Hosszú hétvége Ausztriában: buszos kirándulás

Dunai hajóút Kremstől Melkig, és látogatás Grazban: Hosszú hétvége Ausztriában: buszos kirándulás: A Z(s)eppelin kulturális körutazásai közül ez egy rövidebb, olcsóbb program. Aki még nem járt

Ausztriában, annak különösen nagy élmény lehet ez a 3 nap/2 éjszaka:
1. Nap:  Szeged-Budapest-Bécs
Kora reggel indul az utazás Szegedről, Budapesten át utazva érik el Bécs városát. Itt autóbuszos városnézés következik. Ezután a környék leglátogatottabb városában folytatódik az út, Klostenburg, melyben Ágoston rendi templomot láthatunk (freskók, csillogó főoltár stb.). A következő hely Babenberg Lipót alapította kolostor. A szállás a bécsi erdő cidékén van, ami viszonylag olcsó lehet így, mint a belvárosban.

2. Nap: Kremstől Melkig. Wachau vidéke
A Duna mentén folytatódik az út a hotel reggeli után. Ez itt az osztrák kultúra bölcsője, számtalan páratlan műemlék található ezen a vidéken, nem véletlenül a legvonzóbb hely a helyiek, vagy kerékpár túrázók számára is. Itt fakultatív program lehetőség a hajózás (ezt előre kell foglalni). A Dunáról romantikus kastélyok és várak képe is megcsodálható. A melki partraszállás után a csoport együtt folytatja az útját. Apátsági templom belső udvarát megtekintjük együtt.

A Strudengau vidékén folytatódik az út, pihenő Grein városában van, ezen az éjszakán a szállás Linz környékén van.

3. Nap: Bad Aussee és Graz ->Visszautazás
a sárga virág szépsége, természetes vidámságaA Nárcisz ünnepélyre érkezik meg már reggel a csoport Bad Aussee-be. A látvány magáért beszél, sokan érkeznek ide messzi földről ugyanekkor, ez egy igazi turista látványosság. A virágdíszbe öltöztetett járművek felvonulása egyszer mindenképpen nagyon érdekes program.
Graz a stájer főváros a következő, ott már helyi idegenvezető ismeret meg a várossal, láthatjuk a Dómot, a Mauzóleumot, a jezsuita kolostor és rendház épületét, az Operát és Graz hangulatos főterét, belvárosát. Később rábafüzesen át vezet az út hazafelé, Budapest, és később Szegedre a késő esti órákban.

Időpont: 2011. VI.03. (péntek-szombat-vasárnap)
Részvételi díj: 33500 Ft, egyágyas felár: 9200 Ft, 2x vacsora felár (15 főtől) 5800 Ft. Utazás végig autóbusszal. Fakultatív hajós program 6800 Ft, belépők árai ~25 euró. Minimum 35 fő esetén indul a program, de várható, hogy megtelik az út idén is, mert ez egy kiváló kikapcsolódás. Csatlakozni (felszállni lehet) Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom útvonalon (autópályák).

Írja meg Ön is a véleményét, kérdéseit az úttal kapcsolatban itt a hozzászólások, fórum részben!

Egyéni utak szervezésekor a fenti és az oldalsó szálláskereső jó tájékozódást, szállásfoglalási lehetőséget nyújt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük