Kamnik és környéke szállások, látnivalók Szlovénia

Kamnik (németül Stein in Oberkrain) egy kellemes kis közép szlovéniai város, ahol az oktatás, a kultúra és a gazdaság emberi léptékű és így vonzóan európai világát fedezhetjük fel. A régi hagyományokkal rendelkező tényleg történelmi település kiállta az idők próbáját eddig. 9.10 km²-es teljes területe sűrűn lakott, 2018-ra 13724 főre nőtt az állandó lakossága. Szlovénia nem véletlenül világhírű, sok gyöngyszeme, ember és természet alkotta része messze átlag feletti, Kanadától Japánig a csodájára járnak.

Díjmentes szállodakereső, gyors áttekintés és foglalási lehetőség: Kamnik hoteleit, árak és ajánlatok ITT, minden, ami az utazáshoz kellhet. Minden magyarul, az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Közeli települések online szállás ajánlóval továbbá: Cerklje na Gorenjskem 19, Stahovica 4, Domžale 3, Laze v Tuhinju 3, Mengeš 2, Šenčur 2, Radomlje 1, Kališe 1, Skaručna 1, Kamniška Bistrica 1, Dol pri Ljubljani 1 és Žerjavka 1 db jelenleg.

Hostel ill. hotel 1,2,3,4 és 5 csillagos keresése lehetséges a fent linkelt oldalon. Ljubljana nyújtja a legtöbb lehetőséget, ahol most már több mint 20 ajánlat közül foglalhatunk online is: Szálláshelyek ajánlatai ITT, angolul (német, olasz stb.) tudók előnyben. A profi szállás kereső rendszerek szinte az egész világra jól működnek, így tényleg maga az utazás (földi, vízi vagy légi) a legbonyolultabb, drágább vagy időigényesebb feladat. Kiadó szobát, apartmant vagy olcsó családi panziót is foglalhatunk interneten keresztül. A négy csillagos 22 szobás Hotel Malograjski Dvor **** nem az egyetlen vendéglátó hely.

Olcsó vendégház, turista szállások egyike a Prenočišča Pod Skalo*** : https://www.youth-hostel.si/en/hostels/youth-hostel-pod-skalo, képek és leírások több nyelven, közvetlen elérhetőségek és további turisztikai infók.

Budapest és Kamnik távolsága 455 km autóval, és ebből kb. 427 km autópálya, így az utazási időt szerencsésen kiválasztva autóval vagy busszal is 4-6 óra alatt kényelmesen odaérünk.

Időjárás és előrejelzés: www.meteovista.si/Evropa/Slovenija/Kamnik/4120863.

Látnivalók, nevezetességei, fotók (képek) és minden más fontos a város oldalán: www.kamnik.si. Síelés lehetőségek, sípálya információk, túra útvonalak egyaránt kereshetőek.

Adatok és angol leírás, adatok, nevezetességei és látnivalói angolul: en.wikipedia.org/wiki/Kamnik. Magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Kamniki-Alpok, A Kamniki-Alpok (szlovénül Kamniško-Savinjske Alpe, németül Steiner Alpen ) az Alpok hegyvonulata.

Zoomolható térkép Kamnik-nak megtalálható a GoogleMaps-on, a környéké jól áttekinthető műholdképen, Google StreetView fotókon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.