Novo Mesto látnivalói, szállás keresés és útikalauz tippek

Novo Mesto Szlovénia egy nagy és látványos történelmi városa, nevezetességei mellett ipara is fejlett, egyelőre nem felkapott turisztikai célpont. Azon helyek közé tartozik, ahol érezhetjük, hogy az ismeret (tanított) történelem előtti időkben is volt itt élet, sőt, fejlett civilizációk éltek a mai Szlovénia területén. A külföldi vendégek körében alig ismert, ahogy nálunk Esztergom, Budapest közelsége miatt leginkább csak napközben kirándulnak itt a belföldi vendégek. A német nyelvterületi kapcsolatai erősek, és természetesen horvát kisebbség szintén él itt. A Krka folyó partján található város életre szóló élményt tud nyújtani egy könnyed, de jól megtervezett úton szép időben.

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Novo Mesto szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kedvelt hotelek:

4 csillagos****:
Hotel Krka (központi helyen egy kevéssé felszerelt, drága, üzleties ház, kevés parkolóhely)
3 csillagos***:
– Tourist Farm Škrbina (egy szép mini panziónak nevezhetjük, rácsos babaágy, felszerelt szép szoba és apartman)
2 csillagos**:
– Hotel Pri Belokranjcu (pici panzió, olcsó és normál ajánlatok)

Egyéb szállás kategória:
– Apartment Sobe Ravbar (privát apartman és szobák, vendég-fogadó kiemelkedő elégedettséggel, 2-5 fős egységek)

A szállás kínálat nagy a térségben, kisebb olcsó panziók, vendégházak és kiadó magánszállás vendégszobák, közeli üdülő kempingek sorát előre foglalni a telítettebb főszezoni napokra és hétvégékre érdemes.

Novo Mesto környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Smarjeske Toplice 9, Srednje Grčevje 1, Straža 1, Dolenjske Toplice 4, Otočec 11, Komarna Vas 1, Trebelno 3, Dvor 4, Mali Ban 2, Škocjan 8, Semič 4 és Trebnje 5.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Novo Mesto szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartmanok (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villák) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Nemzetközi repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Zágráb (ZAG) 69,7 km, Brnik (LJU – Ljubljana) 73,5 km és Rijeka-Fiume (RJK) 78,8 km – Horvátország.

Budapest és Novo Mesto távolsága kb. 469 km autóval, de a hegyes vidékek és az autópályák miatt nagyobb kerülővel hamarabb érhetünk oda más úton. Az utazási idő kb. 5 óra és 5 perc. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: GoogleMaps, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a gyorsabb utak feltérképezésére.

Szálloda, jó szállás vélemények, utazás, kirándulási témában szólj hozzá! Kérdezzük és segítsük egymást, hogy könnyebben szervezzük az utakat!

Útleírás, látnivalói és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás. Útleírás, látnivalók és nevezetességei – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Közösségi élet, kultúra, közintézmények, gasztronómia és sport, minden információ egy helyen: www.novomesto.si. Novo Mesto részletesen, a hivatalos weboldal, város portál. A hely története ősrégi, keleti kelta tárgyakat találtak a város területén: maszkokat, bronz övlemezeket például. A mai várost 1365. április 7-én alapították Rudolfswert néven, Habsburg, német vezetésű (uralmi) időkben. Kastélyok és hidak, Ferences templom, neogótikus épület, Vár, Főtér, Nemzeti ház és a Kandija-híd, amit egy városnéző túra során érdemes megtekinteni. Wikipedia magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Novo_mesto, illetve angolul: en.wikipedia.org/wiki/Novo_Mesto.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat: [geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.