Shkodra szálláshely: nevezetesség, utazás ajánló

Shkodër, Shkodra

Albánia egy ismert, egyre ismertebb városa. Kiváló egy vagy fél napos kirándulóhely. A régió központja, ami azt jelenti, hogy 80 ezer fő volt az álladó lakosság a belső városi részen, és összesen kb. 228 ezren laktak a régióban, vonzáskörzetében, ami Montenegró határát is érinti. A határ túloldalára (Podgoricába) olcsón el lehet jutni Budapestről ‘támogatott’ low-cost (diszkont) légitársaságokkal.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Shkodër, Shkodra szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

Legkeresettebb a Rose Garden Hotel 3 *** ITT (2015. óta interneten foglalható, standard, deluxe és családi szoba 3-4 főre egyaránt kedvező, alacsony árakon)

Szállás Shkodër, Shkodra és környéke, egyre több és egy jobb ajánlat, bővülő kínálat, javuló minőség: Grand Hotel 5***** ajánlatai ITT öt csillagos szálloda. Tirana távolsága 119 km Shkodrától. Itt találjuk még a városban a Rozafa szálloda, ami az olcsóbb kategória képviselője. Szállások hotel, panzió, magánszállás, olcsó apartman (kiadó hotel szoba és privát lakás) kategóriák. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Velipoja, Shëngjin, Koman, Baks-Rrjoll, Bahçallëk, Canaj, Mahallʼ e Kryethuit, Grilla, Barbullush és Koplik.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Podgorica (TGD) 39,2 km (Montenegró), Tirana nemzetközi repülőtér (TIA) 73,9 km és Tivat (TIV) 75,0 km – Montenegro.

Nevezetességei, látnivalói:
A legfőbb nevezetességek közül az illír időkre datálható, mai alakjában középkori Rozafa vára (Kalaja e Rozafës), a várhegy aljában elterülő 18. századi bazár és az Ólom-mecset (Xhamia e Plumbit). A vár felépítéséhez a magyar Kőműves Kelemen balladájával rokon történet kötődik: a három kőműves fivérnek be kellett falaznia a legkisebb fiú feleségét, Rozafát, hogy amit nappal felépítenek, éjszaka ne omoljon le. A modern városközpontban van az ország legnagyobb katolikus temploma, a Szent István-székesegyház. Itt található az ország legnagyobb stadionja, a Loro Boriçi Stadion.

Shkodrai-tó közelében, a Drin, a Buna és a Kir összefolyásánál található a város, ez a térség legnagyobb édesvizű tava. A tópart többféle programot, kirándulási lehetőséget kínál.

Ízelítő fotók és élménybeszámoló képek:

Budapest és Shkodra távolsága 843 km, ami ma már egy nap alatt elérhető távolság autóval.

Az online albániai utazási irodai ajánlatok szálláshelyekre, szállodákra weboldal nem fejlődött, így a linkjét levettük. Ami szépen fejlődik évről évre az Airbnb mellett az a Booking.com: .

Időjárása, hőmérsékletek és előrejelzések: weather.com/weather/tenday/l/ALXX0001:1:AL. Nyáron ez egy kimondottak forró, mediterrán éghajlatú terület.

Turizmus online útikalauz, képek, leírások és programok angolul weboldal megszűnt.

További leírás magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Shkodra. Rengeteg hasznos adat, történelem, útikalauz részletek. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni vagy megállni átutazóban?

Képek, hírek a környékről és város fotók: www.shkoder.net.

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval – Shkodër, Shkodra térképe kinagyítható szépen:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.