Észak-Olaszország szállás, utazás és top látnivalók

Észak-Olaszország

Amit szeretnék látni Észak-Olaszországban, híres városok, tájak, nevezetességek és látnivalók. Úgy ‘észak’, hogy számunkra a mámorítóan vonzó ‘dél’, igen, sokan minden évben visszajárnak ide, ami nem véletlen.

Észak-Olaszország a tavak, a tenger és a nemzetközi hírnévnek örvendő nagyvárosok együttese. Biztosan megtalálja mindeni a számára megfelelő programokat. A következő látnivalókat ne hagyjuk ki, ha körútra indulunk a festői vidéken!

Trieszt-től a francia Riviéra határáig elképesztően sok a lehetőség, konkrétan húsz évre elég, annak aki mindössze egy-egy heteket tölt nyaralta Olaszországban. Bőség, sokféleség, fejlettség, túlnépesedés és romantika, mindenre van példa.

1.) Garda-tó: az egyik legnépszerűbb úti cél, Olaszország legnagyobb tava. Igazi szörfparadicsom ez a mediterrán hangulatú tó, amit feltétlen érdemes körbeautózni. Déli oldala sík, míg északon a csodálatos hegyi várak vonzzák a látogatókat. A keleti oldalon Monte Baldo csúcsa található, aki a felhők fölé vágyik, ki ne hagyja! A tó mellett található a XII. századi Scaligeri vár és Catullus római író villája.

2.) Comói-tó: Olaszország harmadik legnagyobb tava Y alakú. Rendkívüli szépségű hely, igen kedvelt a sztárok körében. George Cloony-nak volt itt nyaralója. A tavon állandó a kompforgalom.

3.) Lago Maggiore: A tó egy része Svájcban található az Alpok déli lábánál. A torkolattól keletre fekszik Locarno, ami elsősorban az évente megrendezésre kerülő filmfesztiválról és a Madonna del Sasso nevű zarándok templomról híres.

4.) A Lago Maggiore mellett fekszik Verbani, Verbania városa és régiója, környéke. A városban említésre méltó a híres Villa Taranto botanikus kertje, ahol Európában egyedülálló botanikus gyűjtemények láthatók. Néhány turisztikailag kiemelt város, település itt: Stresa, Baveno, Ghiffa, Laveno-Mombello, Reno Di Leggiuno, Isola Superiore o Dei Pescatori, Miazzina, Cossogno, Arizzano, Cerro Lago Maggiore, Cissano és Vezzo.

5.) Az öbölben található Stresa luxus üdülőparadicsom a Belle Époque-villáival és hotelkastélyaival és itt található a Villa Pallavicino Állatkert százéves fáival és sok szabadon élő állatfajtával.

Bibione Olaszország

6.) Bibione: Az Adriai-tenger legnépszerűbb üdülőhelye. Széles homokos tengerpartjával igazi paradicsom a nyaralók számára. Nagycsaládosoknak kifejezetten ajánlott. Számtalan a vízisport lehetőség és termálfürdői messze földön híresek.

7.) Jesolo: A város érdekessége, hogy két központja van. Legfőbb vonzereje homokos strandja, de itt található az ország legnagyobb víziparkja. A homokszobrászatban élen járó városban minden évben rendeznek szobrászversenyt homokból.

8.) Velence: A „víz városa” a mocsaras Velencei-lagúnában fekszik, a Világörökség részét képezi. Látnivalói: a Szent Mark tér és Székesegyház, az Óratorony, a Pátriárka palotája, a Dózsa-palota, a Sóhajok hídja és még megannyi érdekesség.

9.) Milánó: Olaszország második legnagyobb városa egyben a divatvilág egyik meghatározó központja. Világhírét divatházainak, operaházának, Santa Maria delle Grazie templomnak köszönheti, amely otthont ad Leonardo da Vinci híres festményének Az utolsó vacsorának. Látnivalói közé tartozik még a Dóm tér és számtalan építészeti remekmű.

10.) Verona: Shakespeare Rómeó és Júliájának meghatározó városa a mai napig népszerű a szerelmespárok körében. A Világörökség része A veronai amfiteátrum. A veronai építészet egyik legnagyobb alkotása a San Zeno Maggiore-bazilika. Dante, Goethe, Stendhal és Julius Caesar töltötte itt pihenésre szánt napjainak nagy részét.

Ez nem egy toplista, de mindenképpen érdemes figyelmet fordítani erre a térségre, ami még autóval elérhető Magyarországról kényelmesen.

További útikalauz tippeket folyamatosan adunk a blog cikkeiben. Szólj hozzá vagy kérdezz itt (anonim)!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük