Ferrara szállások: hotel, apartman, utazás és látnivaló blog

Ferrara

Az olasz város Emilia-Romagnában, Ferrara megye székhelye. Bolognától észak, észak-nyugatra fekszik a Pó főágának egyik elágazásán. A város a Bolognától Páduáig és Velencéig terjedő fő vasútvonalon helyezkedik el, több ágazata nyúlik Ravenna, Poggio Rusco és Codigoro felé. Teljes térség 404 km²-es területén 131 ezer fő körüli volt a hivatalos állandó lakossága 2019-ben.

Ebben az olasz városban olcsó turista szállások, felszerelt modern apartmanok, 2-3-4 csillagos hotelek várják az utazókat. Díjmentes szállás, szálloda-kereső: Ferrarai szállás ajánlatok ITT. Kis öröm a pangó időkben, hogy olcsóbbak az utazások, akciósak a szálláshelyek. Minden szállás kategória kereshető a fenti szállás-keresővel. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Kiemelten keresett jó hotelek a vendég értékelés, fórum alapján:
– 4 ****
Hotel Annunziata (a kastély, a Castello Estense közelében; büféasztalos reggeli, program ajánló, kerékpárkölcsönzés, 100 méterre a buszmegállók)
– 3***: Hotel Nazionale (13 szobás központi, jó helyen lévő mini-szálloda)
– 2**: Hotel Le Corti Pitstop (olcsóbb ágyak és egyágyas szobák, tiszta szállás jó helyen)
– Egyéb kategória:
Alchimia R&B (6 db kiadó szoba, parkolóhely, wifi, kerékpár bérlés, stílusos épület, modern szobák, Palazzo dei Diamanti közelében jó helyen a történelmi városrészben)
– Guest House Delizia Estense (6 szobás vendégház, belvárosi, a látnivalók közelében van)
– San Guglielmo Apartments (2-4 fős modern, felszerelt kiadó lakások)

Hostel (ifjúsági szállás, munkás- vagy diákszálló, olcsó panzió és konyhás lakás: apartman), luxus villák és lakosztályok is a kínálatban, a top üzletemberek és céges csoportok megtalálják a számításukat. Last minute, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok keresése és foglalása. Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás, hostel interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

2019-ntől körülbelül kétszázötven szálláshely ajánlatai foglalhatóak egész évben, egy szállás kereső, a következő linken összegyűjti az internetes árakat díjmentesen, azonnali árak/visszaigazolás kapható percek alatt. Kattints a következő linkre! : Ferrara szálláshelyek összegyűjtve lista ITT. Keress konkrét dátumokra magyarul! Vonzó, különleges, tényleg minden lehetőség.
Ferrara szállás

Hotel Annunziata suite hálószoba - mini lakosztályszállás

Környéke szállás kínálatában még települések: San Martino 6.7 km 1, Gaibanella 7.9 km 1, Quartesana 9.8 km 1, Vigarano Mainarda 10.6 km 2, Malalbergo 14.6 km 4, Copparo 17.3 km 1, SantʼAgostino 18.9 km 1, San Pietro in Casale 22.7 km 1, Dogato 22.9 km 1, Molinella 24.4 km 2, Minerbio 26.4 km 1 és Finale Emilia 26.4 km 1 (távolsága / szállások száma). Továbbá: Occhiobello, Cona, Francolino, Borgo Malpasso, Montalbano, Piacentina, Mirabello, Monestirolo és Tamara.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Guglielmo Marconi (BLQ – Bologna) 42.2 km, Forlì Airport (FRL) 79.2 km, Villafranca (VRN – Verona) 85.0 km, Marco Polo (VCE – Velence) 94.4 km.

Története, történelmi bevezető:

Ferrarát valószínűleg a Pó szájához tartozó lagúnák lakosai alapították. Két korai városközpontja is van: egy a katedrális körül, a másik, a castrum bizantino, ami a San Pietro körzet, az ellentétes rakparton található. A város első említése 754-ből származik, az Aistulf lombard király által kiadott dokumentumban találkozhatunk vele. Ferrara a 12. századig az Adelardi család, majd kihalásuk után az Este család birtokába tartozott, hosszú időn át ők adták a város hercegeit, fejedelmeit. 1452-ben Borso előbb a Modena és Reggio városok fölötti hercegi címet kapta meg III. Ferenctől, majd Velence ellen harcolt sikeresen, mely pápai részről a Ferrara hercege címet megszerezte neki. Az uralkodók sorában I. Ercole következett, aki a Mediciek után a késői 15. és a korai 16. század legnagyobb művészeti patrónusa volt. Ferrara kulturális központtá nőtte ki magát különösen a zene területén. Európa szinte minden részéről, de kivált Franciaországból és Flandriából, Ferrarába sereglettek a kor jelentős zeneszerzői. Olyanok, mint Josquin des Prez, vagy Jacob Obrecht, aki 1505-ben itt halt meg egy járványnak köszönhetően. Ferrara hírnevét és dicsőségét az a II. Alfonzó tornázta az egekbe, aki Tassónak, Guarininek, és Cremonininek patrónusa volt. Ferrara ismét a lenyűgöző zenei élet egyik központja lett. Itáliában pusztán a tradicionális, zenéről elhíresült városokat, Rómát, Milánót, Velencét nem utasította a háta mögé. Luzzasco Luzzasci, Lodovico Agostini és Carlo Gesualdo zeneszerzők öregbítették tovább a város hírnevét. Alfonzó törvényes fiú utód nélkül halt meg, így 1597-ben VIII. Kelemen pápa Comacchióhoz hasonlóan, szabad hűbérbirtokká nyilvánította a várost. Ferrara és területei továbbra a pápai államok közé tartoztak, az V. Pál pápa által emelt erődítményt 1832 és 59 között az osztrákok használták csapataik állomásoztatására. A város, elszakadva Ausztriától, 1860-ban lett az Olasz Királyság része.

Látnivalói, nevezetességek:

Ferrara történelmi központja, reneszánsz városa és a Pó torkolata 1995 óta az UNESCO által vezetett Világörökségek listáján szerepel. A várost a mai napig 9 kilométer hosszú fal veszi körbe, melynek legnagyobb része a 15-16. század során épült.

Ferrara a múltban nagyon fontos történelmi központ volt, és az egyik leggazdagabb középkori reneszánsz hely. Mára barátságos, csendes várossá vált, amin végigsétálva átélhetjük minden egyes lépés mágikus atmoszféráját.

A város legfontosabb látványossága a katedrális, melyet 1135-ben építettek, a román és a gótika jegyeit hordozza homlokzatán. Utóbbi egy rendkívüli Utolsó ítélet ábrázolásban ölt testet, melynek alkotója ismeretlen. Impozáns, pink és fehér márvány, reneszánsz harangtornya Alberti befejezetlen alkotása. Ugyancsak Ferrara legismertebb épületei közé tartozik az Este kastély, a város közepén található Castello Estense. A vörös téglából épült, négytornyos épület 1385-ben épült, várárok veszi körül. Részleges helyreállítására 1554-ben került sor. Az egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozó várkastély közelében magasodik a Szent Anna kórház csarnoka, ahol hajdanán a költő, Torquato Tasso elmebaját igyekeztek kezelni.

A Palazzo del Municipiót a 18. században építették újjá, egykor az Este család korai rezidenciájaként szolgált. Szomszédságában a San Giorgo katedrális, 1135-ben épített, büszke épülete magasodik. A belső részek barokk restaurálását 1712-ben hajtották végre. Harangtornya reneszánsz stílusban épült.

A híres Este család tagjainak síremlékeit, többek közt I. Alfonzóét, II. Alfonzóét, I. Ercolét, továbbá Lukrécia Borgiáét és Eleonora d’Aragonáét a Monastero del Corpus Dominiben találjuk.

A város 14. századi, Alberto d’Este által alapított egyeteme jogi, építészeti, orvosi, és természettudományi karral rendelkezik. Egykor megfordult itt Nikolaus Kopernikusz, Paracelsus és Janus Pannonius. Könyvtárában értékes kéziratokat őriznek Tassótól és Orlando Furiosótól.

A Palazzo Schifanoia Alberto V d’Este uralkodása alatt épült meg 1835-ben. Külső falain Borso d’Este életét megörökítő freskókat találunk, továbbá zodiákus szimbólumokat, és a hónapok allegorikus megfelelőit olvashatjuk. A palotabelső Domenico di Paris által készített stukkókat tartalmaz. Az épületben kóruskönyveket és reneszánsz érmegyűjteményt kiállítanak.

Néhány zsinagógát találhatunk a városban, a középkori városrész szívében, közel a Castello Estense katedrálishoz pedig a Zsidó Múzeumot.  Ez az útszakasz 1627-1859 között a gettó részét képezte.

A város híres szülötteinek sorát gazdagította, a 2007-ben elhunyt Michelangelo Antonioni olasz filmrendező és forgatókönyvíró.

Ferrara számos szabad térrel, reneszánsz parkkal és történelmi kerttel járul hozzá ahhoz, hogy látogatói a kellemes séták és kirándulások ideális városának tekinthessék. Legyen szó, akár múzeumlátogatásról, akár színházi programokról, a turisták számos lehetőség közül választhatnak. Ferrarában tucatnyi vásár és előadás szórakoztatja a látogatókat, a legendás színekkel és ízekkel csalogató híres Palio lovasversenyeitől, a koncert- és operaszezonon át, az újonnan kialakult rendezvényekig, amelyek mára oly népszerűségnek örvendenek, mint a kiemelkedő Ferrarai Utcai Zenész Fesztivál.

Nevezetességei és történelem 2. bejegyzés ITT. Olvass tovább a linkre kattintva!

Aki nemcsak Ferrarára, a környező olasz városokra kíváncsi, keresse fel a mindössze 40 kilométerre, csupán fél órás útra fekvő Bolognát.

Ferrara hotel, szálloda és magánszállás keresés ajánló: Gyerünk, nézzünk körül a hotel ajánlati között, jól rendezve kereshető ITT. Fórum vélemények, árak és képek együtt.

szálloda

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben segítenek az eligazodásban.

Aktuális időjárás, minimum és maximum hőmérsékletek, szél és csapadék, előrejelzés: Időjárás ITT www.comune.fe.it/1442/webcam-su-ferrara – élő, késleltetett kamera képek non-stop, belváros – olasz webkamera 0-24. Ferrara Olaszország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük