Gorenjska: szálláshely Szlovénia Felső-Krajna csodás tája

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Gorenjska

Szlovénia alpesi területeit nevezik így, Felső-Krajna vidéknek is nevezhetjük a térséget magyarul. Az egyik legszebb tájkép itt tárul elénk. A messze földön híres Bledi-tó, a Bohinji-tó vagy Kranska Gora. Sok lehetőség van itt a pihenésre, sportra vagy a kikapcsolódásra. Triglav Nemzeti park, megmászásra csábító hegycsúcsok.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Gorensjka, Felső-Krajna vidék szállások, ajánlatok ITT. A települések és azok környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, hostel, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Gyorsan elérhető a magas hegyek lábánál fekvő Kranj, ez egy 37 ezer fős jelentős város, a térség központja. Ha látni akarjuk Nyugat-Európa fejlettségét, akkor a szomszédos Britof faluján keresztül haladjunk tovább. Szokták mondani, hogy mi magyarok 30-50 évvel lemaradtunk Ausztriától, itt úgy tűnhet, hogy átlagban Szlovéniától szintúgy.

Kranj a terület fővárosa, amit mindenképpen érdemes meglátogatni, egy rövid hétvégi vagy egy Salzburg-ot és München-t is érintő nagy európai körút szép állomása lehet. Ljubljana felől indítva a kirándulástŠkofja Loka szintén útba ejthető egy rövid autós túra állomásként, történelmi múltja kalandos, régi templomok és szobrok, városkapu és híd, régi város ez, ami mindenképpen elgondolkodtat. A 7. századtól telepedtek itt meg az északról érkező szlávok, ez egy határvidék volt, sok harcos lakta. Látnivalói név szerint pl.: Maistrov tér, Špital-torony, Főtér, Városháza, Prešeren Színház, helytörténeti múzeum, várfal. Ingyenes parkolót is találhatunk.

Jelentősebb települések turisztikailag, szállás ajánlóval online: Bled város, Kranjska Gora, Bohinji-tó, Cerklje na Gorenjskem, Kranj, Radovljica, Bohinjska Bela, Škofja Loka, Lesce, Žirovnica, Begunje na Gorenjskem és Ukanc. Egyénileg foglalható apartmanok, panziók és kis hotelek, illetve néhány messze földön híres nagy szálloda.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük