Velenje nevezetességei, szállás és látnivaló keresés tippek

Velenje

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A Šaleška völgy központja, 83.5 km² -es a teljes területe, 2018-ban 32802 fős állandó lakosságú város. Cilli-től, Celjétől 24 kilométerre találjuk északi irányban. Régi, történelmi időtávon kifejezetten érdekes ember lakta terület ez, 1250-ből maradtak fenn az első írások, oklevelek, ahol megemlítik.

Magában a városban meglepően kevés a szálláshely lehetőség, alig pár hotel van, amit le tudunk foglalni online: Velenje szállások ITT. Szerencsére a térségben közel négyszáz szálláshely lehetőség között kereshetünk egész évben az interneten, kiváló kirándulóhelyek és vonzó települések sora, mi is ezt ajánljuk mindenkinek. Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Savinjska szállások ITT. Zreče, Laško, Cilli, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Solčava, Rimske Toplice, Luče, Mozirje, Ljubno, Velenje és Vransko: kiadó, kivehető egységek külön-külön leírással és fotókkal. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. Hotel lista, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Ljubljana, Maribor, Zreče, Rogaška Slatina, Cerklje na Gorenjskem, Podčetrtek, Mozirje, Dobrna, Šoštanj, Topolšica, Mislinja, Žalec, Šmartno ob Paki, Polzela, Braslovče és Lepa Njiva.

Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Velenje szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A Ljubljana Jože Pučnik Airport, a repülőtér távolsága autóval 72 km, 1 óra 25 perc.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Velenje távolsága kb. 410 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 4 óra autópályákon haladva, jól megközelíthető. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 6 óra 15 perc (413 km). Csoportos túrákat, buszos utakat, kirándulásokat is szerveznek ide Magyarországról, ami mutatja az értékét.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A vára (Grad) a 13. században lett erősre megépítve, a magas domb közelében jelenleg egy síugrósánc található. Az építészeti értékek olasz mesterek, tervezők keze munkáját is dicsérik. A helyi lázadók és a törökök sem tudták bevenni a várat. 1558-tól a jelenlegi formájában maradt fenn. A vármúzeum a városi helytörténeti múzeum (Mestni Muzej), 10-17 óra között látogatható, részletek és belépő árak: www.muzej-velenje.si/info.php, 1957 óta működik. A városban továbbá található bányamúzeum (Muzej premogovništva).
2019-ben ott tartanak, hogy a bányászat által létrehozott tavak területén turisztikai és rekreációs központot fejlesztenek. A sokat kritizált bányaipari vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a környezeti változásokat, és igyekszik eltávolítani felelősen a negatív következményeket. Célja az egészséges munka- és élőkörnyezet megóvása.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.bergfex.si/sommer/velenje/wetter/prognose/.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük