Kranj szállások, üdülés hotel és látnivaló keresés ajánló

Kranj

A térség nekem egyértelműen megtetszett. Szlovéniában, Felső-Krajna régióban található, nagyon régóta lakott 151 km²–es nagyságú kistérség, 2018-ban 55950 fős állandó lakossággal (növekedésben) büszkélkedhet. Kranj város területe 26.3 km², ahol 37313 fő élt 2018-ban. Régen, a középkorban a városka a Kokra és Száva folyó találkozási pontjára épült, épp ezért kellemes hangulat, apró sikátorok, folyó menti parkok gazdagítják képét. A 2003-as Férfi európai vízilabda-bajnokságot itt rendezték meg.

A következő piros linken keresztül megkapjuk a jó árakon egyénileg foglalható szálláshelyek listáját. Garantáltan jó, a vártnál néha olcsóbb árak a felsorolt szállások esetén: Kranj szállások, hotel és apartmanok árak leírással ITT. Minden szálloda kivehető egységei, kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

Nézd meg a térséget, szervezz ide hosszú hétvégét, vagy a horvát tengerpartra utazás előtt vagy után térj be ide egy-két éjre! Kellemes hegyvidéki és vidéki városi hangulat egyben, már majdnem Sopronhoz hasonlítottam nem véletlen.

Népszerű hotelek, szállások:

Cukrarna Guest Accommodation (vendégház, az egyik legjobb olcsó szállás, kiváló helyen, jó személyzettel, családias hangulat, közös fürdőszoba, hotel kényelem hostel-diákszállás áron, 2-3-4-6-8 ágyas elhelyezés)
• Hotel Creina (3 csillagos ***, Kranj központjában, közel a síközponthoz)
• Hotel Azul (Ljubljana repterétől 4 km-re, újépítésű, 15 percre a központtól)
• Hotel Bellevue (3 km-re a központt, panorámás kilátás, teraszos szobák)
• Bed and Breakfast Valjavec (dombokkal körülvett nyugtató környezet, közel a Brdo Kastély, ingyen parkolás)
• Hotel Kokra (4 csillagos ****, magas színvonal, barátságos személyzet, elegáns megjelenés)
• Hotel Actum (történelmi centrumban 4 csillagos **** romantikus neo-barokk design ház)

A 2-3-4 csillagos szállodák, panziók és az apartman kategória online akciós árakkal.

Filléres akciók, last minute utazás akciók az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon. Kranj hotelek, szállások ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó lakás, szobák, házak és olcsó ágyak hosszútávra), kis szálloda, turista-vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. A szállás árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok egész Szlovéniából, Európából, és távolabb. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

A környező táj, az erdők, a szépen művelt kertek, gyümölcsösök és legelők magukért beszélnek. Az 1511-es földrengés Kranjban nagy károkat okozott, nem nagyon maradtak fent épületek az ezt megelőző korokból. A földrengés után egy pestisjárvány sújtotta a várost, így csak a XVIII. század végére érte el régi fényét. Méretileg igazán fontos nagyvárossá az I. világháború alatti és utáni iparosítással vált. Kulturális és oktatási központ szerepe vitathatlan. A távoli magas hegycsúcsokat, a síugrópályát, a vasútvonalat vagy a templomokat nézve sejthetjük, hogy itt van mit megérteni, megtanulni.

GoogleMaps 2013

A kínálatban, városok / közeli településeken található szállások száma és távolsága, a környéken a jobb oldalsó, fenti szálláskereső segít gyorsan: Šenčur 4.5 km 1, Preddvor 8.3 km 2, Škofja Loka 9.2 km, Podnart 9.8 km 1, Cerklje na Gorenjskem 9.9 km 24, Smlednik 10.1 km 1, Medvode 13.2 km 3, Zgornje Jezersko 17.8 km 1, Mengeš 18.4 km 1, Radovljica 18.4 km 6, Kamnik 19.2 km 1 és Begunje na Gorenjskem 19.4 km 2.

Budapest és Kranj távolsága kb. 491 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 5 óra autópályákon haladva. Mellékutakon (autópályán kívül) haladva egy napon belül elérjük.

További útvonalak keresésére jó a Viamichelin, vagy térképek és autós, buszos utazások a GoogleMaps-on műholdképpel tervezhetőek. Repülőtér távolságok a központtól: Ljubljana – Brnik (LJU) 7.4 km, Klagenfurt (KLU) 45.0 km és Trieszt – Ronchi Dei Legionari (TRS) 82.8 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben.

Magyarországról busszal és vonattal elérhető, át kell szállnunk legalább egy alkalommal.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Kranj-i utazási, szlovén témában szólj hozzá itt!

Leírások, látnivalók és nevezetességeik – események, program ajánló vagy képek a helyről. Kranj látnivalói, nevezetességei. Turisztikai útikalauz, hivatalos angolul: www.visitkranj.com és Kranjwww.slovenia.info.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.