Wachau szállás, túrák, borok és látnivalók

Wachau

Hogy mi Wachau, hol található? Az osztrák Duna-kanyar vadregényesebb szakasza, egy régió. ahol harminc km hosszan ódon, bájos kis falvak követik egymást, szőlőkkel borított domboldalak között kanyarog az út – ez Ausztria egyik legnagyobb borvidéke, remek száraz, fehérborokkal, rizlinggel és veltelinivel. Számomra nagy kedvenc a térség, Magyarországhoz közeli kerékpáros túra kalandhoz bátran ajánlom.

Szálláshelyek, díjmentes szállodakereső magyarul: Wachau és környéke hotel, szállás ajánlatai ITT. Egy ás több éjszaka esetén is érdemes körülnézni, napi és csomag árak, speciális szobatípusok jó áron érhetőek így el.

Itt nézzen körül a szállások ajánlatai között gyorsan! Szállások Wachau, minden ajánlat hotelekben, vendégházakban, a teljes lista kereshetően ITT. Garantáltan jó árak, jellemzően jóval a portai (lista) árak alatt, panziók kedvezményesen, olcsó vendégszobák (Zimmer frei). Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás is segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen!

Wachau-Nibelungengau-Kremstal: www.wachau.at – szállás lehetőségek részletesen, közvetlen elérhetőségek. Családi apartman, olcsó szoba egyéni és csoportos foglaláshoz is. Szép kilátás, jó környezet. Név szerint: Gästehaus “Weinbergblick”, Hotel Schachner**** és a Hotel Weinresidenz Sonnleitner**** (4 csillagos szálloda), Prandtauerhof, Appartementhaus Residenz „Zum Schwarzen Raben“****, Hotel Garni “Weinberghof”****, szállodákat találunk több katagóriából a 2-3 csillagos kis családi panziótól az exkluzív wellness hotelekig.

A nagyon komoly luxus kategóriától az olcsó, például kerékpárosokra specializálódott vendégházakig mindenkit megtalálunk itt.

Leírás, története:
Hatszáz éve művelik a Wachauban a szőlőt – látványnak is elragadóak a gyönyörűen megművelt szőlődombok és szőlőskertek -, az út mellett is, ott is feltűnnek a szalaggal átkötött szalmakoszorúk, melyek azt jelzik a szomjas utasnak: itt egy Heurige, igyál egy kis Heurigét benne! (Érdekes: egyik-másik ausztriai nyelvjárás ráadásul ugyanazzal a szóval illeti az újbort, mint a kiskocsmát, zöldvendéglőt, ahol kapható…) A Wachau egész Ausztria egyik legvonzóbb – s mert közel van, a magyar turistáknak is igen ajánlható – idegenforgalmi központja. A táj gyönyörűsége, a Duna két oldalát szegélyező ötszáz-hatszáz, néha ezerméteres hegyek, a történelmi műemlékekben gazdag kisvárosok, a romantikus várromok és híres kastélyok, a nagyszerűen kiépített kerékpárutak a turisták százezreit vonzzák ide minden évben. S a Wachau az osztrák történelem egy darabja is, s egyik – mint kissé fellengzősen mondani szokták – bölcsője az osztrák kultúrának, ahol mai s élnek a régi, hagyományok, rangos és szórakoztató programok, fesztiválok, koncertek és színházi előadások, ősszel pedig vidám szüreti mulatságok várják a kikapcsolódni vágyó idegent.

Budapest és Wachau távolsága 244 km az online útvonaltervező ajánlásával.

Látnivalók, nevezetességei fentebb magyarul és a hivatalos német oldalakon. www.wachau.at. Programok, események, intézmények elérhetőségei. Éttermek, fogadók és kis fizető vendéglátó helyek is a nyilvántartásban.

Érdekesnek, hasznosnak találta az oldalunk? Kérjük, hogy mentse el a kedvencek közé, és mikor döntött, elkezdi a foglalását, akkor innen indítsa a foglalását! Ossza meg másokkal is!

Zoomolható térkép, a várostérkép, GoogleMaps műholdkép a környékről:
[geo_mashup_map]

Közeli települések, környéke szállás ajánlóval:
Melk 16, Krems 15, Weissenkirchen in der Wachau 10, Spitz 9, Emmersdorf an der Donau 7, Dürnstein 5, Pöchlarn 4, Furth 4, Marbach an der Donau 4, Maria Taferl 3, Kleinpöchlarn 2 és Senftenberg 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.