Tarifa szálláshelyek, Atlanti óceán part nyaralás ajánló

Tarifa

Egy távoli, de annál inkább különleges tengerparti, félig óceán parti üdülőhely a spanyolországi Tarifa. A Gibraltári-szoros kisvárosa, Észak-Afrika (Marokkó) szomszédságában találjuk. Teljes, 420 km² területén az állandó lakosság 2016-ban valamivel 18 ezer fő feletti volt. A spanyolok magukat büszkén európainak tartják, jogos, de itt egészen más kép fogad, mint Észak-Spanyolországban. Itt szélből nincs hiány, gyakran túl erős a szél a vitorlázáshoz.

2017-től foglalható, kellemes, 2 főre ideális, tengerre néző 30 m² jól felszerelt studio apartman a El Estrecho ITT, mindezt elérhető áron. El Estrecho

Szállások gyűjtőhelye, olcsótól a luxus szálloda lakosztályig, kis hotel, panzió és apartman árajánlatok: Az tarifai akciós szállás ajánlatai összegyűjtve ITT. Kattints a piros linkre! Diákszállás, olcsó turista szállás, minden lehetőség a környékről. A rengeteg foglalható szálláshely mutatja, hogy itt időnként kifejezetten megélénkül itt a turizmus.

Ajánló, szálláshelyek keresése és foglalása díjmentesen magyarul Tarifa-ban: Tarifa hotel szállás ajánlatai ITT. Kedves és családias panzió vendégházaktól a legnagyobb szállodákig minden.

Központi helyen jó olcsóbb szállás például a Hostal Boutique Tarifa, egyszerű tiszta vendégszobák. Hostal Boutique Tarifa

A környéke kínálatban, városok / szállások távolsága: Facinas 15.9 km 1, Algeciras 18.7 km 11, Los Barrios 21.3 km 4, Zahara de los Atunes 25.5 km 10, Fnidek 28.7 km 1, La Línea de la Concepción 28.7 km 7, San Roque 29.5 km 2, Ceuta (Marokkó) 30.0 km 5, Tanger (Marokkó) 31.5 km 19, Barbate 34.6 km 30, Castellar de la Frontera 36.6 km 3 és Los Caños de Meca 40.2 km 8.

Apartmanok, kiadó házak, üdülő-villa, panzió, vendégház, szállod kereshető. Garantáltan a legjobb árak, jellemzően jóval a közvetlen (portai lista) árak alatt, nincs trükközés, kedvezmények vannak. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen!

Központ, jó szálláshelyek: La Casa Amarilla Hotel, Posada Vagamundos Hotel, a belváros pici vendégházai közül.

4 csillagos szálloda a közelben: Melia Atlanterra **** és a El Cortijo de Zahara Hotel ****. A Hotel Hurricane Tarifa neve magáért beszél, a tenger hullámainak szerelmesei megkapják a magukét :).

Repülőterek távolsága a központtól: Ibn Batouta – Marokkó (TNG) 42.4 km, Jerez (XRY) 91.1 km. Panziók, apartmanok és szállodák minden igényre. Olcsó, wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, rendezvényre.

szálloda szoba Beach Hotel Dos Mares

Beach Hotel dos Mares

A város állandó lakossága 17 ezer fő körüli volt korábban. Tarifa Spanyolország és Nyugat-Európa legdélibb városa Cádiz provinciában (tartományban), amelynek egyik partját az Atlanti-óceán, másik partját a Földközi-tenger mossa. Népszerű üdülőhely, több mint 50 szálloda vagy apartman van csak az óvárosban.Nagyon sokféle emberek megfordulnak itt: arabok, európaiak, amerikaiak, japánok és kínaiak, és jó a véleményük az élményekről és a szolgáltatásokról egyaránt. Ki tudja, talán ez már Afrika varázsa.

Útikalauz részlet a történetéből:
A város neve a római időben Julia Transducta volt. Itt telepedtek le a  közeli Zelis lakói. A kikötő és a város között található kastélyt muszlim vezetők építtették a 10. században, III. Abd-al-Rahman uralkodása alatt. 1292-ben IV. Sancho ostromot indított és megadásra késztette az arabokat. A város védelmével Alfonso Perez de Guzmánt bízták meg. 1810. december 20-án és 1811. október 18-án, a Félszigeti háború során francia csapatok ostromolták meg a várost. A 20.század során a városban jelentősen fellendült az idegenforgalom, amihez kapcsolódik Gibraltár közelsége.

Éghajlat a mediterrán, ez áthatja a várost, a júliusi középhőmérséklet 21 °C,a januári 13 °C., az átlagos évi szélsebesség a városban igen magas, 45 km/h. A legszelesebb hónap a július, ekkor az átlagos szélsebesség 54 km/h, a legkevésbé szeles hónap a november, 41 km/h-ás átlagos fuvallatokkal.

Látnivalók és nevezetességek például név szerint: *** Estrecho Natural Park, * Guillermo Perez Villalta, spanyol festő, szobrász és építész szülővárosa * Luis Fernandez, francia válogatott labdarúgó * Castillo de Guzmán kastélya, * IV.Sancho (1282-1295), Kasztília és León király szobor, * Iglesia de San Mateo templom és * Cueva del Moro-őskori barlang rajzok.

Ide autóval elindulni Magyarországról már egyfajta vakmerőség, mégis gyakran látni rá példát sokat egy-két hónapig utaznak Európában így egy nagy kört megtéve.

Budapest és Tarifa távolsága kb. 3066 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 28-29 óra autópályákon tempósan haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva minimum 39 óra (3401 km). Ezt bátrak vagy vakmerőek két nap alatt megteszik felváltva vezetve, de lássuk be, hogy ez sem az autónak, sem nekünk nem jó, megéri repülővel utazni pl. Malaga-ig, a közvetlen Wizzair járat fél évre előre foglalva (2018. májusra, júniusra, júliusra és augusztusra is roppant kedvező volt.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps mûholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minõségben:

Kemping, legolcsóbb szállások: tarifa.costasur.com/en/camp-sites.html. Transzferek és helyi olcsó tömegközlekedés.

Magyar Wiki: hu.wikipedia.org/wiki/Tarifa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.