Chomutov szálláshely, hotel és apartman árak keresése

Chomutov

Németül: Komotau, cseh város az Ústí nad Labem régióban. 2006. július elsejétől számít törvényhatósági jogú városnak.

Winterthur magyarul, hotelek és panziók internetes online akciós szállás áraik: Chomutov szállás kereső azonnali árak online – KATTINTS IDE!. Kezdjük a szálláshely keresést most! 1-5 csillagos hotel kategóriák itt Csehországban díjmentes foglalással. Fizetni ott kell csak helyben a hotelekben, szálloda és apartman napi és csomag árak, olcsó panzió vagy a kis hegyi vendégház kategória.

Keresett, kedvelt szálláshelyek név szerint:
– Hotel Arena *** (2013. óta online foglalható, tiszta, jó a személyzet és kedvezőek az árak)
– Aparthotel Areál DKS (2016. óta interneten 38 m²-es apartman egység, jól felszerelt)
– Hotel U Dvou medvídků (lakosztály és szoba, jó elhelyezkedés)

Chomutov szállások, Csehország olcsó szálloda, kis hotel, panzió és apartmanok ajánlatai (napi és csomag árak): Chomutov összes szállása összegyűjtve ITT. Kattintson az előző piros linkre! Garantáltan kedvező árak: Penzion Avionika (panzió), Clochard Hotel vagy a Zamek Cerveny Hradek Hotel.

További városok, cseh települések, hotel szállás lehetőségek távolsága a környéken: Jirkov 5.3 km 1, Kadaň 13.3 km 5, Žatec 17.1 km 3, Rübenau 19.2 km 1, Most 18.8 km 3, Klášterec nad Ohří 20.4 km 2, Seiffen 21.3 km 12, Obrnice 21.4 km 1, Litvínov 21.4 km 5, Kurort Seiffen 22.3 km 2, Jöhstadt 23.0 km 3, Perštejn 23.3 km 1, Olbernhau 23.8 km 2 és Neuhausen 24.2 km 3, Jöhstadt 24.7 km 1, Neuhausen 25.0 km 3, Olbernhau 25.1 km 2, Heidersdorf 26.1 km 1, Zöblitz 26.4 km 1 és Pobershau 27.0 km 2. Kiadó lakást, csoportos diák szállást a helyi lakók vagy az idegenforgalmi irodák szakemberei tudnak ajánlani. Hotel Cesky Dum 3*** kiváló csillagos itt a városban (étterem és szálláshely). Továbbá: Svahová, Vikletice, Strupčice, Boleboř, Místo, Výsluní, Hora Svaté Kateřiny és Bitozeves.

A huszadik legnagyobb település a Cseh Köztársaságban, a negyedik az Ústi nad Lábem régióban, és a legnagyobb a 124200 fő lakosságú Chomutov kerületben. Megközelítőleg 48700 állandó lakosa van a belső 29,253 km²-es területén (2017).

Repülőterek távolsága a belváros központjától légvonalban: Karlovy Vary nemzetközi repülőtér (KLV) 45.3 km, Prága Václav Havel nemzetközi repülőtér (PRG) 72.2 km, Drezda repülőtér (DRS) 78.2 km és Lipcse Altenburg repülőtér (AOC) 86.4 km

Látnivalók, nevezetességei:
A város történelmi magjával a Chomutovka folyó bal partján fekszik kiszélesedve az Ore-hegység lábainál fekvő Chomutovsko-Teplice medencéig. Felszínét túlnyomórészt sík területek határolják, csak a keleti részeken és délkelet felé nyúlik ki a hegyoldal felé néhány tíz méterrel.

Történelem, történeti betekintő:
A Szent Katalin gótikus temploma és a városháza régebben a Teuton Lovagrend parancsnoksága alatt állt. Chomutov eredetileg ugyan cseh piactér volt, 1252-ben a teutonok vették birtokukba, majd teljesen germanizálták a területet. A város alapító okirata 1396-ból származik, 1416-ban a lovagok eladták IV. Wenceslausnak. 1588-ig számos tulajdonosváltás lezajlott, míg Chomutov végül egy jezsuita úr kezébe nem került, akinek meggyűlt a baja a helyi, protestáns lakossággal. A város 1605-ben nyerte el szabadságát, királyi várossá nyilvánították. A 30 éves háború alatt fejlődése stagnált. Fellendülni csak a 19. század második felében lendülhetett, a bányászat és a vasáru ipar jelentőségének növekedésével. 1970-re Chomutov jelentős nehézipari csomóponttá vált. A város virágzott, a lakosság száma 1938-ra elérte a 30 ezret. A fejlődés egész a második világháború végéig tartott. A nehézipar 1989-ben vesztette el jelentőségét, a környezetvédelem kapott hangsúlyos szerepet. Olyan szórakozási lehetőségeket nyújtó területek fejlesztésére helyezték a hangsúlyt, mint a Timsó tó környéke, az Ore-hegyi állatkert vagy a Bezruc völgy. Történelmi nevezetességeinek és kikapcsolódási lehetőségeinek köszönhetően a város mára a turisták egyik fontos célpontjává nőtte ki magát.

Városnéző túránkat érdemes az Óváros árkádokkal szegélyezett, téglalap alakú központjával kezdeni. Rögtön ott találjuk a Május elseje tér 1697-ből származó, barokk Szentháromság oszlopát, Ambroze Laurentise alkotását, melyet hét szent szobra fog körül, melyek 1725 és 32 között keletkeztek.

Az északnyugati oldalon található Városházát a város legértékesebb épületei határolják, ezek egyike a Szent Katalin templom, melyet korai gótikus stílusban építettek 1281-ben. A másik, a szemközti oldalt található, 1518 és 42 között épített, késő gótikus stílusjegyeket mutató Szűz Mária Mennybemenetele Templom, mely mellett az 53 méter magas Város Torony emelkedik. Az 1525-ben pusztító várostűz után újították fel, ma kilátótoronyként használják.

A déli oldal végén találjuk a Szent Ignác barokk templomot, mely két tornyával magasodik déli homlokzata fölé. A templomot Carlem Luragem építette a jezsuiták számára 1663 és 71 között. Ma képtárként használják, az egykori jezsuita hálóteremben pedig a városi múzeum telepedett le.

A gótikus polgárházak legfontosabb épülete az a későgótikus, 9-es számú, mely a főtér északnyugati oldalán a legutolsó. Érdemes megtekinteni.

A Timsó tó a nyári hónapok egyik legkedveltebb turistacsalogatója. A timsó 1% körüli, magas koncentrátuma kisebb fajta Holt-tengerhez teszi hasonlóvá a tavat, hisz meggátolja, hogy a vízben elburjánzanak az élő szervezetek, vagy hogy az gazosodni kezdjen.

A Timsó tóval északon határos Ore-hegyi állatkert főképp európai vadállatok tenyésztésére és háziasítására szakosodott, mint amilyen a farkas, vagy a bölény.

A Bezruč völgy 13 km hosszú, 200 méter mély erdős völgye a város északnyugati oldalán a kirándulni vágyó turisták kedvence. A Strážiště hegy (551) Chomutov északi peremén magasodik, ormán egy hotel működik, valamint egy fenséges kilátást nyújtó tornyot találhatunk.

A város számos sportolási lehetőséget nyújt az ide érkezőknek. A helyi úszómedencén túl, minigolf pályák, golf klub, gördeszka park, faltenisz, nyári és téli stadion egyaránt várja a mozogni sem rest turistákat.

Látnivalók, beszámolók (angol): www.virtualtourist.com/travel/Europe/Czech_Republic/Ustecky_Kraj/Chomutov-409337/TravelGuide-Chomutov.html.

Chomutov és Budapest távolsága 623 km, Chomutovtól Prága 92 km az online útvonal tervező ajánlásával. Nagyobb részt jó minőségű autópályákon haladhatunk. Egy kellemes 7-8 órás utazási időt lehet tervezni.

Időjárás előrejelzés, hőmérséklet jelentések: weather.yahoo.com/Chomutov-Czech-Republic/EZXX0044/forecast.html.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Chomutov szálláshelyek, hotel és kiadó szoba. Utazás egy kisebb cseh városba. Csehország nevezetességei sokadik része a blogon.

Népszerű kis hotel, céges rendezvény helyszín, étterem és panzió: www.penzionavionika.cz/en/. Szálláshelyek (hotel, pici panzió és olcsó apartman vagy szoba): www.pensionhotel.sk/ubytovanie-chomutov-severne-cechy-cesko-penziony-o01112114.html.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük