Rheinberg Németország: szállás és utazás tippek

Rheinberg

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A következő piros linken keresztül megkapjuk a jó áron foglalható szálláshelyek listáját magyarul. Garantáltan kedvező árak a felsorolt szállások esetén: Rheinberg és környéke szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – szálloda, kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére ez a kereső kínálja a szabad szobákat/egységeket. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

Kiemelhetőek a szálláshelyek közül:
Hotel am Fischmarkt ITT 3*** (a vendégek kedvence, tágas 26-37-45 m²-es szobákkal, a modern és klasszikus keveréke, jó étterem/reggeli)
Hotel-Restaurant Orsoyer Hof ITT ** (olcsóbb vendégfogadó, vendégház 2-3 ágyas szobákkal).

Leírások, látnivalók és nevezetességeik – események, program ajánló:
Rheinberg Németországban, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekszik. Az alig 31 ezer fős állandó lakosságú kisváros gazdag programlehetőségeket kínál a kultúrára és a sportra vágyóknak egyaránt. Nem túlzsúfolt, 75.24 km²-es teljes területén 410 fő/km volt a népsűrűség a 2022-es év elején, és ugyanennyi volt 2011-ben is.

Gótikus városháza, vámtorony, magtár és több templom őrzi a múlt emlékeit. Legrégebbi közülük a Szent Péter templom, amelyet először 1106-ban említenek a források. Az „Alte Kellnerei”, vagyis a „Régi pince” az egykori kölni választófejedelem várának egyetlen máig látható része. Az egykori erődítmények maradványai két kilométer hosszan veszik körbe a történelmi városközpontot. A folyóvízellátás előtti időkben az egyes városrészek közösen használt szivattyúból nyerték az ivóvizet; ezeket „szivattyúközösségeknek” nevezzük. A pumpák némelyike máig fennmaradt. A háborúk áldozatainak állít emléket a Toni Hermanns által tervezett „Tor der Toten” kapu, illetve a katonai temető.

Természetkedvelőknek javasoljuk a mintegy száz fajt bemutató Terra Zoo-t (állatkertet), ahol olyan különlegességekkel találkozhattok, mint az albínó krokodil. A város parkja több mint kétszázéves múlttal dicsekedhet, egy szabadtéri uszodával rendelkezik; az egyedi épületek kedvelői értékelni fogják a park hatszögletű, hétméteres lakótornyát. Csakúgy, mint az ossenbergi szélmalmot, amelyben ma kertészet és kisállatpiac működik. A Rajna-part kellemes kirándulóhely, extraként Orsoy és Duisburg-Walsum között komp közlekedik.

Rheinberg csatlakozott a Stadtredeln klímavédelmi kampányhoz, amelynek célja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Ennek érdekében minél több kilométer letekerésére buzdítják a helyi és az idelátogató kerékpárosokat. Érdemes követni a visszatérő eseményeket, mert rendszeresen szerveznek többek között látványfutást és zenés művészeti projekteket. A rendezvények közül kiemelkedik a ZusammenKunst: ezen a fesztiválon zenészek, költők, táncosok és egyéb művészek alkotnak – egyetlen éjszakára. További programokat találhatsz, illetve a hivatalos honlapon böngészheted az aktuális ajánlatokat, szép fotók/képek a helyről: www.rheinberg.de/de/dienstleistungen/tourismus/.

A város különlegessége, hogy a világ egyik legismertebb zarándokútvonalán, a Szent Jakab úton fekszik.

Ha kedvet kaptál egy rheinbergi úthoz/vakációhoz, a szálláslehetőségekről, a hírekről vagy az időjárásról könnyedén tájékozódhatsz az interneten.

Közeli, környékbeli települések szállás ajánlóval/ajánlatokkal: Duisburg 39, Xanten 31, Moers 7, Wesel 7, Kamp-Lintfort 5, Dinslaken 4, Voerde 2, Neukirchen-Vluyn 2, Hünxe 2, Sonsbeck 2, Alpen és Issum.

EssenMülheim repülőtér (ESS) 28,3 km Weeze repülőtér (NRN) 31,5 km, Düsseldorf nemzetközi repülőtér (DUS) 32,3 km és Dortmund repülőtér (DTM) 70,1 km, KölnBonn repülőtér (CGN) 83,1 km és Eindhoven repülőtér (EIN) 84,1 km (Hollandia).

Budapest és Rheinberg távolsága kb. 1224 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 13 óra nagyobb részben autópályákon haladva. Végig mellékutakon (fizetős autópályákon kívül) haladva szintén egy napon belül elérhetjük jó sofőrökkel (16-17 óra alatt).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.