Modena szállások és látnivalók az utazás blogon

Modena

Modena (modenai dialektusban Mòdna) szálláshelyekben gazdag, igazi olasz város tele élettel, rendezvényekkel, emberekkel, jó éttermekkel és kávézókkal. Nevét kimondottan jól ismerhetjük, ha sokat olvasunk. Egyeteme régen alapult, sok más nevezetessége és látnivalói szintén értékesek. város Olaszországban, az azonos nevű Modena megye székhelye.

Érdemes az internetes kedvezményes szálloda ajánlatokat gyorsan áttekinteni, gyakran van last minute (utolsó pillanat beli) akció is, az előfoglalás pedig sziten teljesen általános (kötöttségek nélkül is). Apartmanok és szép szálloda szobák várják, hogy elküldjük a foglalásunk magyarul egyszerűen. A városban népszerű olcsó (akciós) 3 csillagos hotelek mellett luxus szálloda kínálat is van a következő linken:Modena szállás árak és hotel térkép egy kattintásra ITT – foglalás magyarul. Tiszta szobák, jó reggeli, magánszállás apartman (kiadó privát lakás és szoba konyhával), panzió, B&B és vagy luxus hotel, kb. 25 szálláshely ajánlata folyamatosan. B&B-k, három és négy csillagos szép szállodák között bátran válogathatunk, a korábbi vendégek véleményei és az elhelyezkedés együtt jó alapot ad a döntésünkhöz.

Kérjük, hogy a foglalást itt a piros linken keresztül kezdje!

A modenai vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek, 1-2-3-4 csillagos és luxus kategória:
– Hotel Castello ***, Central Park Hotel Modena, Una Hotel Modena ****, Donatello ***, Tiby, Rechigi Park Hotel ****, Lux, Principe stb. legjobb szállodák a vasútállomáshoz és a belvároshoz közel mind foglalhatóak kedvezményes áron, ami szinte mindig olcsóbb mint egy utazási irodában. Le Ville, Hotel Real Fini Baia Del Re vagy a Modenától 10 km-re található La Corte (Rubiera) is a vendégek egy kedvence. Apartman (kis konyhás lakás), panzió és hostel (csoportos turista ill. diák szállások).

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Casinalbo 7.7 km 1, Campogalliano 8.2 km 2, Bastiglia 9.2 km 1, Soliera 9.7 km 1, Formigine 10.5 km 4, Castelfranco Emilia 10.6 km 2, Castelnuovo Rangone 10.7 km 1, Rubiera 11.0 km 4, Ca di Sola 13.0 km 1, Sorbara 13.1 km 2, Solignano Nuovo 13.1 km 1 és Salvaterra 13.3 km 1.

Repülőterek távolsága a központtól (belváros): Guglielmo Marconi (BLQ – Bologna) 31.6 km, Giuseppe Verdi (PMF – Parma) 53.0 km, Villafranca (VRN – Verona) 83.5 km, Peretola (FLR – Firenze) 95.7 km és Montichiari (VBS – Verona) 98.9 km.

Körutazások (buszos utak) is érintik ezt a várost.

Érdekességek, története, fő látványosságok:
Ősi a város, érsekségi székhely és jelentős ipari központ is. Ma leginkább az autógyártás fellegváraként ismert, mivel a legtöbb híres olasz autógyár itt található (Ferrari, De Tomaso, Lamborghini, Pagani és Maserati). A Modenai Egyetemet 1175-ban alapították, a bolognai után Itália második egyetemeként. A mai egyetem alapjait II. Ferenc modenai herceg hozta létre 1686-ban. Jogi és orvosi kara évszázadokon át Európa-szerte híres volt.

Területét a VI. sz. óta a longobárdok bírták, majd Toscanáé, később pedig Ferrarával együtt a Torelli-családé lett. 1452-ben III. Frigyes az Este-családot emelte Modena és Reggio hercegeivé. A hercegség kisebb-nagyobb megszakításokkal egész 1859-ig állt fenn. A város területét I. Ferenc herceg növelte jelentősen, beleolvasztva a körülötte fekvő kisebb hercegségeket (Correggio, Mirandola, Novellara és Massa-Carrar) is. Az Este-ház utolsó hercege, III. Ercole Rinaldo volt, aki a franciák bevonulásakor, 1796-ban Olaszországba szökött. A campo-formiói békében Modenát a Napóleon által létrehozott Cisalpin Köztársasághoz kapcsolták. Napóleon bukása után 1814-ben IV. Ferenc lett Modena hercege, aki anyjától Massa és Carrara területét is megörökölte. 1831 és 1848 között rövid időre megfosztották a tróntól a Habsburg hercegeket. Az osztrákellenes francia-piedemonti háború alatt a hercegnek 1859-ben ismét menekülnie kellett. A hercegség 1859. augusztusában csatlakozott az emiliai kormányhoz, majd 1860. márciusában egyesült Viktor Emánuel királyságával.

Modena látnivalók, nevezetességek és turizmus:

Modena nevezetességei közül a város legnagyobb s Európa legjelentősebb román stílusú épülete, a Duomo vagy modenai katedrális emelkedik ki, mely 1997 óta az UNESCO által vezetett világörökségek listáján is szerepel. A katedrális építését 1099-ben kezdték meg Lanfranco építészmester irányítása alatt azon a helyen, ahol az ötödik században már két kisebb templom is állt. A katedrálist Szent Geminianus tiszteletére ajánlották, akinek maradványait a katedrális kriptájában helyezték el.

A katedrális rózsaablakát a 13. században készítették, bejáratát, melyet kétfelől oroszlános oszlop fog át, a római időkben. Utóbbiakat valószínűleg az építkezés közben ásták ki a földből és építették be a Duomóba. A homlokzat domborművei Wiligelmus mester keze nyomát dicsérik, bibliai prófétákat és pátriárkákat ábrázolnak, a román stílus lenyűgöző példájaként. Különösen kiemelkedő alkotás közülük Ádám és Éva teremtése, a Bűnbeesés, valamint Noé története. Az oldalajtók díszítése is figyelemre méltó. A Királyi kapu és a Hercegi kapu körüli falakra Szent Geminianus életét ábrázoló domborműveket faragtak. A templom északi oldalán a Halpiac kapu domborműveit a tizenkét hónap és a breton nyelvű Artúr-ciklus történetei ihlették. A háromhajós Duomo középső hajójában található a kripta és egy márvány szentélykorlát, mely Jézus szenvedését és az Utolsó vacsorát ábrázolja.  A szószéket terrakotta szobrok ékítik. Külön figyelemre méltó a templom fa keresztje, mely a 14. századból származik.

A középkortól kezdve ugyancsak a dóm részét képezi a Torre della Ghirlandina, a modenai katedrális harangtornya. Modena szimbóluma. A 86 méter magas építmény a város minden szegletéből jól látható. Története egész 1179-ig nyúlik vissza, amikor is egy ötemeletes épület állt helyén, amit eredetileg Torre di San Geminianonak hívtak. Modena város tanácsa csak Bologna városával versengve határozta el, hogy a tornyot átépítik, az eredetinél magasabbat emelnek. Az újjáépítés a 13. századtól a 15-ig tartott. Tetejét két márványból készült ráccsal (ghirlandina) vették körül, mely egyben a harangtorony nevét is adta. Az épület tetejéről páratlan látkép tárul Modena városára, érdemes körülnézni odafentről.

A harangtorony épületének belsejében találjuk a Sala della Secchia termet, mely számos 15. században készült freskójával csalogatja a turistákat. A legenda szerint egy bolognai tolvaj innen lopta el azt a favödröt (secchia), amely miatt a két város között kitört a háborúskodás. A Secchia terem, azóta is a két város rivalizálásának szimbóluma.

Jelentős még a város Biblioteca Estense nevű könyvtára, melyben történeti jelentőségű köteteket és közel 3000 kéziratot őriznek. De Modena jól ismert a szakácsok és a gasztronómiailag fogékony fogyasztók körében is, mivel itt gyártják a híres modénai balzsamecetet.

Szállodakereső, szállás keresés online egyénileg az interneten: Képek, árak a népszerű hotelekről, térkép és leírás egy kattintásra ITT! – Foglaljon a linken keresztül online díjmentesen!

Utazás és szállás fotók, élménybeszámoló képek:

Modena és környéke, zoomolható (nagyítható) térkép és GoogleMaps műholdképek:

Emilia-Romagna régióban, a Pó völgyétől délre fekszik.

Egy kis földrajz, éghajlati betekintő az időjárás adatok, képek, előrejelzések és webkamera segítségével: ITT angolul, ill. ITT angolul még több

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük