Škocjan szállás és mesés barlangrendszer látnivaló

Škocjan

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Alsó-Krajna vidék kiemelt kirándulóhelye. A Škocjan-barlangrendszer (szlovénül Škocjanske jame) egy mészkő barlangrendszer óriási cseppkövekkel az UNESCO Világörökség része 1986.-tól. A hozzá tartozó mini önkormányzat 0,4 km²-es területén az állandó lakosság hivatalosan 107 fő volt 2018-ban.

Szállás ajánlatok összehasonlítása a térségben gyorsan, egyénileg: Škocjan szállások, minden ajánlat ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A Szlovén Paradicsom, Szlovénia délnyugati részén húzódik 5 km-nél hosszabb földalatti szakaszon, 200 méternél mélyebb barlangokkal, sok vízeséssel. A földalatti Európában egyedülálló világot a Reka folyó (Reka river) alakította ki, amely tenger felé tartó útja során Škocjan településnél bújik a föld alá, egy kb. 2 óra hosszú program végigérni a fő termein, ami 3 km. A barlangokban a hőmérséklet stabilan 13 C körüli. A főbejáratot lent találjuk a völgyben. Az egyik terem 120 méter hosszú és 30 méter magas. A barlang egyik terme 100 méter körüli magasságú. Nyitvatartása 10-17 óra közötti, a csoportok indulásához kell igazodni (januártól májusig és októberben: 10, 13, 15:30, nyáron minden órában: 10 – 11 – 12 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17). Felnőtt, tanuló/nyugdíjas, gyermek belépőjegyek vannak, 7,5 – 12 – 16 euro.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Škocjan szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis 10-20-50 fős csoportok részére a hotelkereső kínál szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Reggelivel, félpanzióval és all-inclusive árakkal üdülés / nyaralás csomagok. Marinčič Inn 3***, ami régóta népszerű, az újabbak köztül az Apartments Koptur (4 szobás vendégház 2-5 fős egységekkel).

Élménybeszámoló fotók 2016. májusig:

Budapest központja és Škocjan távolsága kb. 541 km autóval, 5 óra jó időben. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

Szállodák, jó szállás vélemények, utazás, kirándulási témában szólj hozzá! Kérdezzük és segítsük egymást, hogy könnyebben szervezzük az utakat!

Környéke, környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Novo Mesto, Smarjeske Toplice, Otočec, Kostanjevica na Krki, Trebelno, Mali Ban, Šentjanž, Raka, Srednje Grčevje, Sevnica, Velika Vas pri Krškem és Hom.

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Zágrábi repülőtér (ZAG) 62,5 km, Brnik repülőtér (LJU) – Ljubljana 74,1 km és Fiumei repülőtér (RJK) 94,8 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók az interneten egyre jobb minőségben. Időjárása, hőmérséklet, szél, csapadék előrejelzés és aktuális: www.meteovista.si/Evropa/Slovenija/Skocjan/4120930.

Turisztikai weboldal, hivatalos angol (többnyelvű útikalauz) oldalak: www.slovenia.info.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.