Koppenhága – Gasztronómia

Királyként étkezni Dániában

A koppenhágaiak szeretik az elegáns konyhát, s eközben csaknem elfelejtették az. igazi házi kosztot. Éppen ezért az étterem egészen különleges dolognak számít itt. Ezt tudja a szakács, tudják a vendégek, s ezt tudnia kell a turistának is.

■             Kong Hans Kælderen. Az az étterme a városnak, mely már régóta dicsekedhet azzal, hogy kapott egy Michelin-csillagot. Kétcsillagos étterem viszont egész Dániában egy sincs. Vingårdsstræde 6.

■             Divan 2. A Tivoli elegáns étterme olyan, akár egy fantáziaparkban levő mesevilág. A konyha Párizst idézi, a számla a csillagos égből jön, az este feledhetetlen. Tivoli, Vesterbrogade 3.

■             Krogs Fiskerestaurant. Itt csakis hal van az étlapon, minden lehetséges módon elkészítve. Ez egészen különleges Dániában, mert a dánok – bár az ország az Északi- és a Keleti-tenger között fekszik – ritkán esznek halat. Gammel Strand 38.

■             Alsace. Osztrák főszakács sürgölődik a konyhán. Almás rétes? Semmi probléma. Dán borjúsült? Az sem probléma. Minden lehetséges, ami az adott évszakban összecseng a szakács elképzeléseivel. Ny østergade 9.

■             Cap Horn. A város egyik „legdánabb” étterme. Minden nyersanyag hazai termék. Nyhavn 21.

■             Philippe. Ez az az étterem, amely a leginkább hasonlít egy elegánsan kényelmes bisztróra. Fehér abrosz, gyertyafény. takaros szakács, aki mindenkit ismer. S ehhez olyan étlap, aminek örülni tud minden érzékszervünk, a gyomrunk és a pénztárcánk is. Gråbrødretorv 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük