Modena szállások és látnivaló keresés, utazás blog tippek

Modena

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke Modena (modenai dialektusban Mòdna) szálláshelyekben gazdag, igazi olasz város tele élettel, rendezvényekkel, emberekkel, jó éttermekkel és kávézókkal. Nevét kimondottan jól ismerhetjük, ha sokat olvasunk. Egyeteme régen alapult, sok más nevezetessége és látnivalói szintén értékesek. város Olaszországban, az azonos nevű Modena megye székhelye.

Nem véletlenül szerepel kiemelt helyen, a 2017-től foglalható B&B Le Noci di Feo itt szobáit sokan szeretnék lefoglalni, ami egyre nehezebb a nagy érdeklődés miatt. Békés helyen szép stílussal, 2-3 ágyas és tágas 4-5 fős családi szobák reggelivel.

Érdemes az internetes kedvezményes szálloda ajánlatokat gyorsan áttekinteni, gyakran van last minute (utolsó pillanat beli) akció, az előfoglalás pedig sziten teljesen általános (kötöttségek nélkül). Apartmanok és szép szálloda szobák várják, hogy elküldjük a foglalásunk egyszerűen. A városban népszerű olcsó (akciós) 3 csillagos hotelek mellett luxus szálloda kínálat van a következő linken: Modena szállás árak és hotel térkép egy kattintásra ITT – foglalás. Tiszta szobák, jó reggeli, magánszállás apartman (kiadó privát lakás és szoba konyhával), panzió, B&B és vagy luxus hotel, kb. 25 szálláshely ajánlata folyamatosan. B&B-k, három és négy csillagos szép szállodák között bátran válogathatunk, a korábbi vendégek véleményei és az elhelyezkedés együtt jó alapot ad a döntésünkhöz.

Kérjük, hogy a foglalást itt a piros linken keresztül kezdje!

A modenai vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek, 1-2-3-4 csillagos és luxus kategória:
– Hotel Castello ***, Central Park Hotel, Una Hotel ****, Donatello ***, Tiby, Rechigi Park Hotel ****, Lux, Principe stb. jó szállodák a vasútállomáshoz és a belvároshoz közel mind foglalhatóak kedvezményes áron, ami szinte mindig olcsóbb mint egy utazási irodában. Le Ville, Hotel Real Fini Baia Del Re vagy a Modenától 10 km-re található La Corte (Rubiera) a vendégek egy kedvence. Apartman (kis konyhás lakás), panzió és hostel (csoportos turista ill. diák szállások).

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Casinalbo 7.7 km 1, Campogalliano 8.2 km 2, Bastiglia 9.2 km 1, Soliera 9.7 km 1, Formigine 10.5 km 4, Castelfranco Emilia 10.6 km 2, Castelnuovo Rangone 10.7 km 1, Rubiera 11.0 km 4, Ca di Sola 13.0 km 1, Sorbara 13.1 km 2, Solignano Nuovo 13.1 km 1 és Salvaterra 13.3 km 1.

Repülőterek távolsága a központtól (belváros): Guglielmo Marconi (BLQ – Bologna) 31.6 km, Giuseppe Verdi (PMF – Parma) 53.0 km, Villafranca (VRN – Verona) 83.5 km, Peretola (FLR – Firenze) 95.7 km és Montichiari (VBS – Verona) 98.9 km.

Körutazások (buszos utak) érintik ezt a várost.

42.7 km²-es területe sűrűn lakott, 2011-ben 158886 fős állandó lakosú városi önkormányzat, régóta e körüli a népessége.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Modena látnivalók, nevezetességek és turizmus:

Érdekességek, története, fő látványosságok:
Ősi a város, érsekségi székhely és jelentős ipari központ. Ma leginkább az autógyártás fellegváraként ismert, mivel a legtöbb híres olasz autógyár itt található (Ferrari, De Tomaso, Lamborghini, Pagani és Maserati). A Modenai Egyetemet 1175-ban alapították, a bolognai után Itália második egyetemeként. A mai egyetem alapjait II. Ferenc modenai herceg hozta létre 1686-ban. Jogi és orvosi kara évszázadokon át Európa-szerte híres volt.

Területét a VI. sz. óta a longobárdok bírták, majd Toscanáé, később pedig Ferrarával együtt a Torelli-családé lett. 1452-ben III. Frigyes az Este-családot emelte Modena és Reggio hercegeivé. A hercegség kisebb-nagyobb megszakításokkal egész 1859-ig állt fenn. A város területét I. Ferenc herceg növelte jelentősen, beleolvasztva a körülötte fekvő kisebb hercegségeket (Correggio, Mirandola, Novellara és Massa-Carrar). Az Este-ház utolsó hercege, III. Ercole Rinaldo volt, aki a franciák bevonulásakor, 1796-ban Olaszországba szökött. A campo-formiói békében Modenát a Napóleon által létrehozott Cisalpin Köztársasághoz kapcsolták. Napóleon bukása után 1814-ben IV. Ferenc lett Modena hercege, aki anyjától Massa és Carrara területét megörökölte. 1831 és 1848 között rövid időre megfosztották a tróntól a Habsburg hercegeket. Az osztrákellenes francia-piedemonti háború alatt a hercegnek 1859-ben ismét menekülnie kellett. A hercegség 1859. augusztusában csatlakozott az emiliai kormányhoz, majd 1860. márciusában egyesült Viktor Emánuel királyságával.

Nevezetességei közül a város legnagyobb s Európa legjelentősebb román stílusú épülete, a Duomo vagy modenai katedrális emelkedik ki, mely 1997 óta az UNESCO által vezetett világörökségek listáján szerepel. A katedrális építését 1099-ben kezdték meg Lanfranco építészmester irányítása alatt azon a helyen, ahol az ötödik században már két kisebb templom állt. A katedrálist Szent Geminianus tiszteletére ajánlották, akinek maradványait a katedrális kriptájában helyezték el.

A katedrális rózsaablakát a 13. században készítették, bejáratát, melyet kétfelől oroszlános oszlop fog át, a római időkben. Utóbbiakat valószínűleg az építkezés közben ásták ki a földből és építették be a Duomóba. A homlokzat domborművei Wiligelmus mester keze nyomát dicsérik, bibliai prófétákat és pátriárkákat ábrázolnak, a román stílus lenyűgöző példájaként. Különösen kiemelkedő alkotás közülük Ádám és Éva teremtése, a Bűnbeesés, valamint Noé története. Az oldalajtók díszítése figyelemre méltó. A Királyi kapu és a Hercegi kapu körüli falakra Szent Geminianus életét ábrázoló domborműveket faragtak. A templom északi oldalán a Halpiac kapu domborműveit a tizenkét hónap és a breton nyelvű Artúr-ciklus történetei ihlették. A háromhajós Duomo középső hajójában található a kripta és egy márvány szentélykorlát, mely Jézus szenvedését és az Utolsó vacsorát ábrázolja.  A szószéket terrakotta szobrok ékítik. Külön figyelemre méltó a templom fa keresztje, mely a 14. századból származik.

A középkortól kezdve ugyancsak a dóm részét képezi a Torre della Ghirlandina, a modenai katedrális harangtornya. Modena szimbóluma. A 86 méter magas építmény a város minden szegletéből jól látható. Története egész 1179-ig nyúlik vissza, amikor egy ötemeletes épület állt helyén, amit eredetileg Torre di San Geminianonak hívtak. Modena város tanácsa csak Bologna városával versengve határozta el, hogy a tornyot átépítik, az eredetinél magasabbat emelnek. Az újjáépítés a 13. századtól a 15-ig tartott. Tetejét két márványból készült ráccsal (ghirlandina) vették körül, mely egyben a harangtorony nevét adta. Az épület tetejéről páratlan látkép tárul Modena városára, érdemes körülnézni odafentről.

A harangtorony épületének belsejében találjuk a Sala della Secchia termet, mely számos 15. században készült freskójával csalogatja a turistákat. A legenda szerint egy bolognai tolvaj innen lopta el azt a favödröt (secchia), amely miatt a két város között kitört a háborúskodás. A Secchia terem, azóta a két város rivalizálásának szimbóluma.

Jelentős még a város Biblioteca Estense nevű könyvtára, melyben történeti jelentőségű köteteket és közel 3000 kéziratot őriznek. De Modena jól ismert a szakácsok és a gasztronómiailag fogékony fogyasztók körében, mivel itt gyártják a híres modénai balzsamecetet.

Szállodakereső, szállás keresés egyénileg az interneten: Képek, árak a népszerű hotelekről, térkép és leírás egy kattintásra ITT! – Foglaljon a linken keresztül díjmentesen!

Utazás és szállás fotók, élménybeszámoló képek:

A város és környéke zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Modena szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez a hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából. 2019-ben 143 szálláshely közül választhattunk online.

Emilia-Romagna régióban, a Pó völgyétől délre fekszik.

Egy kis földrajz, éghajlati betekintő az időjárás adatok, www.3bmeteo.com/meteo/modena – időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.