Körutazás Anglia, London

London, Stratford, Windsor, Salisbury, Greenwich kulcsszavak és még több.

Londonba tudunk utazni repülővel és busszal is kedvező áron, a szervezett buszos kirándulás egy utazási irodai csoporttal még mindig olcsóbb, mint a repülőjegyeket is tartalmazó. A fapados jegyárakat ismerve ez elég meglepő, de ismerve az utasokat pont ezért utaznak arányaiban kevesen Angliai körutazásra.

A Z(s)eppelin Londont is érintő népszerű angliai körutazását mutatjuk be alább.

Program (vázlat)
1. Nap: Szeged-Budapest-Passau-Köln
Korán reggel indul a busz, nagyon szép tájakon keresztül haladunk és Kölnben van egy éjre szállás a csoportnak.

2. Nap: Köln-Canterbury-London
Brüsszel-Calais útvonalon halad tovább a busz, átkelés a La Manche csatornán, ami után egy kisebb városban Canterburyben van pihenő. Londonban kis ismerkedés következik a várossal, a repülős utasok itt csatlakoznak. 4 éjre Londonban van szállás

3. Nap: London
Reggeli után egész napos városnézés jön, ez részben buszos, illetve gyalogos. Trafalgar square, Piccadily Circus, Tower Bridge, parlament, Buckingham palota, ami után a szabad időben egy általunk egyénileg választott helyet is meg tudunk látogatni. Westminster Apátság, egy meseszép ingyenes múzeum vagy a parkok egyike is lehet a célpontunk.

4. Nap: Oxford, Stratford és Warwick kastélya
Londontól észak-nyugatra indul a kirándulás. Először az ősi egyetemi városba érkezünk, ahol a régi kollégiumi épületek között sétálhatunk. Stratford upon Avon-ban Shakespeare emlékhelyét tekinthetjük meg. Később Anglia egyik legszebb középkori kastélyát látogatjuk meg, Warwick. Madame Tussaud viaszfigurái itt is megtekinthetőek, ami a Viaszmúzeum tulajdona, este érkezik vissza a csoport a szállodába.

5. Nap: Windsor-Stonehedge és Salisbury
Salisbury WiltshireA legrégebbi királyi székhelyen, a királynő kastélyába, Windsorba érkezünk. A mai napig laknak a kastélyban, ahol a Szent György kápolnát és Mária királynő babaházát is megtekintjük, egyes részek látogatása korlátozva van. Stonehedge monumentális közé érkezünk, ami a mai napig egy talány. A régi idők varázslói vagy az UFO-k tették itt le a névjegyüket? Nagyon régi emlékek, történetek kötődnek a helyhez, szertartások, tájékozódási pontok stb. Salisburyben a gótikus katedrális megtekintése kötelező program, az építmény egy remekmű, anglia legmagasabb tornya itt van, kertjében kellemes sétát teszünk, mely évszázadok óta ilyen csodás (szép időben).

6. Nap: London, Greenwich, Calaison át Frankfurt
A repülős utasok a repülőtérre utaznak transzferrel. Az autóbuszos utasok Dover irányában indulnak haza. Greenwichben van pihenő, a londoniak által is kedvelt kirándulóhelyen van a Királyi Tengerészeti Akadémia, a Hajózási Múzeum és egy komoly Obszervatórium épület is. Anna királynő palotája az UNESCO Világörökség része is.

7. Nap: Frankfurt-Nürnberg-Budapest
Hosszú út több pihenővel, esti, késő esti órákban érkezés haza.

Véleményeket, ötleteket várunk.

Árak 2011:
Időpontok:
Fakultatív program lehetőségek még:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük