Sala Comacina nyaralás, tóparti üdülés

Sala Comacina

Szállás, üdülés/nyaralás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Sala Comacina szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Lezzeno, Argegno, Nesso, Lenno, Tremezzo, Ossuccio, Mezzegra, Griante Cadenabbia, Veleso, Brienno, Schignano és Dizzasco.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Lugano repülőtér (LUG) 20,5 km, Milánó Malpensa repülőtér (MXP) 51,6 km, Milánó – Orio Al Serio nemzetközi repülőtér (BGY) 53,0 km és Milánó Linate repülőtér (LIN) 57,0 km.

Lombardia Olaszország legészakibb régióinak egyike, természetes határa igen hosszú: északon az Alpok; délen a Pó folyó, nyugatra a Lago Maggiore és a Ticino folyó, keleten a Garda-tó és a Mincio folyó. A régiónak tengerpartja nincsen, egyéb természetes vizeket, gyönyörű folyókat és tavakat bőven találunk, amelyeknek partjain nyugodt pihenésre számíthatunk. Lombardia valószínűleg Itália folyókban leggazdagabb régiója. Az Alpok és az Elő-alpok számtalan a Pó folyóhoz tartozó kisebb víz, folyó és patak forrásvidéke.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Lombardia területének nagyságát tekintve a negyedik helyet foglalja el Itália húsz régiója között, Szicília, Piemont és Szardínia után. Morfológiailag meglehetősen egyszerű a táj, területének több mint negyven százaléka hegyvidék, északi része az alpesi zónához tartozik. Legmagasabb pontja a Bernina masszívuma a maga több mint négyezer méterével, illetve több impozáns hegycsúcs magasodik háromezer méter fölé, köztük a Disgrazia Svájc határán, az Adamello és az Ortles-Cevedale Trentino-Alto Adige határán. Az Alpok déli irányban az Előalpok központi zónájában folytatódik, míg még délebbre a dombok veszik át helyét, mint a Brianza, a Varesotto stb. A déli területek fennmaradó része síkság, ami Lombardiának több mint negyvenhét százalékát teszi ki, és a Pó-síkságának központi részét képezi. Az Oltrepo Pavese nevű területen már az Emiliai-Appenninek húzódnak, a hegység legmagasabb pontja a régióban a Lesima hegye.

Ezen a helyen, Como megyében található, egy kellemes kis olasz üdülőfalu. A pusztán néhány utcácskából álló település festői zöld környezetben terül el mindössze öt négyzetkilométeren a Comói-tó partján. A hely hamar hangulatba hozza az odalátogatót, macskaköves utcáin a háttérben húzódó hegyek látványa romantikus idillt teremt. Szép időben látogatást tehetünk a tóban található kis zöld szigetre, vagy túrázhatunk egyet a települést körülvevő erdős hegyoldalon.

A település környékén található az Agriturismo Alpe di Sala, egy farm/szálláshely, amely tárt karokkal várja az olasz vidéki élet iránt érdeklődő turistákat. A hely nyugodt, a világtól elzárt, de könnyen megközelíthető. Itt a Comói-tóra való mesés kilátás mellett vidám hangulatban lehet részünk, finomakat ehetünk, és nem kell a pénztárcánk miatt aggódnunk, mert a hely ár-érték arányban kielégítő. Az idelátogatásra mindenképpen érdemes egy egész napot szánni.

Sala Comacinában elsősorban a pihenésé és a kiváló olasz ételeké a főszerep. A település első számú étterme a Locanda La Tirlindana, ahol elsősorban olasz és mediterrán ételeket kóstolhatunk akár a hangulatos belső térben, akár a Comoi-tóra és a mögötte sorakozó zöld hegyekre néző teraszon. Az ételeik kiemelkedően finomak, különösen a citromos raviolit érdemes megkóstolni.

Szintén közkedvelt és hangulatos hely a Ristorante La Comacinam, ahol az ablak melletti helyeket érdemes megcélozni, ha a tóra nyíló romantikus kilátásban akarunk gyönyörködni, vagy itt kiülhetünk a teraszra. Az ételek itt finomak, és a kiszolgálás kielégítő. Egy vacsora erejéig mindenképpen érdemes beülni, és innen végignézni a naplementét.

Az egyéb olasz és mediterrán ételek között a hamisítatlan itáliai pizzát mindenképpen a Lido di Sala Comacina nevű étteremben ajánlott kipróbálni, ahol szintén adott a gyönyörű, tóra néző kilátás, és egy pohár hideg sör mellett élvezhetjük az idilli hangulatot.

Délután egy kávé vagy egy pohár bor erejéig francia hangulatot is magunkba szívhatunk a Lido di Sala Comacina nevű bárban közvetlenül a főút mellett. Akár a reggelünket egy reggelivel itt kezdhetjük egy finom péksütemény mellett például.

Érdemes még kipróbálni a Taverna Bleu nevű éttermet, ahol az elmaradhatatlan tóra néző kilátás mellett eredeti olasz és mediterrán ételekben lehet részünk.

Sala Comacina egy nagyon hangulatos, pihentető falucska Olaszország egy kevésbé ismert, pont ezért zsúfoltságtól mentes részén, ahol főleg a kikapcsolódásé és a finom olasz ételeké a főszerep a Comói-tóban és környékében való gyönyörködés mellett.

Olaszország kedvelt turista úti cél a magyarok körében, mert nem csak repülővel, autóval is könnyen megközelíthető, és az utazási idő is barátságos, az út ugyanis mindössze fél napot vesz igénybe, ha az ország északi részét vesszük célba. Bár az olasz csizma legkedveltebb nyaralóhelyei a tengerpartok, amiből akad bőven az országban, a fehér homokon túl is találunk itt mesés helyeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük