Albánia üdülés ajánló: előtte várva, tervezgető tippek

Albániát a Balkán-félszigeten találjuk meg Délkelet- Európában. Albánia 2009 óta a NATO-nak tagja lett. Terveik között szerepel az Uniós csatlakozás is hosszabb távon, vendégmunkásaik bejárták Európai országait, egy részük hazatelepült, más részük EU-s állampolgárságot szerzett, és büszkék az albániai gyökereikre, és tartják a hozott szokásokat a sunyiságtól a korai családalapításon át sok egyébig. Apró ország sokszínű kisebbséggel Albánia, görögök a déli határnál, cigányok (nyilván sem tartott telepeken és sok városban, megértéshez egy cikk ITT), olasz és egyéb betelepülők a tengerpartok legfejlettebb részein. Az albán nyelv egy csoda, aki alaposan megtanulja, az hihetetlen érdekes dolgokat tapasztalhat meg.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Albánia szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, kis szálloda, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis
egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Idegenforgalmi szempontból rendkívül kedvező feltételekkel rendelkezik. Csodálatos tengerpartja és hegyei vannak, a kikapcsolódáshoz egyre több szálloda nyújt kényelmes szobákat.

Színházak, múzeumok, templomok sora különleges épületnek számít. Festményeiken leginkább a modern művészettel találkozunk, mert régebben eléggé korlátozott volt a véleménynyilvánítás ilyen téren. A régi festmények bizánci fal-, és ikonfestészetről árulkodtak. Az Anfiteátrum megtekintését senki ne hagyja ki, rendkívüli élményt nyújt. A régi belvárosokban, óvárosokban sétálva egyre több a vásárlási lehetőség.

Legkényelmes, ha repülővel közelítjük meg az országot, fentről csodálatos a tájkép. Autóval is akadálymentesen eljuthatunk az országba. Az óvatosság fontos, hiszen a szalagkorlát nem népszerű azokon a területeken és bizony elég sok a baleset. Sokan azt mondják, hogy Albánia lesz az az ország, amely felülmúlja a képzeletet és visszatérő utazókra talál. A csodás, kellemes vizű Adriai tenger feledhetetlen élmény mindenki számára.

Autópálya vezet Tiranából egészen Durresig (az adatok szerint ez a legrégebbi város az országban), ami egészen elvezet a tengerpartig. Ez az autópálya igaz csak 30kilométer, de legalább jó állapotban van. Durrestől délre, egészen Görögországig riviérai hangulat uralkodik, az Albán Riviéra mesés vidék.

Az ország azon kívül, hogy óriási változásokon ment és megy keresztül, az elővigyázatosság azonban nem árt abból a szempontból sem, hogy megfelelő védőoltásokkal óvjuk egészségünket az odautazás előtt.

Kedvelt szálloda ajánlat alig volt korábban (2008), ez mára teljesen megváltozott (2016): Hotel OAZ, amely a homokos tengerpart részévé vált kényelmes szobáival és remek kiszolgálással. A másik szálloda a Villa Belvedere (Durrës), amelyet körülvesznek a gyönyörű zöld növények magasra ívelő ágai. A szálloda több emeletes épülete bárhol a világon megállja színvonalban a helyét.

Albániába repülőgéppel juthatunk el Magyarországról leggyorsabban, de ez drágább jellemzően mint az autós (akár részben vonatos út Szerbián át) vagy a buszos út.

Albánia térkép

Kiemelt települések: Saranda, Tirana, Ksamil, Durrës, Vlora, Himara, Golem, Dhërmi, Shkodra, Berat, Gjirokastra, Radhima, Velipoja, Pogradec, Orikum, Korça, Borsh, Elbasan, Qeparo, Rinas, Theth, Fier és Kruja. Jó látni, hogy 2014-ben a nagy részét érintettük az albániai körutunk során.

Albánia foci csoda EB 2016: http://444.hu/2016/06/19/albania-csodat-tett-az-eb-leggyengebbnek-tartott-csapata-legazolta-az-otlettelen-romanokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük