Koppenhága – Éjszakai élet

Szórakozás egészen hajnalig – Night life of..

A koppenhágai éjszakai élet szorosan összefügg a naptárral. Például egy hóközepi kedd éjszaka az egész város üres. Viszont egy hó elejei szombat estén boldog lehet az ember, ha egy üres bárszéket talál. A dánok emellett nem kedvelik különösebben a diszkót, és a liberalizmusnak ebben a fellegvárában az erotika szó kevesebb izgalmat vált ki, mint azt általában gondolnák.

■             Bananrepublikken. Annyira nem dán, amennyire a nevéből következtetni lehet. Kalipszózene és különös italok. Nærrebrogade 13.

■             X-Ray. Koppenhága egyetlen harsány diszkója. Gothersgade 13. 3. emelet.

■             Kakadu Bar. Ez lehet a bizonyíték arra. hogy mégis található némi erotika Koppenhágában. Elegáns bártáncosnők és drága pezsgő hajnalig. Colbjørnsensgade 6.

■             Café Rust A neve ellenére nem a kávékedvelők Mekkája. Rockzenekarok adnak itt koncertet, amit lehet hallgatni, vagy a zenére táncolni. Guldbergsgade 8.

■             Copenhagen Jazz House. Csak akkor érdemes felkeresni, ha éppen nincs dzsesszfesztivál a városban. Niels Hemmingsengade 10.

■             Vinstuen Toga. Valójában egy észrevétlen kis vendéglő, a képviselők találkahelye, akik egy fárasztó nap után hideg sörre vágynak. Store Kirkestræde 3.

■             Palæ Bar. Az a kis vendéglő, ahol mindenki ismer mindenkit, és ennek ellenére éjszaka egy óráig békésen elüldögélhet az ember egy könyv mellett. Ny Adelgade 5.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük