Wachau szállás, túrák, borok és látnivalók tipp

Wachau

Hogy mi Wachau, hol található? Az osztrák Duna-kanyar vadregényesebb szakasza, egy régió. ahol harminc km hosszan ódon, bájos kis falvak követik egymást, szőlőkkel, barackosokkal (Marille, sárgabarack) borított domboldalak között kanyarog az út – ez Ausztria egyik legnagyobb borvidéke, remek száraz, fehérborokkal, rizlinggel és veltelinivel. Számomra nagy kedvenc a térség, Magyarországhoz közeli kerékpáros túra kalandhoz bátran ajánlom. Csodálatos kirándulóhely a térség, építészeti, tájépítészeti és tájkép szempontból egyaránt. Engem tejesen lenyűgözött. Túlzásokba nem kell esni persze, de ez az angol nyelvű útikalauz videó pont azt adja, amit én is éreztem júniusban:

Szálláshelyek, díjmentes szállodakereső magyarul: Wachau és környéke hotel, szállás ajánlatai itt. Egy ás több éjszaka esetén érdemes körülnézni, napi és csomag árak, speciális szobatípusok jó áron érhetőek így el.

Név szerint kiemelhető helyek például: Gästehaus “Weinbergblick”, Hotel Schachner**** és a Hotel Weinresidenz Sonnleitner**** (4 csillagos szálloda), Prandtauerhof, Appartementhaus Residenz „Zum Schwarzen Raben“****, Hotel Garni “Weinberghof”****, szállodákat találunk több katagóriából a 2-3 csillagos kis családi panziótól az exkluzív wellness hotelekig.

A nagyon komoly luxus kategóriától az olcsó, például kerékpárosokra specializálódott vendégházakig mindenkit megtalálunk itt.

Útikalauz leírás, története röviden:
Hatszáz éve művelik a Wachauban a szőlőt – látványnak elragadóak a gyönyörűen megművelt szőlődombok és szőlőskertek -, az út mellett, ott feltűnnek a szalaggal átkötött szalmakoszorúk, melyek azt jelzik a szomjas utasnak: itt egy Heurige, igyál egy kis Heurigét benne! (Érdekes: egyik-másik ausztriai nyelvjárás ráadásul ugyanazzal a szóval illeti az újbort, mint a kiskocsmát, zöldvendéglőt, ahol kapható…) A Wachau egész Ausztria egyik legvonzóbb – mert közel van, a magyar turistáknak igen ajánlható – idegenforgalmi központja. A táj gyönyörűsége, a Duna két oldalát szegélyező ötszáz-hatszáz, néha ezerméteres hegyek, a történelmi műemlékekben gazdag kisvárosok, a romantikus várromok és híres kastélyok, a nagyszerűen kiépített kerékpárutak a turisták százezreit vonzzák ide minden évben. Wachau az osztrák történelem egy érdekes darabja, és egyik – mint kissé fellengzősen mondani szokták – bölcsője az osztrák kultúrának, ahol együtt élnek a mai és a régi hagyományok, rangos és szórakoztató programok, fesztiválok, koncertek és színházi előadások, ősszel pedig vidám szüreti mulatságok várják a kikapcsolódni vágyó idegent.

Budapest és Wachau távolsága mindössze 331 km az online útvonaltervező ajánlásával. Autóval az utazási idő így kb. 3 óra 20 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 6 óra (341 km).

Látnivalók, nevezetességei fentebb magyarul és a hivatalos német oldalakon. www.wachau.at, www.donau.com. Programok, események, intézmények elérhetőségei. Éttermek, fogadók és kis fizető vendéglátó helyek a nyilvántartásban. Wachau-Nibelungengau-Kremstal tippek a turisztikai oldalon: www.wachau.at, gasztronómi, programok és minden. Szállás lehetőségek részletesen, közvetlen elérhetőségek a legapróbb kiadó privát szobára (Privatzimmer) is. Családi apartman, olcsó szoba egyéni és csoportos foglaláshoz. Szép kilátás, jó környezet.

Érdekesnek, hasznosnak találta az oldalunk? Kérjük, hogy mentse el a kedvencek közé, és mikor döntött, elkezdi a foglalását, akkor innen indítsa a foglalását! Ossza meg másokkal!

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.wetter.at/wetter/oesterreich/niederoesterreich/weissenkirchen-in-der-wachau.

Közeli települések, környéke szállás ajánlóval. Romantikus falvak és kisvárosok:
Melk 16, Krems 15, Weißenkirchen in der Wachau 10, Spitz 9, Emmersdorf an der Donau 7, Dürnstein 5, Pöchlarn 4, Furth 4, Marbach an der Donau 4, Maria Taferl 3, Kleinpöchlarn 2 és Senftenberg 2.

Itt nézz körül a szállások ajánlatai között gyorsan: Szállások Wachau, minden ajánlat hotelekben, vendégházakban, a teljes lista kereshetően itt. Garantáltan jó árak, jellemzően jóval a portai (lista) árak alatt, panziók kedvezményesen, olcsó vendégszobák (Zimmer frei). Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.