Most – utazás a cseh Mostba

Most észak-csehországi bányásztelepülés (németül Brüx). 2008. szeptember 5-7-én itt rendezték meg a Csehországi Bányászvárosok és Települések Országos Találkozóját is. Az esemény szervezői alapvető célul tűzték ki a hagyományápolást, a bányászmesterség széleskörű bemutatását, népszerűsítését, valamint a bányász barátság erősítését.

Most városa kedvezményes szállás árai, kereső online foglalással együtt: Most hotelek és egyéb szállások ITT. Kezdjük itt a szálláshelykeresést, pontos dátumokkal egyből foglalható is díjmentesen. Panzió, kiadó privát apartman, olcsó szállás és elit hotel szoba kategória egyaránt megtalálható

Hogy Mostban valóban igen fontos szereppel bír a bányászat, arról ki-ki maga is meggyőződhet, ha ellátogat a város földalatti bányamúzeumába, melyet működő bányagépekkel, szerszámokkal rendeztek be egy hajdanán bezárt bányaüzemben.

Képek, utazás fotók:

Szállások a környéken, települések online a közelben: Obrnice 4.0 km 1, Litvínov 7.8 km 5, Svinčice 8.0 km 1, Osek 9.9 km 1, Duchcov 10.2 km 1, Bílina 10.6 km 1, Jirkov 14.6 km 1, Teplice 17.1 km 18, Pozorká 17.6 km 1, Chomutov 18.7 km 10, Seiffen 19.0 km 12 és Český Jiřetín 19.5 km 1.

Repülőterek távolsága légvonalban: Karlovy Vary nemzetközi repülőtér (KLV) 63.6 km, Prága Václav Havel nemzetközi repülőtér (PRG) 64.5 km, Drezda repülőtér (DRS) 66.4 km és Lipcse Altenburg repülőtér (AOC) 94.9 km.

Látnivalók, nevezetességei:
A város arculatát mégsem a múzeum, sokkal inkább szépséges temploma, a Mária mennybemenetele nevű határozza meg, a Hnevin várral együtt, melyet nem messze találunk az eredeti királyi város helyétől, melynek 1964-ben döntöttek sorsáról. A költözést csak a városka késő gótikus temploma nem szenvedte meg, melyet 1975-ben 841 méterrel arrább mozdítottak helyéről. A templom acélvázával együtt közel 12000 tonnát nyomott, 53 hidraulikus teherkocsival, melyek menet közben az egyenetlen terepet is kijavították, kellett odébb vinni. A templom a város műemlékeként csak a stabilizáció és a felújítási munkák után 13 évvel nyithatta meg újra kapuit az érdeklődök előtt. 1989-ben a templom berendezését állították helyre fokozatosan, a barokk oltár után az orgonát, majd a többit. Az 1993-as nyitás után ismét felszentelték. Egy évvel később falai közt már az állami szépművészeti galéria is otthont kaphatott, melyet a kulturális kincsek szerelmeseinek, nemcsak a templom kalandos története folytán érdemes felkeresni.

Hotelek, szállodakereső: Most olcsó online hotel ár ITT Ha már nincs hely a Cascade Hotelben, még akkor is találhatunk másik olcsó kiadó szobát vagy apartmant. Lásd. pl.: www.ubytovani.cz/krusne-hory/most/apartman-vito/55706/ (Ubitování).

– Időjárása, előrejelzés, jelentések: Hőmérsékletek és webkameraweather.weatherbug.com/Czech%20Republic/Most-weather.html.

Németül még több leírás és adat: de.wikipedia.org/wiki/Most_(Tschechien).

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük