hőmérséklet, szél stb. jelentések magyar szövegekkel:  www.wunderground.com/global/stations/11748.html.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Ostrava – Leos Janacek repülőtér (OSR) 55,3 km és Brno Turany repülőtér (BRQ) 64,3 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.