Lugano szállások: szálloda üdülés-nyaralás fórum

Lugano Svájc olasz anyanyelvű részének legfontosabb, nagyon ismert települése. A Monte Brè hegy oldalán, a Luganoi-tó partján fekszik. A város állandó lakossága körülbelül 50 ezer fő. A hivatalos nyelv az olasz itt. Több mint mesebeli luxus üdülőhely, a történelme is figyelemre méltó.

Lugano kedvelt szálláshelyei magyarul, a legjobb foglalható ajánlataikkal: Lugano szállások, hotel és apartman ajánlatok ITT. Szép szálloda szoba vagy kiadó konyhás lakás, itt mindent rendben egy helyen találunk az előző piros linkre kattintva. Elit kaszinó és jó vendéglátó helyek, még-még sokkal többről van itt szó.

Szállodák kereséséhez nagy segítség: Lugano szállások, szállodák ajánlatai ITT kereshetőek. Az összes online foglalási rendszer közül a legjobb árakat kikereső rendszer. Körülbelül 85 szálláshely ajánlatai közül választhatunk. Kis luxus villáktól, kisebb fogadóktól a nagy 5 csillagos szálloda csodákig.

Luganoi népszerű, ismert szálláshelyek Luganoban:
– 5 csillagos: a Hotel Splendide Royal (szépen felújított, a legfelsőbb körök kedvence errefelé), Grand Hotel Villa Castagnola *****, Villa Principe Leopoldo Hotel & Spa *****.
– 4 csillagos:
– Villa Sassa Hotel Residence & Spa **** vagy a Hotel De La Paix ****
– Holiday Inn Lugano Centre **** (néhány percre a tótól és a fontosabb helyektől, drága, de a tetőteraszról a látvány sokakat kárpótol ezért, last minute akcióban akár csak 110 euró egy éj 2 fő részére)
– Lugano Dante Center Swiss Quality Hotel ****
– 3 csillagos és egyéb jók például: Acquarello Swiss Quality Hotel *** – first minute és last minute utazási ajánlatok is gyakran várják az érdeklődőket. Általában a magasabb kategóriák, a luxus szállodák ajánlatait találjuk meg elsőre. Olcsóbb kategóriából foglalhatóak 2 csillagos panzióktól: Eco Hotel Locanda Del Giglio, Park Ravio és Carioca is jó lehet nyaralásunkhoz. Lugánóban persze sokkal több van a kemping kategóriától kezdve a privát, magánszállás, gyógyüdülő, nyaraló villákon át a helyi kis wellness és kozmetika szolgáltatásig. Étterem, panzió és minden a vendégek igényeihez igazodva.

A szálláshely kiválasztását segíti a foglalási oldalon található térkép, leírás és néhány kép, a fotók magukért beszélnek, az ide érkezőkért nagyon sokat tesznek.

Budapest és Lugano távolsága, útvonal-tervező ajánlásával körülbelül 1029 km autóval, az utazás gy körülbelül 9 és fél óra autópályákat is igénybe véve, kis pihenőket közbeiktatva.

Lugago Villa Sassa - medence külső

Városok, környékbeli települések. Lugano környéke szállás ajánlatai kedvezményes árakkal: Gandria 2.6 km 1, Pugerna 2.7 km 1, Vezia 3.6 km 1, Muzzano 3.7 km 1, Comano 4.1 km 1, Montagnola 4.3 km 2, Bigogno 5.1 km 1, Carona 5.3 km 4, Agra 5.4 km 1, Lanzo d’Intelvi 5.5 km 1, Arogno 5.6 km 3 és Bissone 5.6 km 2.

A repülős út drága vagy bonyolultabb lehet. Repülővel is utazhatunk Luganoba Budapestről. A SWISS járatain Zürichben van az átszállás, és így 4-7 órás és fárasztó lehet az út, ahol 66-90 ezer Ft/fő a repülőjegy ára, ami egy család esetében önmagában óriási luxus. Járatok reggel és délután is választhatóak.

Repülőterek távolsága a Lugano belváros központjától légvonalban: saját a Lugano-Agno repülőtér (LUG) 4.4 km, Milánó Malpensa repülőtér (MXP) 46.0 km, Milánó Linate repülőtér (LIN) 65.0 km és Orio Al Serio nemzetközi repülőtér (BGY) 67.5 km – Bergamo.

Lugano nevezetességei, fő látnivalók nevei Lugánóban:
• Museo civico di belle arti – Városi Művészeti Múzeum
• Museo Wilhelm Schmid – Wilhem Schmid Múzeum
• Chiesa Santa Maria degli Angioli
• Galleria Gottardo – Gottardo Galéria
• Környékbeli hegyek
• Fondazione Aligi Sassu e Helenita Olivares – Aligi Sassu és Helenita Olivares Alapítvány
• Museo storico – Történeti Múzeum
• Piazza Riforma
• Museo cantonale di storia naturale – Kantoni Természeti Múzeum
• Museo doganale svizzero – Vámmúzeum
• Az olasz típusú házak
• Museo delle culture extraeuropee – Európa Múzeum
• Museo cantonale d’arte – Kantoni művészeti múzeum
• Cattedrale San Lorenzo: 875-ben épült.
• Museo d’Arte Moderna – Modern művészetek múzeuma

Tovább részletesebb útleírás tippek angolul: www.lonelyplanet.com/switzerland/ticino/lugano/sights – útikönyv idegenvezetés szerűen.

A helyi utazási irodák, idegenvezetők számtalan dologban lehetnek a segítségünkre: kirándulások, programok, egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése. Nyelvet, turizmust tanulók is nagy örömmel érkeznek ide.

Időjárása és meteorológiai előrejelzés: www.wunderground.com/global/stations/06770.html.

Várjuk az Önök véleményét is fórum, blog hozzászólás szerűen alább.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műhopdképek:
[geo_mashup_map]

Bemutató és élménybeszámoló képekben:

Szólj hozzá!

4 hozzászólás : "Lugano szállások: szálloda üdülés-nyaralás fórum"

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés
trackback

[…] távolságok a központtól légvonalban: Lugano repülőtér (LUG) 34.4 km, Milánó – Orio Al Serio nemzetközi repülőtér (BGY) 61.5 km, […]

trackback

[…] távolságok a központtól légvonalban: Lugano repülőtér (LUG) 41.4 km, Engadin St. Moritz – Samedan repülőtér (SMV) 55.5 km, Milánó […]

trackback

[…] távolsága a központtól légvonalban: Lugano repülőtér (LUG) 33.7 km, Milánó – Orio Al Serio nemzetközi repülőtér (BGY) 39.1 km, […]

trackback

[…] távolsága a központtól légvonalban: Lugano repülőtér (LUG) 21.5 km, Milánó Malpensa repülőtér (MXP) 60.3 km, Milánó Linate […]