Vannes szállások, látnivalók, golf és utazás tipp

Vannes

Bretagne (Franciaország) népszerű turisztikai központja, a középkori és reneszánsz emlékei emelkenek ki, de a kelta időktől fontos kulturális és kereskedelmi központ, így a földje ezernyi titkot rejt. Most rendezvények, látványos programok várnak nyáron és ősszel. Július második hetének végén rendezik meg a Journées médiévales nevű középkori napokat, augusztus 15.-én a várnál a Fete d’Arvor ünnepséget stb. Kellemes tengerparti üdülőhelynek nevezhetjük, mi persze nem így ismerjük. Nekem azért lett érdekes, mert francia vendégeim érkeztek, akik nem messzire innen nőttek fel. Vannes Morbihan megye központja, állandó lakossága 53 ezer fő körüli volt 2015-ben, a teljes területe 32.3 km². Ez a vidék, a környéke szintén sűrűn lakott (Auray 12 ezer fő, Saint-Avé 10 ezer lakos, Sarzeau, Arradon és Carnac stb.).

Nézzen körül mindössze néhány perc alatt! Kutakodj néhány dátumra az ajánlatok között! Vannes szállások, a hotelek és magánszállások ajánlatainak teljes listája kereshetően ITT. Garantáltan kedvező árak 2-3-4-5 csillagos és apartman kategóriában a francia város teljes egészében részletesen.

Név szerint a kedveltebb szálláshelyek: ibis Vannes 3***, Comfort Hotel La Marebaudiere ***, Hotel Escale **, Inter Hotel Manche **, a központban a Best Western, a Mercura, Urban Style Hotel de France stb.

Magyarul foglalható a hotelek szinte mindegyike az interneten, a belvárosi és a környékbeli szállodákat is kereshetjük így. Vannes népszerű szálláshelyek: Vannes apartmanok, kis hotelek, panziók és szállodák kedvezményes ajánlatai ITT – elhelyezkedés térkép, leírások, napi és csomag árak. Családi szoba, lakosztály és apartman kategóriák a kínálatban. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel. Hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten
IBIS Hotel szálloda

Budapest és Vannes távolsága 1939 km az online útvonaltervező ajánlásával, ami jó esetben 19 óra vezetés, két egész nap. Ez autóval és még luxus busszal óriási távolság. Részben mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 25 óra (2015 km, vagy több és hosszabb).

Rennes távolsága mindössze 113 km, ami szinte végig autópályán tehető meg. Nantes távolsága mindössze 112 km, szintén kiváló utakon.

Utazás repülővel kényelmes lehet, aki ismeri olcsó fapados járatok trükkjeit, jól kombinálja a repülőjegy, repülőjáratokat, vonatos vagy buszos utazási órák nélkül is elérheti Franciaország legtávolabbi szegleteit.

Látnivalók, nevezetességek és egyéb érdekességek:

– La Cohue – az egykori vásárcsarnok mai formájában az 1600-as években alakult ki, egyes részei azonban XIII. századiak. Ma a Musée des Beaux-Arts, normandiai festők műveivel, és a Musée du golfe et de la mer, a Morbihan-öböl természettudományi múzeuma van a falai között.
– Cathédrale St-Pierre – a XIII. századi székesegyház toronya. A templom nagy része a XVI. században készült el, egyes részei gótikus stílusúak, de a főhajó északi oldalának félkör alakú kápolnája már reneszánsz jellegű. A kincstárban egy festett és bőrrel borított XII. századi láda nagyon híres.
– Palace Henri IV. – a város egyik tere, melyet részben több száz éves házak szegélyeznek.
– Maison de Saint Vincent-Ferrier
– Hotel de Roscanvec (múzeum épület)
– Chateau Gaillard – a XV. századi palota egykor a breton parlament otthona volt. Ma a Musée archéologique épülete, jelentős gyűjteménnyel a történelem előtti és a későbbi korok régészeti leletéből.
– Palace de Lices – ez a tér volt a színhelye Franciaország és Bretagne egyesülésekor rendezett ünnepségeknek.
– A régi várfal – az egykori védművekből több kapu: a Porte Poterne, délen a Porte St-Vincent, északon a Porte Prison, és néhány régi vártorony is áll, ezek közül a legszebb a Tour du Connétable.
–  Chateau de l’Hermine – az egykori hercegi palota a várfal mentén, hatalmas kertje, a Promenade de la Garenne ma nyilvános park.
– Lavoir – a kicsiny, és a város egy részében lefedett, Marle-patak partján állnak az egykori mosóházak, fagerendás, kis tornyos épületek.
– Aquarium océanographique et tropical – oceanográfia cápákkal és csarnokban élő trópusi pillangókkal.

A kikötővárosról kicsit többet angolul és franciául olvashatunk, például: en.mairie-vannes.fr/discovering_vannes – több nyelvű helyi turisztikai portál.

Helyi foci, labdarágás és más sportok, vagy szurkolás lehetőség: www.vocfoot.net. A város közelében ismert golfpálya várja a tehetősebb magyar sportolókat. Olcsóbbak a Premiere Classe * (1 csillagos) és a Hotel Anne De Bretagne ** szálloda.

Cuxhaven, 1963 óta Vannes testvérvárosa.

Érdekesnek, hasznosnak találta az oldalunk? Kérjük, hogy mentse el a kedvencek közé, és mikor döntött, elkezdi a szobafoglalását, akkor innen indítsa a foglalását bárhová a világon!

Közeli turisztikailag kiemelt települések (falvak és városok) szállás, egyénileg foglalható hotel ajánlatokkal: Carnac, La Baule, Quiberon, Sarzeau, Lorient, Guérande, La Trinité-sur-Mer, Le Croisic, Séné, Arradon, Theix, Ile aux Moines, Saint-Avé, Plescop, Ploeren, Noyalo, Ile d’Arz és Le Hézo.

A helyi kis-repülőtér weboldala: www.vannes.aeroport.fr.

Buszos utat, körutazást ritkán szerveznek ilyen távolra Magyarországtól. Párizs távolsága 466 km innen.

A helyi, francia utazási irodák ajánlataiban érdekes kirándulások, belépőjegyek beszerzése, idegenvezetések, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése is hasznos lehet. Dolgozni vagy francia nyelvet tanulni ide utazók is sok élménnyel gazdagodhatnak.

Aktuális időjárása és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet, eső és szél előrejelzések, 15 napos: www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/vannes/56000#, szép és összeszedett, kicsit jobb mint a korábban ajánlott BBC hír rendszerén. Műholdképpel kiegészítve. zoomolható térképpel a GoogleMaps-on tudhatunk meg többet a környékről:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Lásd például magyarul Wikipedia-n: hu.wikipedia.org/wiki/Vannes, franciául jóval több aktualitás, történelmi részlet és érdekesség a helyi életről: fr.wikipedia.org/wiki/Vannes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük